Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiLucrări finalizate începând cu anul 2006Pasajul Suprateran Basarab (INAUGURAT 18.06.2011)

Topic: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2)

1718 posts, 421622 views

Go to page:  1  ... 111 112 113 114 115 116 117  ... 123

📖 Pagination options
Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) subway guru

@andrei11:
sa vezi cum se 'umple' zona aia zisa 'moarta' daca se blocheaza breteaua de coborare in Giulesti la 'ora de maxima audienta'..dixit!
In limbajul drumarilor nici macar nu e 'banda de incadrare', e 'banda de stocaj'...benzi de incadrare sunt doar la rampele de urcare pe pasaj...si la sol pt. rampele de coborare...
In legatura cu breteaua de coborare pe Plevnei, chiar eu am fost printre primii care au exprimat 'rezerve' dar am dat si 'solutia simpla'...
Toate cele bune, tuturor!
Reporatajul de azi iti da efectiv senzatia de 'live' la mersul lucrarilor, bravo #Utilizator anonim!

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) Chev Celios

Acum o ora pe Fundeni a trecut un tir cu stalpi pentru retea de tramvai/trolebuz. Cel mai probabil acestia sunt pentru pasaj.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) telvanni

Eu am incredere in proiectantii pasajului ca au luat in calcul absolut tot ce se putea lua. Sunt sigur ca nu vor fi probleme mari.
Marian, iti propun ca dupa deschidere sa faci cateva reportaje de urmarire a traficului (filmulete), ar fi interesant sa vedem cum se rezolva (de la sine) probleme cu care ne-am batut capul pagini intregi.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) DocOctavius

Oare Jurnalul National nu o găsi vreun sponsor pentru un webcam, două pe pilonii podului? Atunci ar putea fi făcută analiza "live". Sau Poliția are drepturi de exclusivitate la astfel de filmări de pe clădirile primăriei.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) rosetti61

incepe sa arate din ce in ce mai bine; ce s-a intaplat cu stalpul mijlociu din prima imagine cu care se deschide reportajul (cel care are o panza pe colt)?
Ce ma derajeaza e acea "sicana" de la coborarea pe Giulesti si capatul de la Basarab cu liniile incalecate - modul in care a fost gandit e pentru niste linii cu o frecventa nu prea mare, dispunerea veche era mai logica si omeneasca. Imi da impresia ca liniile care vor intoarce acoio nu vor incapea in terminal.
Toate bune si frumoase, linie noua jos si deasupra dar cu liniile de pe Milea si Dinicu Golescu ce facem, necesita o revizie, cat se lucreaza pe Buzesti.
E mai fiabil sistemul cu sina pe traverse si dale decat cel cu liniile ingropate in asfalt (la cel din urma, se distruge toata lucrarea la inlocuirea liniei)?

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) Dominatrix

Configuratia buclei de la Gara Basarab mi se pare o porcarie. Practic e vorba de 2 bucle de intoarcere "suprapuse" care nu comunica una cu alta. Iar construirea unei bucle separate pentru un ipotetic traseu "imbarligat" dinspre Piata Virgiliu mi se pare inutila. Cui i-ar folosi un asemenea traseu? In plus, nu exista nici o linie de stocare, pentru nici una din bucle. Oare cu cat ar fi crescut costurile daca s-ar fi adaugat in proiect 3 schimbatoare de cale ca sa se refaca "intocmai" configuratia veche, mult mai logica de altfel?

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) Nightwolf

DocOctavius wrote:
Oare Jurnalul National nu o găsi vreun sponsor pentru un webcam, două pe pilonii podului? Atunci ar putea fi făcută analiza "live". Sau Poliția are drepturi de exclusivitate la astfel de filmări de pe clădirile primăriei.

