De toate pentru toțiComunitatea Metrou Ușor

Topic: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire

2203 posts, 603806 views

Go to page:  1  ... 150 151 152 153 154 155 156 157 158

📖 Pagination options
Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire andreir14

Chiar cu ChatGPT e facuta. Altii care cu buna-stiinta au pus mizeria asta pe social media, acum incearca sa o dea la intors si sa spuna ca e o postare facuta "din amuzament".. mama, ce amuzant e sa ii zicem lui ChatGPT sa faca o diploma de BAC care n-are nicio treaba cu realitatea si sa incercam sa denigram un candidat pe baza unor "acte" vadit false. Foarte amuzant, m-am prapadit de ras.

Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire reiny2000

Am rămas fără primar. Într-un fel mă bucur, poate următorul va reuși să facă mai multe, dacă va fi de la PSD sau PNL poate chiar primește și niște bani în plus.

Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire ByOnu

Ma bucur ca am salvat tara, dar sunt trist ca am sacrificat Bucurestiul pentru asta.

Ia-o de la zero cu altul, explica-i ca tramvaiul si troleibuzul sunt bune, explica-i ca trebuie tramvai prin Piata Unirii samd.

Mai toti apropiatii mei (non-pasionati de urbanism, mobilitate samd) care il sustin cu pasiune pe ND, ii tot dau cu "ce e asa rau cu Baluta, ca S4 arata foarte bine?".

Deci, sa nu ne asteptam iar la o mobilizare contra PSD la PMB.

Iar Baluta este, indiferent de ceea ce declara, anti-tramvai, anti-troleibuz si ..anti-transport public in general, dupa cum a dovedit-o in repetate randuri prin scoaterea separatoarelor de pe Oltenitei si distrugerea culoarului unic, dezafectarea retelei lui 74, scoaterea tramvaiului din schema pe inelul median prin realizarea unor pasaje care fac imposibila introducerea acestuia, samd. Nu, Metrou Arghezi nu se pune, metroul aduce capital politic pentru oricine il face, spre deosebire de tramvai. Drumul Binelui si alte ulite au un nivel de urbanism execrabil, cu trotuare de 1m.

Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire reiny2000

Eu sper ca Băluță să rămână la combinațiile lui din Sectorul 4 și din partea PSD să avem un candidat expirat gen Firea (+Piedone). De la PNL mă aștept la Ciucu (o fi bine, o fi rău?) sau Burduja, deși poate ar fi mai abordabil Bujduveanu. USR nu văd ce candidat serios ar putea trimite în cursă, poate Judele. Și cei de la SENS anunță că vor avea un candidat, probabil Ana Ciceală.

Mihaiu ar fi foarte fain la PMB.

Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire neoman

Ciucu ar putea fi o optiune. Are cateva realizari tangibile in sector. Dar inteleg din cate am citit ca nu este prea bine vazut la nivel de PNL Bucuresti. Daca il propun pe el sau pe Bujduveanu ar fi, pentru mine, o optiune valida PNL. Iar daca o propun din nou pe Firea cei de la PSD inseamna ca traiesc pe alta lume. Fiinta aia nu mai are ce cauta in politica. Si sa nu uitam, cu o multitudine mare de candidati si un singur tur de scrutin situatia este un pic incerta.

Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire Misiekwas

Băluță deja a spus că nu va candida (cică trebuie sa se ocupe de M4) și a sugerat pe Hopinca, Negoiță sau Ciucu.
Eu mă pregătesc deja pentru trei tururi de alegeri (prezidențiale în Polonia, PMB, sector).

Nu l-as crede pe Baluta inca. Pana si ND a zis ca nu va candida la presedintie ..until he did.

------------------

Intre timp, ce a patit Crin? Sub masca politicianului intelectual frecventabil se ascunde mamaliga asta mucegaita?!

Crin Antonescu
20 mai la 16:09

Dl. Dan este noul președinte al României. Un președinte legitim, având în vedere cele peste 6 milioane de voturi primite din partea segmentului electoral (majoritar, din fericire) speriat de riscul pierderii statutului de țară occidentală al României.
Acestea fiind spuse, rămân, punct cu punct, la aprecierile și previziunile din ultima postare, dinainte de finala „horror”. Rețeaua securistico-propagandistică din spatele dlui Dan a câștigat din nou și urmează să exercite o putere mai mare, mai proaspătă și mai puternic legitimată.

Primele ținte, în opinia mea, vor fi partidele, justiția și presa. Încă de la turul doi al campaniei am putut observa o previzionare a ceea ce ar putea deveni partide importante și zdrobitoarea majoritate a presei pentru o bună bucată de vreme. Iar în privința justiției, fostul candidat N. Dan vorbea limpede despre posibilitățile președintelui de a o „influența”.

