Zona metropolitană BucureștiTotul despre BucureștiInfrastructura pentru sport și agrement din București

Topic: Parcul Liniei

159 posts, 31557 views

Go to page:  1  ... 6 7 8 9 10 11 12

📖 Pagination options
Re: Parcul Liniei shoppy

Daca o pui in parc degeaba o reconditionezi ca o sa se distruga tot ce inseamna sticla, plastic si piese marunte.

• ADK
  • Posted:
  •  

Re: Parcul Liniei ADK

Am vrut să adaug că la recondiționare doar o să se îndepărteze orice poate să rănească/distrugă/fure, aceste piese se păstrează doar când locomotiva este expusă (gen într-un muzeu) fără permisiunea de a o atinge (sau cum sunt locomotivele din fața gărilor din țară - Arad, Buzău etc), nu când o pui în parcuri unde e clar că o pui drept loc de joacă.

Re: Parcul Liniei Gabi23

Încet, încet ne îndreptăm spre Faza 3:
Liniei 3_.jpg (125.74 KB; downloaded 1460 times)
Liniei 3.1.jpg (128.06 KB; downloaded 1460 times)
liniei 3.1a.jpg (248.87 KB; downloaded 1460 times)
liniei 3.1b.jpg (259.32 KB; downloaded 1460 times)
liniei 3.1c.jpg (592.26 KB; downloaded 1460 times)

Re: Parcul Liniei Misiekwas

Au fost și niște modificării fata de SF. Documentația DTAC se poate găsi aici:
http://www.primarie6.ro/primarie_sector6 ... n-strada

Oficial au început lucrările la tronsonul 3:

https://www.facebook.com/share/v/1Hbw18tfjJ/
Screenshot_20250717-132725.png (923.57 KB; downloaded 1218 times)

In continuare lucrează la șantierul de Faza 3 parcului Liniei. E greu de spus cât au avansat, șantierul fiind foarte lung și pe multe locuri greu accesibil. Însă e clar că au avansat cu decopertării și cu casarea liniilor dezafectate (linia "strategică" este păstrată). Niște poze dinspre Valea Cascadelor.
PXL_20251015_092038481.jpg (1.63 MB; downloaded 992 times)
PXL_20251015_092203755.jpg (1.6 MB; downloaded 992 times)

• ADK
  • Posted:
  •  

Re: Parcul Liniei ADK

Să-mi fie cu iertare, poate cineva a clarificat însă eu unul n-am văzut sau nu mai țin minte, dar această linie ce viitor mai are? E ieșită din uz de cel puțin 25-30 ani... înțeleg că nimeni nu o poate scoate dacă CFR nu le oferă acordul, dar de la CFR Progresul și până la centură e mai ales între Trafic Greu și Danny Huwe chiar și scoasă...

E vreun proiect băgat prin fundul sertarului cu ea, eu știu, pe viitor de vreo Gară la Danny Huwe (doar până în intersecție, paralelă cu bd. Geniului)? Întreb, mira-m-aș s-o ducă în plin oraș și să mai faci bariere la ce trafic e... sau n-a incomodat pe nimeni de n-a fost desființată?

Linia asta a fost folosita pentru transport sporadic de păcură pentru CET Grozăvești până 2019 (atunci au fost și niște lucrări mici în zona Lujerului). Oficial e strategică, de ce, nu este 100% clar.
In general linia n-are vreun viitor, însă instituțional avizul dat de CFR nu permite scoaterea liniei, iar dpdv politic proiectul de trenul metropolitan pe care-l propusese Nicușor Dan in 2020 a marcat pe acolo 3 linii. Nu contează că linia nu e fezabilă și duce pe nicăieri, de atunci este un adevărat război cu unii pe tema acestei linii și parcului (vezi cum scrie despre ea Buletin de București).

Re: Parcul Liniei cris_m

"Nu stim de ce e strategica", pe bune?! E foarte simplu, ti-ai si raspuns partial la nelamurire. Daca nu te mai poti baza pe energia regenerabila (sa spunem ca e vreme nefavorabila), CET Grozavesti va functiona cu pacura. Neasigurarea unei alternative de acest gen poate provoca un dezechilibru in sistemul energetic national cu urmari destul de serioase, atat pentru populatie, cat si pentru industrie. Asigurarea unor solutii redundante este absolut necesara in cazul sistemelor tehnice mari, cum este cel energetic.

Re: Parcul Liniei gexge

Nu există legătură feroviară cu CET Grozavesti.

@cris_m  mă refeream la faptul că am auzit mai multe explicații privind rolul strategic ei. Și da, legătură cu statia de alimentat CET Grozăvești cu păcură pare cea de bun simt. Bănuiesc că instalația e funcțională (in spatele Liceului Tudor Vladimirescu).

Re: Parcul Liniei shoppy

Nu sta sistemul energetic national si nici nu se prabuseste din cauza CET-ului Grozavesti, ce sta in CET-ul Grozavesti este inalzirea din Casa Poporului, doar nu o sa-si pun politicienii incalzirea din Casa Poporului in pericol sau la cheremul termoficarii din Bucuresti, este stat in stat.
Terminalul de descarcare pacura este la Gara Cotroceni si de aici exista conducta subterana pana la CET Grozavesti care actualmene arde gaze naturale, bine, tehnic este posibil orice dar realistic nu cred ca va mai arde vreodata pacura.
Problema cu linia este ca are legaturi la unitati militare care face parte din "strategia" de aparare a tarii, deci este "strategica", si am mai auzit si de "planul strategic de evacuare a Buurestiului" unde poate sa figureze si acolo, deci CFR nu poate renunta la ea, si avand in vedere situatia politica interna si externa nici un politician nu vrea sa fie vazut ca afecteaza puterea armatei. Ca pe alocuri linia nu mai aexista demult si amprenta a fost acoperita cu asfalt, gazon, ghivece de flori sau maghernite ilegale nu conteaza, in gandirea armatei peste noapte poate veni un tren de lucru sustinut de un detasament de soldati si linia se reface chiar si doar prin forta bratelor, cat timp nu vedem autorizatie de constructie pentru vreun bloc pe amprenta liniei, statutul de "strategica" este inca in vigoare.

Re: Parcul Liniei orex

Exclus!
Centralele ELCEN funcționează integral pe gaz natural. Ca urmare a lucrărilor de modernizare a instalațiilor de ardere din cadrul CET-urilor, cu scopul conformării la normele de mediu naționale și europene, păcura nu mai este utilizată în ELCEN ca și combustibil alternativ. Cazanele de abur din centralele ELCEN au fost modernizate prin înlocuirea arzătoarelor cu funcționare integrală pe gaz natural.

Re: Parcul Liniei Gabi23

În perioada sărbătorilor șantierul este în conservare. Imagini de la intersecția străzilor Liniei x Cupolei:
Parcul Liniei - 24.12.2025 (1).jpg (622 KB; downloaded 494 times)
Parcul Liniei - 24.12.2025 (2).jpg (620.75 KB; downloaded 494 times)
Parcul Liniei - 24.12.2025 (3).jpg (660.25 KB; downloaded 494 times)

Go to page:  1  ... 6 7 8 9 10 11 12

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Infrastructura pentru sport și agrement din București  • 
Choose destination

Since our 2705 forum members have written 464325 posts in 5795 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”