Politia nu are nicio exclusivitate dintr-un singur motiv .... Politia NU filmeaza static. Si cum nu vei vedea vreodata vre-un politist cu camera in mana stand sa filmeze circulatia pe pod asa... doar sa se afle in treaba ... de restul filmarilor mondenese ocupa EXCLUSIV primaria ;)

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) andrei11

Eu gasesc corecta configuratia buclei de la Basarab. Evident ca se putea amenaja si un cap de linie normal (cu linie de stocaj) , dar cu-i foloseste ? Fata de situatia de dinainte de hobanat, a aparut un element nou, si anume traverarea liniilor CFR de catre tramvai. Asadar Basarabul nu mai e un 'cap de traseu' ci o statie de tranzit pentru tramvaiele de la sol. Totusi ca element de rezerva pentru vreo situatie atipica s-a prevazut si bucla. Cum e bucla de la Piata Iancului - ca pe aceea o cunosc cel mai bine.
De ce sa mai intoarca vreun traseu la Basarab ? De unde sa vina acest traseu ? Daca vine de la Grozavesti avem tramvai care va traversa pasajul - ma feresc sa-i dau un numar acestui traseu, dar e un lucru cert ca un tramvai va traversa pasajul, iar daca se vine din Giulesti continuarea logica / naturala este la Vasile Parvan.
Vedeti si schema mea - ultimul post de la aceasta pagina.
Reiau intrebarea : de ce ar mai intoarce vreun tramvai la Basarab ?

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) linia 69

andrei11 wrote:
De ce sa mai intoarca vreun traseu la Basarab ? De unde sa vina acest traseu ? Daca vine de la Grozavesti avem tramvai care va traversa pasajul - ma feresc sa-i dau un numar acestui traseu, dar e un lucru cert ca un tramvai va traversa pasajul, iar daca se vine din Giulesti continuarea logica / naturala este la Vasile Parvan.

Sunt de acord, asa este, de ce trebuie cu orice pret sa intoarca un tramvai acolo? Acolo pot intoarce doar provizoriu una din liniile ce in viitor ar tranzita zona, un 44 sau un 8 care ar putea merge la Vasile Parvan si atat deocamdata. La fel si in partea cealalta pe Cuaza - Duca (asta-i alta discutie din alta parte). Bucla de la Basarab ar putea folosi pentru a "trage pe dreapta" un tramvai care se defecteaza ca sa fie "resuscitat" si apoi dus la un depou sau inapoi in traseu.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) Doruuu

Eu sunt de parere ca dupa desfasurarea asta de forte si design-ul fermecator al buclelor va aduce cel putin 3 nr de tramvai, din care 2 avand capat de linie, din ambele directii.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) andrei11

:lol:  :lol:
Asta cred ca ai spus-o la misto  :lol:.   Bun bancul ! Si de unde ar veni cele 2 directii cu cap la Basarab ? Si celalalt cap al celor 2 trasee unde-l plasezi ? Oricum mai sunt bune si bancurile pe forum, ne mai destindem si noi.
Desi daca stau sa ma gandesc o linie 'Laromet' - 'Basarab' nu ar strica, asta daca se reface configuratia liniilor / macazelor la Stirbey.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) Costin

andrei11 wrote:
o linie 'Laromet' - 'Basarab' nu ar strica, asta daca se reface configuratia liniilor / macazelor la Stirbey.

:lol: Ai uitat de 97 :P

Am si eu o intrebare catre cei direct implicati... ce sanse sunt sa vina Gogu' de la RDS (sa zicem) si sa traga un maţ de pe Titulescu pana la Piata Leul, folosind stalpii podului? Sper ca mici spre zero...

• Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) Utilizator anonim

Astazi daca a mers totul bine in jurul pranzului s-a incheiat tensionarea finala a hobanelor. Acum proiectantul va verifica daca totul este ok si se va da startul operatiunii complexe finale - montarea liniei de tramvai pe pod, de asemenea pana in weekend peroanele statiei ar trebui sa prinda viata. Revin cu pozele de azi...

Go to page:  1  ... 111 112 113 114 115 116 117  ... 123

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Pasajul Suprateran Basarab (INAUGURAT 18.06.2011)  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463933 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”