Despre asociație și site-urile metrouusor.comSite-urile metrouusor.com: Regulament, informații, anunțuri

Topic: Sugestii și reclamații legate de forum

871 posts, 225028 views

Go to page:  1  ... 55 56 57 58 59 60 61 62 63

📖 Pagination options
Re: Sugestii și reclamații legate de forum Costin

Stiu de problema de ceva timp insa nu am avut timp sa o aprofundez si in momentul de fata nu sunt sigur care e sursa problemei. Dar e pe lista, o sa ajung si la ea.

De aproximativ doua ore (de la data/ora mesajului) suntem atacati DDoS. Nu stiu de ce, stiu doar ca atacul provine din Singapore... Mi-a luat ceva sa inteleg ce se intampla si cum sa actionez, insa acum avem niste masuri temporare care ar trebui sa blocheze atacurile de genul acesta.

Insa, este foarte posibil sa observam diverse efecte adverse (mesaje noi neraportate ca fiind noi, informatiile de tip "ultimul autor" din tubiecte si subforumuri sa fie neactualizate etc.

Masurile sunt temporare, dar vor ramane in vigoare atata vreme cat e nevoie de ele, iar acum, in acest moment, este nevoie de ele.

Multumesc pentru intelegere!

Re: Sugestii și reclamații legate de forum Mihai Neagu

Am pațit imediat dupa apasarea butonului "trimite mesajul"
Screenshot_20250312-134834_Chrome.jpg (141.26 KB; downloaded 1944 times)

"Http error 400" inseamna ca e ceva in neregula cu datele trimise catre forum, deci e de la un fisier atasat corupt sau un caracter special in mesajul tau.

Re: Sugestii și reclamații legate de forum Mihai Neagu

Ciudat.... Era un atasament cu o poza reprezentand un Citaro e4 pe 381...

Andrei Andraș wrote here:
Există o problemă ce persistă de câteva luni bune, anume la postarea unui mesaj nou, acesta apare pe pagina principală cu întârziere ca ultim mesaj scris, chiar dacă subiectul se colorează la timp în portocaliu (eu deja vizualizasem mesajul din captură).

Am incercat sa implementez o solutie, nu sunt sigur ca e fix ce trebuie, deci va rog pe toti sa raportati problema asta in continuare daca mai apare.

Re: Sugestii și reclamații legate de forum Stefan_79

A reapărut problema:
Screenshot_612.png (143.21 KB; downloaded 1592 times)

Screenshot_613.png (136.05 KB; downloaded 1591 times)

LATER EDIT: Acum arată corect, dar pentru aprox. 15 minute arăta ca în imaginile atașate.

Ok, merci de sesizare, o sa investighez

Am identificat o potentiala cauza si am luat niste masuri, posibil sa fie reparata. Dar continuati sa raportati, va rog, daca se mai intampla aceasta problema. Multumesc pentru intelegere!

Re: Sugestii și reclamații legate de forum FabiM

Băieți, întrebare:

Lucrati cumva pe la forum cu ceva anume?
Mi se mișcă extrem de greu și răspunde la fel de greu.
Minim jumate de minut timp de răspuns, e nevoie de multe refresh-uri.

Menționez ca se întâmplă de o săptămână, însă tot de o săptămână am făcut upgrade la versiunea Developer Beta a iOS 26 și nu știam cine e “vinovatul”.

Ca și conexiuni, am avut aceeași problemă și pe date și pe wi-fi, ambele full. La fel și Chrome și Safari.
Cumva, voiam să văd dacă nu cumva se lucrează “în spate”. :)

Nu se lucreaza la forum. Ca utilizator eu nu am simtit o crestere a timpilor de asteptare. Si ca admin nu vad o crestere a timpului, in loguri.

Nu inseamna ca nu se intampla, inseamna doar ca eu nu vad problemele acum, cu ce unelte am la dispozitie. Pot specula si care ar putea fi cauzele posibile, dar e devreme pentru asa ceva.

Mai e cineva cu aceeasi experienta?

Re: Sugestii și reclamații legate de forum Stefan_79

Pățisem și eu la un moment dat zilele trecute să mi se încarce greu paginile, dar pentru durate foarte scurte, 2-3 minute, în jurul orelor serii. Am pus-o pe seama internetului prost.

Re: Sugestii și reclamații legate de forum WT_fan06

La mine se poticnește sporadic, suficient de rar încât să nu știu dacă e de la forum sau de la conexiunea la net.

Varfuri de trafic, cand raspunsul poate veni mai greu, se pot intampla si pot fi atat de la net, cat si de la forum. Cateva asemenea varfuri, sporadice, vad si eu in loguri, si nu e nimic ingrijorator la cum arata cel putin in loguri. Dar raspunsuri consistent lente, timp de 7 zile legate, asta chiar nu vad.

Ca am primit cateva raspunsuri, acum pot sa speculez cu privire la problemele semnalate de @FabiM: Legatura de la un device la un site trece prin mai multe "noduri" (diverse servere), ceva de genul urmator:
Telefon -> N1 -> N2 -> Nx -> Azure (forumul).

Combinatia de noduri dintre device si forum se va schimba intr-o oarecare masura daca treci de la date la WiFi (cu cat mai "diferiti" sunt operatorii, cu atat mai mari diferentele intre listele de noduri, dar daca ai Digi, de exemplu, atat acasa cat si pe mobil, nodurile vor fi foarte similare). Insa chiar si in cazul operatorilor diferiti, aceste insiruiri de noduri nu vor fi "multimi disjuncte" aproape niciodata, pentru ca, de exemplu, "iesirea" din Romania catre vestul Europei (unde sunt serverele noastre), se face printr-un set limitat de servere, deci indiferent ce operator folosesti pe device, traficul trece tot pe acolo oricum ar fi.

Asadar, daca s-a "stricat" un astfel de "nod", experienta va fi una proasta indiferent de pe ce retea accesezi forumul.

O idee de a testa teoria asta e sa accesezi forumul printr-un serviciu tip VPN, cu locatia setata altundeva decat in Romania sau in vestul Europei. Daca merge mai bine prin VPN, atunci teoria se confirma.

Go to page:  1  ... 55 56 57 58 59 60 61 62 63

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Site-urile metrouusor.com: Regulament, informații, anunțuri  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463862 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”