Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiLucrări finalizate începând cu anul 2006

Topic: Reabilitarea Pasajului Muncii si a liniei de tramvai (2010-2015)

616 posts, 211020 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 13 14 15 16 17 18 19  ... 44

📖 Pagination options
Re: Modernizare si reorganizare trafic Pasaj Muncii chevic

prezint si eu o viziune proprie cu tramvaiele in actuala pozitie si cu statie pe amblele sensuri.

cu verde praz statiile de tramvai.

Re: Modernizare si reorganizare trafic Pasaj Muncii DocOctavius

romafroman wrote:
Poate n-am urmărit eu atent tot topicul. Dar cine spune că alternativa la "liniile pe exteriorul pasajului" era "liniile în pasaj" şi nu "liniile, deasupra, între sensurile auto ale pasajului" (ca la Obor)? Caz în care economia e evidentă...

Păi Oprescu a declarat că se renunță la liniile "ca la Obor" datorită costurilor. Adică nu are bani pentru așa ceva. Ideea cu liniile "prin pasaj" a venit pentru a mai evita traversările acelea în diagonală pe care le face tramvaiul momentan presupunând același cost pe metru liniar de cale de rulare ca in exterior cu un traseu mai scurt care însă duce la pierderea posibilității unei stații în intersecție.€

Re: Modernizare si reorganizare trafic Pasaj Muncii Dominatrix

ByOnu wrote:
Dominatrix wrote:
S-a spus deja de ce: reducerea costurilor.

Stai putin ca nu-i asa. Nu este nici o diferenta daca scoti sina veche si o pui pe cea noua pe sus sau daca spargi asfaltul prin pasaj si pui sina noua -- tot aceeasi distanta este. Ba chiar iesi mai bine pt ca nu mai ai nevoie de crucile actuale ... nu ca ar fi alea vreo problema.
Eu ma refeream la solutia cu tramvai "pe mijloc" (dar cu o solutie tehnica diferita fata de cea de la Obor) comparativ cu solutia actuala, cu ocolire pe bretelele pasajului. De aici economia de costuri.

Legat de mutatul liniilor de tramvai prin pasaj, pe langa faptul ca - cel putin teoretic - ar face unii scandal ca se pierde o banda de circulatie auto, problema "de baza" este ca aceasta solutie e una minimala, care se poate face cu bani putini si fara a afecta structura de rezistenta a pasajului, dar nu e deloc asa de buna cum pare. pe langa pierderea interconexiunii intre tramvaiele de pe Mihai Bravu si cele de pe Calarasi de la Piata Muncii, nu uitati ca in cazul caii de rulare comune tramvai si auto, tramvaiul este INTOTDEAUNA dezavantajat.

Re: Modernizare si reorganizare trafic Pasaj Muncii andrei11

"Cel de la Muncii continua in reparatie, hidroizolatie. Acolo se vor largi si trotuarele pe relatia la dreapta spre Piata Alba Iulia.

Copii, sa-mi explice cineva ce trotuare se largesc pe relatia dreapta spre Alba Iulia. Mie trotuarele mi se par OK - ca si latime vorbesc, mai ales cele spre Piata Alba iulia.. De fapt nu sunt trotuare inguste la Piata Hurmuzachi.
pe langa pierderea interconexiunii intre tramvaiele de pe Mihai Bravu si cele de pe Calarasi de la Piata Muncii,

Domix, te stiam fata serioasa si rationala, de care interconexiune vorbesti, ca si la ora actuala avem mai degraba o juma de conexiune, adica o conexiune mai micuta.

Re: Modernizare si reorganizare trafic Pasaj Muncii Dominatrix

@Andrei11: Ani de zile am coborat din tramvai la Piata Muncii (sensul spre Obor) si luam apoi alt tramvai pe Calarasi spre centru. Si ca mine erau destul de multi, in fiecare zi. Deci acea legatura mi se pare importanta. Daca ar exista una si in sensul "invers" ar fi si mai bine.

• Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Modernizare si reorganizare trafic Pasaj Muncii Mircea G

andrei11 wrote:
......
Copii, sa-mi explice cineva ce trotuare se largesc pe relatia dreapta spre Alba Iulia. Mie trotuarele mi se par OK - ca si latime vorbesc.............

Nu se largesc ci se ingusteaza . Se largeste carosabilul.

Re: Modernizare si reorganizare trafic Pasaj Muncii subway guru

Mult adevar graiesti, draga Mircea...

Re: Modernizare si reorganizare trafic Pasaj Muncii adn2377

Asta e ca la "Radio Erevan"  :lol:

Re: Modernizare si reorganizare trafic Pasaj Muncii andrei11

Subway, nu tine, ma fraieresti in fata  :lol:. Tu singur ai dat citatul  cu largirea trotuarelor. Eu nu am facut nici o greseala, pur si simplu ti-am preluat informatia.
Ce facultate au terminat 'fatucile'  :?:  Academia de furnicutze poate  :geek:

Re: Modernizare si reorganizare trafic Pasaj Muncii cornel001

Academia de videochat, specializarea "Fundu mare fata are".

Re: Modernizare si reorganizare trafic Pasaj Muncii telvanni

Nu prea am vazut largiri de trotuare in Bucuresti, ingustari o gramada.
Cazul Obor este unul foarte bine rezolvat in Bucuresti, cazul Muncii va fi doar o mica amanare a rezolvarii corecte si definitive.

Aseara am trecut prin zona si era decopertat tot stratul vegetal din zona statiei de metrou (spre Dristor)

Re: Modernizare si reorganizare trafic Pasaj Muncii chevic

Se lucreaza foarte incet. Oare sa fie pentru ca inca nu e definitivat proiectul ? Oprescu abia a anuntat ca tramvaiul ramane pe sus, probabil asta inseamna refacerea proiectului.

Re: Modernizare si reorganizare trafic Pasaj Muncii PinkyHog

Se lucreaza discret, dupa prelata  :)
DSCN4100.JPG (681.47 KB; downloaded 2217 times)
DSCN4101.JPG (703.77 KB; downloaded 2211 times)
DSCN4103.JPG (911.88 KB; downloaded 2209 times)
DSCN4104.JPG (791.8 KB; downloaded 2221 times)
DSCN4105.JPG (552.17 KB; downloaded 2218 times)
DSCN4106.JPG (671.13 KB; downloaded 2216 times)
DSCN4108.JPG (693.03 KB; downloaded 2214 times)
DSCN4109.JPG (656.72 KB; downloaded 2214 times)
DSCN4111.JPG (599.62 KB; downloaded 2215 times)
DSCN4113.JPG (653.39 KB; downloaded 2213 times)

Re: Modernizare si reorganizare trafic Pasaj Muncii Grigore

Judecand dupa bordurile instalate e zona centrala a pasajului, inteleg ca s-a renuntat la relocarea liniilor de tramvai pe mijlocul pasajului  :?:

Go to page:  1  ... 13 14 15 16 17 18 19  ... 44

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Lucrări finalizate începând cu anul 2006  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463873 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”