Așa se face că, simplu spus, pentru cei care nu vor să joace în acest scenariu bine pregătit, rămâne o misiune complicată și aparent paradoxală: apărarea democrației reale, a drepturilor și libertăților – în special cea de exprimare.

Și, în acest sens, există trei priorități:
1.⁠ ⁠să decidem dacă, în fața ofensivei neomarxiste și globaliste, abandonăm – cum s-a făcut de ani buni – reprezentarea dreptei conservatoare în seama AUR. Cu alte cuvinte, să decidem dacă este cazul ca, măcar acum, prin transformarea unui partid existent sau prin apariția unuia nou, să avem o exprimare democratică solidă, coerentă doctrinar și comportamental a dreptei autentice (și nu a etichetei asumate fraudulos de globaliștii neomarxiști din USR și PNL)
2.⁠ ⁠să încurajăm și să practicăm toate formele legale de exprimare, în interiorul și mai ales în afara mass-mediei mainstream
3.⁠ ⁠să nu ne lăsăm intimidați de valul populist și agresiv care, pentru o vreme, însoțește câștigătorii alegerilor și propaganda lor.
În ceea ce privește punctele 2 și 3, le spun tuturor celor care au avut și au încredere în mine că voi vorbi, oriunde și oricând va fi posibil. În ceea ce privește punctul 1, cred că oamenii deja implicați în scena politică trebuie să-și ia deciziile ACUM. Iar cei care nu au făcut politică până acum ar face bine să se întrebe dacă nu este cazul să o facă. Eu cred că este.

Curaj, prieteni! Pe curând!

Mi se pare că amor propriu rănit și resentimente din trecut. Nu suporta pe Băsescu, se simțea lezat și este și clar că politica românească și Romania s-au schimbat în 8 ani in care el a fost la pensie; deci practic ies din el toate frustrările din trecut, și mai mult amplificate prin umilință înfrângerii.
Eu as spune că e al patrulea glonț care ne-a trecut pe langa ureche, după Georgescu, Lasconi și Simion. Chiar am avut noroc.
Privind Băluță, sincer cred că nu va candida. PSD e in haos acum, urmează lupta pentru putere, Băluță ar risca destul de mult daca ar pierde alegerii pentru PMB. In plus, pozitia lui este comoda dar popularitatea a scăzut în urma majorării taxei de parcare și acestui abonament pentru lipsa de locul de parcare.

Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire aztec

Suntem unde suntem...si cresterea valului de "suveranisti" si de nemulțumire fata de clasa politica este intretinuta masiv de o gramada de voci a fostilor candidati.
Cu mesaje ca ale lui Antonescu si Lasconi, cu atacuri josnice, cu mesaje disruptive si districtive, fara mesaje constructive, pozitive, ajungem ca lumea sa se radicalizeze, sa capete neincredere si sa fie extrem de usor de manipulat.
Mai ales de "aginturili straine".

In momentul de față nu avem mesajul pozitiv și de fapt nu prea avem politica in sensul de a formula și implementa decizii politice. Tot discurs electoral se rezuma la acuzații reciproce și niște PReli fara fond. Într-un fel, CG a fost în această privinta culminația acestui trend.
Sper sa revenim.

Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire subway guru

Eu l-as vota pe Trifu

Si mie imi suna bine Trifu, dar nu are notorietatea pe care o avea ND in 2020, dupa 2 runde pierdute de alegeri in 2012 si 2016 si dupa multa vizibilitate prin Asociatia Salvati Bucurestiul.

Eu care sunt in sfera asta si abia de il aud sau vad pe Trifu in media de maximum 6x pe an.

Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire shoppy

Cat timp se gadila mandria personala si simtul de justete al oamenilor cu mesaje de genul "tu esti sarac dar corect este sa fii bogat, doar ca ai fost furat si eu voi aduce inapoi ce ti s-a furat", oamenii o sa tot voteze extremisti, asa au castigat puterea si fascistii, si comunistii, asa s-a facut si brexitul, si asa a fost votat si Trump.
Daca s-ar studia istorie s-ar vedea ca extremismul nu s-a terminat bine pe nicaieri dar nu se studiaza, asa ca lectia trebuie repetata periodic, clasicul "singurul lucru pe care il invatam din istorie este ca nu invatam nimic din istorie".
Si mai este una "cand cineva spune ca lupta pentu libertate, fugi in directia opusa, la ce se refera defapt este libertatea lui de a-ti spune tie ce sa faci".

Go to page:  1  ... 150 151 152 153 154 155 156 157 158

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Comunitatea Metrou Ușor  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463861 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”