Topic: Istoria tramvaiului din Galați
16 posts, 3121 views
📖 Pagination options
- fl82
-
Posted:
-
Re: Istoria tramvaiului din Galați
fl82
Alte schite cu reteaua de tramvaie din Galati:
Daca stie cineva de pe acest forum in ce an a fost oprita circulatia tramvaielor pe doua tronsoane (primele abandonate dupa revolutie):
-pe strazile Dogariei, Ana Ipatescu si Portului, pana la "Palatul Navigatiei" (portul de calatori). Probabil dupa incetarea circulatiei vapoarelor de calatori pe Dunare (intre Galati- Braila si Galati- Tulcea) aceasta linie de tramvaie nu a mai avut calatori prea multi.
De curiozitate cam cat era durata calatoriei, cu vaporul de calatori, de la Galati la Tulcea in 1990 ?
-intre Poarta Est Combinat si Poarta Nord Combinat
Acestea au fost primele doua tronsoane ale retelei de tramvaie din Galati abandonate dupa revolutie, dar nu stiu exact anii in care a incetat circulatia tramvaielor pe aceste doua tronsoane!
Alte schite cu reteaua de tramvaie din Galati:
Daca stie cineva de pe acest forum in ce an a fost oprita circulatia tramvaielor pe doua tronsoane (primele abandonate dupa revolutie):
-pe strazile Dogariei, Ana Ipatescu si Portului, pana la "Palatul Navigatiei" (portul de calatori). Probabil dupa incetarea circulatiei vapoarelor de calatori pe Dunare (intre Galati- Braila si Galati- Tulcea) aceasta linie de tramvaie nu a mai avut calatori prea multi.
De curiozitate cam cat era durata calatoriei, cu vaporul de calatori, de la Galati la Tulcea in 1990 ?
-intre Poarta Est Combinat si Poarta Nord Combinat
Acestea au fost primele doua tronsoane ale retelei de tramvaie din Galati abandonate dupa revolutie, dar nu stiu exact anii in care a incetat circulatia tramvaielor pe aceste doua tronsoane!
Intersectia strada Basarabiei cu Bdul. George Cosbuc (pe vremea cand era linie de tramvaie pe intreaga lungime a bulevardului George Cosbuc)
SC Transurb SA- retea tramvaie- intersectia strada Basarabiei- Bdul. George Cosbuc.png (36.36 KB; downloaded 810 times)
Intersectia strada Basarabiei- strada Traian- strada Cerealelor- strada Doctor Alexandru Carnabel
SC Transurb SA- retea tramvaie- intersectia strada Basarabiei- strada Traian- strada Cerealelor- strada Doctor Alexandru Carnabel.png (105.97 KB; downloaded 813 times)
Intersectia Bdul. George Cosbuc- strada Bucovinei- strada Rizer- strada Traian
SC Transurb SA- retea tramvaie- intersectia Bdul. George Cosbuc- strada Bucovinei- strada Rizer- strada Traian.png (52.04 KB; downloaded 812 times)
Zona Garii, inclusiv fosta linie de tramvaie spre "Palatul Navigatiei"
SC Transurb SA- retea tramvaie- zona Garii.png (112.11 KB; downloaded 813 times)
Fostul capat de linie de tramvaie de la Poarta Est Combinat (de remarcat cele 4 linii de acolo, cu peroane, pentru calatori).
SC Transurb SA- retea tramvaie- fost cap de linie Poarta Est Combinat.png (69.26 KB; downloaded 812 times)
-
- Pavlov195
-
Posted:
-
Re: Istoria tramvaiului din Galați
Pavlov195
Din informațiile pe care le am, linia de tramvai de pe Str. Ana Ipătescu și Str. Portului au fost închise undeva în perioada 1993-1994, infrastructura fiind demontată prin 2009-2010. Singura mărturie că pe acolo a existat odată linie de tramvai mai rămân stâlpii de pe cele două străzi, și o bucată de linie din fostul capăt de la Palatul Navigației, ascunsă sub praf și gunoaie.
Câteva precizări legate de schițe:
În schița cu intersecția Str. Basarabiei - Bulevardul George Coșbuc, linia de tramvai a virat numai la dreapta de pe Bulevardul George Coșbuc (Sensul spre I.C. Frimu), niciodată la stânga (Sensul spre Baia Comunală)
În schița cu intersecția de la Baia Comunală, nu a existat viraj la dreapta de pe Str. Traian spre Str. Basarabiei. De altfel, am prezentat și eu acea zonă mai sus în acest topic.
Din informațiile pe care le am, linia de tramvai de pe Str. Ana Ipătescu și Str. Portului au fost închise undeva în perioada 1993-1994, infrastructura fiind demontată prin 2009-2010. Singura mărturie că pe acolo a existat odată linie de tramvai mai rămân stâlpii de pe cele două străzi, și o bucată de linie din fostul capăt de la Palatul Navigației, ascunsă sub praf și gunoaie.
Câteva precizări legate de schițe:
În schița cu intersecția Str. Basarabiei - Bulevardul George Coșbuc, linia de tramvai a virat numai la dreapta de pe Bulevardul George Coșbuc (Sensul spre I.C. Frimu), niciodată la stânga (Sensul spre Baia Comunală)
În schița cu intersecția de la Baia Comunală, nu a existat viraj la dreapta de pe Str. Traian spre Str. Basarabiei. De altfel, am prezentat și eu acea zonă mai sus în acest topic.
📖 Pagination options