Topic: Astra Imperio Metropolitan
2868 posts, 1024812 views
📖 Pagination options
- idk_vlad
-
Posted:
-
Re: Astra Imperio Metropolitan
idk_vlad
Imperio-urile au boghiurile foarte firave, V3A-urile au boghiuri rigide, astfel că ,,huruitul” la acestea este mai rar.
Legat de Imperio-urile care nu huruie, cele din videoclip sunt cele care circulă pe linia 11, unde linia este mult, mult mai bună decât cea de pe 1/10 (și sunt cu 1 an și jumătate mai noi decât cele de pe 1/10).
Pe 1/10, motivul vibrațiilor sunt locurile plane pe roți, cauzate în principal de masticul împrăștiat pe linie de autobuze, dar și rulatul (fie el și ocazional) pe OR, ambele motive fiind ,,confirmate” inclusiv de Imperio-urile liniei 21, care vibrează la fel ca cele de pe inelare.
Imperio-urile au boghiurile foarte firave, V3A-urile au boghiuri rigide, astfel că ,,huruitul” la acestea este mai rar.
Legat de Imperio-urile care nu huruie, cele din videoclip sunt cele care circulă pe linia 11, unde linia este mult, mult mai bună decât cea de pe 1/10 (și sunt cu 1 an și jumătate mai noi decât cele de pe 1/10).
Pe 1/10, motivul vibrațiilor sunt locurile plane pe roți, cauzate în principal de masticul împrăștiat pe linie de autobuze, dar și rulatul (fie el și ocazional) pe OR, ambele motive fiind ,,confirmate” inclusiv de Imperio-urile liniei 21, care vibrează la fel ca cele de pe inelare.
- FabiM
-
Posted:
-
-
- romanianrailfan
-
Posted:
-
- Nenea_titi
-
Posted:
-
Nenea_titi
Cele de pe 41 sunt cele mai vechi. Sigur, nu e o scuză, dar am văzut atât pe 41 cât și pe 25 unele care troncăne, altele care nu.
Cel puțin seria nouă (388*-3900) nu mai face așa rău, dar oricum seria asta trimisă pe 7 și 11 care nu au încrucișări se mențin mai bine, aparte că vatmanii probabil s-au mai învățat cu ele.
Cele de pe 41 sunt cele mai vechi. Sigur, nu e o scuză, dar am văzut atât pe 41 cât și pe 25 unele care troncăne, altele care nu.
Cel puțin seria nouă (388*-3900) nu mai face așa rău, dar oricum seria asta trimisă pe 7 și 11 care nu au încrucișări se mențin mai bine, aparte că vatmanii probabil s-au mai învățat cu ele.
- Nenea_titi
-
Posted:
-
Nenea_titi
Referitor la masticul de pe linie, nu cred că e ăla o cauză. E totuși moale, iar tramvaiul e greu deci e ca și când ai spune că ți se uzează cuțitul că tai unt sau pâine cu el. Mai trist ar fi să existe alte mizerii pe linie, gen șuruburi rupte sau piulițe căzute de știu eu unde, pietre prea dure (pietriș căzut din basculante), elemente metalice din linie pe șină (așa mai e cazul O.R.).
Repet, deteriorările sunt datorate:
- încrucișărilor proaste reparate la electrod. Vezi Liberty (azi jumbo). Macazele mai puțin dăunează.
- patinajele la frânare și uneori la plecare.
- rulajul pe O.R. .
- rosturi de dilatație (ciocăne astea la boghiuri ca încrucișările reparate la electrod).
- diverse neajunsuri ale căii de rulare. Vezi Moșilor veche.
Referitor la masticul de pe linie, nu cred că e ăla o cauză. E totuși moale, iar tramvaiul e greu deci e ca și când ai spune că ți se uzează cuțitul că tai unt sau pâine cu el. Mai trist ar fi să existe alte mizerii pe linie, gen șuruburi rupte sau piulițe căzute de știu eu unde, pietre prea dure (pietriș căzut din basculante), elemente metalice din linie pe șină (așa mai e cazul O.R.).
Repet, deteriorările sunt datorate:
- încrucișărilor proaste reparate la electrod. Vezi Liberty (azi jumbo). Macazele mai puțin dăunează.
