Zona metropolitană BucureștiPrezentarea rețelei de tramvai din București

Topic: Linia 41 "Metrou Ușor": Piața Presei - Crângași - Ghencea

1938 posts, 691298 views

Go to page:  1  ... 132 133 134 135 136 137 138 139

📖 Pagination options
Re: Linia 41 - Metrou Ușor - Piața Presei - Crângași - Ghencea BGP2597

Wow, chiar neașteptat să vedem o înlocuire completă a încrucișării. Eu unul mă așteptam la cârpeli specifice STB. Există șanse ca încrucișarea de la Liberty să aibă parte de un tratament similar în viitorul apropiat?

Re: Linia 41 - Metrou Ușor - Piața Presei - Crângași - Ghencea Adrian.B

Am sperat până în ultima clipă la o asfaltare demnă de anul 2025. În acest moment se montează dale și piatră cubica în interiorul și exteriorul incrucisarii.
Un Imperio deja a făcut probe dinspre depoul Militari.

Re: Linia 41 - Metrou Ușor - Piața Presei - Crângași - Ghencea Costin

@STB6228 avertisment pentru incalcarea punctelor I.2 si I.7 din regulamentul forumului, pe care l-ai citit si cu care ai confirmat ca esti de acord, la inregistrare.

Re: Linia 41 - Metrou Ușor - Piața Presei - Crângași - Ghencea Clau306

#3823 a fost la probe pe noua incrucisare.
Imagine WhatsApp 2025-06-22 la 15.51.22_ac3ed306.jpg (1.78 MB; downloaded 2074 times)

Re: Linia 41 - Metrou Ușor - Piața Presei - Crângași - Ghencea FabiM

Totuși bănuiesc ca va urma o asfaltare calitativă acolo. Ar fi prea de tot. :)

Re: Linia 41 - Metrou Ușor - Piața Presei - Crângași - Ghencea Tiberiu Shaolin

S-au pus acelasi dale de beton care erau inainte, deci..... made in Romania

Re: Linia 41 - Metrou Ușor - Piața Presei - Crângași - Ghencea Adrian.B

Cam așa arată "lucrarea" momentan.
20250624_173141.jpg (1.87 MB; downloaded 1590 times)

Re: Linia 41 - Metrou Ușor - Piața Presei - Crângași - Ghencea Nenea_titi

Fix soluția de la Liberty...la fel va ajunge.

Re: Linia 41 - Metrou Ușor - Piața Presei - Crângași - Ghencea WT_fan06

De unde și până unde ai tras această concluzie? Dacă fundația este bună, așa cum s-a scris mai sus, nu are de ce să ajungă ca la Liberty. Nici la Liberty nu a fost piatră cubică inițial. Vezi pe Gmaps cum arăta încrucișarea în anii 2010 și cum arată acum. Raționamentul meu e că peticelile de la Liberty s-au făcut în timp, din cauza cedării fundației, nu invers. Dacă mă înșel aștept să fiu corectat.

Că e pavată cu piatră cubică într-adevăr este o aiureală, dar nu-mi dau seama cum ar afecta acest lucru integritatea încrucișării.

Re: Linia 41 - Metrou Ușor - Piața Presei - Crângași - Ghencea Gabi23

Oameni buni, dar atâta „cârcoteală”, chiar nu se poate să mai si gândim un pic? Pe Bulevardul Timișoara s-au tot asfaltat trecerile la nivel, în intersecția de la AFI, la Răzoare etc. Prioritar a fost să să fie redusă la minim oprită circulația tramvaielor liniilor 25 și 41. Mă așteptam să aud, că tramvaiele circulă cum ar trebui... Aceasta intersecție are și acest unghi atipic. Ideal, ideal era să fie înlocuită șina pe toată intersecția, fiind niște oarecum necesar după atâția ani.
P.S: Piatra cubică dacă este pusă bine, rezistă. Pe Calea Giulești, au înlocuit dale prefabricate degradate cu piatră cubică între șine și rezistă foarte bine de mai mulți ani, cu tot traficul intens, de tonaj mare.

Re: Linia 41 - Metrou Ușor - Piața Presei - Crângași - Ghencea BGP2597

Eu unul gândesc și cred că și colegii care au scris mai sus gândesc și ei. Foarte bine că s-a început asfaltarea trecerilor de pe Timișoara, ca de terminat unele au rămas în aer. La AFI toate colțurile au fost lăsate neterminate, iar senzația când treci cu mașina sau troleul e că te urci în pod când treci peste linii, fiindcă nu s-a făcut o trecere mai lină de la cota străzii la cota liniei (de ce or fi diferite, pe mine mă depășește).

La Plaza mă bucur că tramvaiele circulă acum bine, dar nu mai suntem în secolul 15 să pavăm cu piatră cubică orice stradă, mai ales o intersecție atât de aglomerată. Piatra cubică e pentru străzi pietonale sau cu trafic foarte redus, nu pentru intersecții de nivelul celei de la Plaza. Aș fi preferat să mai fie tramvaiul închis încă o zi, ca să aibă timp să facă o lucrare cum trebuie pentru tot traficul.

Și nu e vorba de cârcoteală, unii din noi pur și simplu ne-am săturat de lucruri făcute pe jumate și de consolarea "ziceți mersi că s-a făcut ceva".

Re: Linia 41 - Metrou Ușor - Piața Presei - Crângași - Ghencea shoppy

Problema pentru STB cu acea piatra cubica(ca pe STB nu-i intereseaza cum merg masinile peste sina de tramvai) este ca ea permite sa intre apa care ori ingheata, ori are sare, si fundatia pe care sta linia se macina; de asemenea vad ca, in loc sa se refaca fundatia ca sa fie noua si la aceeasi cota, linia s-a pus asa la miserupia(daca scuzati termenul), direct peste ce praf si mizerie s-a nimerit sa fie acolo, in unele locuri talpa liniei are contact, in altele sta in aer, adica linia este buna dar restul, aia de acum 30 de ani care puneau dale OR direct pe carosabil sau astia de acum, tot acolo suntem.

Re: Linia 41 - Metrou Ușor - Piața Presei - Crângași - Ghencea ByOnu

Si pe mine ma intriga faptul ca nu s-a intervenit deloc la fundatie, dar ... timpul va arata daca a fost o decizie corecta sau nu.

Re: Linia 41 - Metrou Ușor - Piața Presei - Crângași - Ghencea Nenea_titi

@BGP2597
Acolo vroiam să bat...soluții din 1960 încă aplicate.
Din poză, mă așteptam să văd un itb V56. În România nu vei șterge mentalitatea "lasă că merge" sau "zi mersi că s-a făcut ceva ".  Consider că trebuie să învățăm să facem lucrurile complet. Nu parțial.  O fi piatra cubică durabilă, dar să fim serioši, soluția e matusalemică. Vedem cât va rezista.
Apoi trebuie reparat și la Liberty, acolo e mai mult de lucru.

@Gabi23 ,

Pe calea Giulesti, linia nu a avut reparații mari, de când a fost redată, în 2006. Este într-o stare chiar bună, e drept, s-au mai înlocuit dale, niscaiva reparații minore. Culmea, tramvaiele care merg pe ea nu prea fac zgomot, indiferent ce tip este.

Go to page:  1  ... 132 133 134 135 136 137 138 139

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Prezentarea rețelei de tramvai din București  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463872 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”