Zona metropolitană BucureștiPrezentarea rețelei de tramvai din București

Topic: Pipera - Lacul Tei - Lizeanu (linii 16, 36)

172 posts, 85456 views

Go to page:  1  ... 7 8 9 10 11 12 13

📖 Pagination options
Re: Pipera - Lacul Tei - Lizeanu (linii 16, 36) Nenea_titi

Se vor închide toate liniile penale (cum le zic eu) când se va deraia la fiecare 2 km sau când se va mai întâmpla un caz similar. Iar dacă se lasă cu victime, atunci le închide pe toate în starea aia. Oricum vara când se dilată poate avaria și un turism sau autobuz. A nu se înțelege că susțin pe loc închiderea acestor linii. Mă gândesc și la oamenii care le folosesc din lipsă de altceva, dar totodată și la siguranță...care este ca a trenurilor din India, pleci și nu știi dacă ajungi. Clipuri sunt destule.

Oricum dacă linia aia lovea pe careva, respectivul era tras în țeapă lejer.

Re: Pipera - Lacul Tei - Lizeanu (linii 16, 36) satanistu

Tot ce reprezinta un pericol pentru calator trebuie inchis. Mai bine sa ajungi cu o ora-doua intarziere decat sa ajungi bucati.

Reamintesc tuturor adeptilor de aici care vor redeschiderea.  :headbash:  :headbash:  :headbash:  :headbash:  :headbash:

Imaginati-va ca stateati pe scaunul ala cu gandul ca ajungeti mai repede decat cu autobuzul.  :popa:

Re: Pipera - Lacul Tei - Lizeanu (linii 16, 36) Just a User

Dar o întrebare, STB nu poata sa înlocuiasca pe cont propriu linia (zona unde a străpuns șina în tramvai) de pe D. Pompeiu? Cum a fost și în Dămăroaia.

Re: Pipera - Lacul Tei - Lizeanu (linii 16, 36) Luca M.

Ba da STB poate dar STB isi zice ca o sa inceapa ăia care au castigat la licitatie sa inlocuiasca linia de pe Pompeiu in curand si deci n-are sens sa mai intervina ei pentru asa putin timp (100% se mai amana mult pana se apuca de lucrare aici pentru ca trebuie sa refaca si bulevardul).

Re: Pipera - Lacul Tei - Lizeanu (linii 16, 36) cris_m

Nu neaparat, unde scrie ca cele 2 lucrari sunt interdependente?

Re: Pipera - Lacul Tei - Lizeanu (linii 16, 36) Luca M.

Am inteles, ma scuzati. Eu am crezut initial ca muta si linia ca sa incapa mai bine 4 benzi. Ochiometric mi s-a parut ca inca doua benzi langa linia de tramvai ajung prea aproape de unele cladiri construite acolo.

Dar tot nu cred ca va mai da STB drumul la circulatie in situatia de fata, pentru ca probabil ar fi intervenit deja de cand s-a suspendat circulatia.

Re: Pipera - Lacul Tei - Lizeanu (linii 16, 36) cris_m

Daca te referi la Yunity Park, acolo sunt vreo 15 metri de la linie pana la cladire. Benzile actuale au 7.70, asa din ce am masurat pe GMaps. Ca o sa fie destul de aproape, intr-adevar asa este, dar nu e un impediment major.

Re: Pipera - Lacul Tei - Lizeanu (linii 16, 36) BGP2597

Lărgirea Bd. Pompeiu se va face prin construirea de noi benzi pe partea cealaltă a liniei de tramvai, exact cum s-a întâmplat pe Bd. Ghencea. E un caz fericit că proiectele nu interferează, linia de tramvai se poate moderniza fără impact asupra proiectului de lărgire care se va face ulterior.

@cris_m  Mie mi-au ieșit fix 7.00m la măsurătoare pe benzile actuale și cam 8.00m cu tot cu scuarul care desparte benzile de linia de tramvai. La Yunity cei 15m de la corpul B-C sunt suficienți pentru 2x3.50m benzi auto + pistă de biciclete de 1.5m + 2m trotuar și rămâne și loc de un spațiu verde destul de generos.

Va fi totuși nevoie să fie dărâmată această intrare de la corpul D care vine până în trotuarul existent.

Pompeiu.png (878.4 KB; downloaded 1975 times)

Re: Pipera - Lacul Tei - Lizeanu (linii 16, 36) Cristi N

Acel corp de cladire are caracter temporar, fara fundatie. A fost initial cafenea Starbucks, apoi a stat nefolosit cativa ani si acum este inchiriat ca spatiu de birouri.

Re: Pipera - Lacul Tei - Lizeanu (linii 16, 36) punmeister

Oricum nu pleaca Infineon din Novopark cand o sa se deschida noui centru de R&D?

Re: Pipera - Lacul Tei - Lizeanu (linii 16, 36) Cristi N

Cel mai probabil, spatiile de birouri eliberate din Novo Park vor fi inchiriate de alte companii dupa mutarea in noua cladire.

Re: Pipera - Lacul Tei - Lizeanu (linii 16, 36) shoppy

Nu cred ca a inchiriat o corporatie spatii in acea ghereta, probabil o firma de paza sau de curatenie.

Re: Pipera - Lacul Tei - Lizeanu (linii 16, 36) ByOnu

...
20250605_180336.jpg (1.65 MB; downloaded 1038 times)

Re: Pipera - Lacul Tei - Lizeanu (linii 16, 36) moonteanu

Oricum daca nu mai circula nimic pe acolo, STB-ului nu ii mai pasa. Linia asta chiar are potențial, dar ar trebui modernizata, iar intervalele îmbunătățite.

Go to page:  1  ... 7 8 9 10 11 12 13

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Prezentarea rețelei de tramvai din București  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463884 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”