- patinajele la frânare și uneori la plecare.
- rulajul pe O.R. .
- rosturi de dilatație (ciocăne astea la boghiuri ca încrucișările reparate la electrod).
- diverse neajunsuri ale căii de rulare. Vezi Moșilor veche.
-
- ByOnu
-
Posted:
-
ByOnu
Din comentariile montajului video de mai sus:
Din comentariile montajului video de mai sus:
Eu aş zice că e din cauza concepţiei vagonului, care are doar 2 boghiuri motoare (şi alea sub motorizate, doar 2 x 100 kW pe fiecare boghiu motor, deci 400 kW toată hardughia de 65t, în condiţiile în care un V3A-2010-CA are 2 x 240 kW la o masă maximă de doar 55t).
-
- punmeister
-
Posted:
-
punmeister
Stiu ca motoarele aveau capacitatea de un overdrive la 150kW.
Stiu ca motoarele aveau capacitatea de un overdrive la 150kW.
-
- romanianrailfan
-
Posted:
-
- Nenea_titi
-
Posted:
-
Nenea_titi
Eu văd că Imperio la gol are 44471 kg la gol și 67011 kg la maxim.
CA-PPC are cam ca V3A 93 URAC masele (cred).
240 kw la CA-PPC este puterea continuă sau maximă? Aia continuă contează nu cea maximă de scurtă durată. La fel și la Imperio, aia de 150 kw e inutilă.
Contează cuplul dezvoltat.
Eu văd că Imperio la gol are 44471 kg la gol și 67011 kg la maxim.
CA-PPC are cam ca V3A 93 URAC masele (cred).
240 kw la CA-PPC este puterea continuă sau maximă? Aia continuă contează nu cea maximă de scurtă durată. La fel și la Imperio, aia de 150 kw e inutilă.
Contează cuplul dezvoltat.
-
- Gabi23
-
Posted:
-
Gabi23
tpbi.spotting_ wrote here:Astăzi, 86 din 100.
Câte vagoane sunt apte de circulație?
- Nenea_titi
-
Posted:
-
Nenea_titi
Păi și care sunt cu probleme și la ce depouri?
- Giurgiului cu 3888 proaspăt bușit
- Militari 3829, 3893, 3892, 3821 (ultimele 3 bușite)
- Alexandria, care mai sunt ?
- Colentina, care mai sunt ?
- Dudesti ( 3858 e cel cu pantograf rupt) ? Și care mai sunt ?
Oricum mi se pare că au grad de indisponibilitate destul de mare...
Păi și care sunt cu probleme și la ce depouri?
- Giurgiului cu 3888 proaspăt bușit
- Militari 3829, 3893, 3892, 3821 (ultimele 3 bușite)
- Alexandria, care mai sunt ?
- Colentina, care mai sunt ?
- Dudesti ( 3858 e cel cu pantograf rupt) ? Și care mai sunt ?
Oricum mi se pare că au grad de indisponibilitate destul de mare...
- Octav
-
Posted:
-
Octav
La Giurgiului sunt indisponibile:3848,3850,3851,3853 și 3888.
La Militari:3821,3829,3836,3892 si 3893.
De la Depourile Alexandria si Colentina toate tramvaiele Imperio sunt funcționale.
La Dudești este indisponibil 3885 cu pantograful rupt.
La Giurgiului sunt indisponibile:3848,3850,3851,3853 și 3888.
La Militari:3821,3829,3836,3892 si 3893.
De la Depourile Alexandria si Colentina toate tramvaiele Imperio sunt funcționale.
La Dudești este indisponibil 3885 cu pantograful rupt.
- Nenea_titi
-
Posted:
-
Nenea_titi
Bine bine, dar nu dă la numărător:
Giurgiului - 5, Militari - 5, Dudesti - 1...sunt 11.
100-86=14. Mai sunt 3 pe undeva.
Bine bine, dar nu dă la numărător:
Giurgiului - 5, Militari - 5, Dudesti - 1...sunt 11.
100-86=14. Mai sunt 3 pe undeva.
-
- moonteanu
-
Posted:
-
📖 Pagination options