Topic: Calea Victoriei
12 posts, 2448 views-
- ByOnu
-
Posted:
-
Calea Victoriei
ByOnu
Despre proiectul de reabilitare din 2013-2015: https://forum.metrouusor.com/ViewTopic?p ... ByPostId
--------‐--------------------
Informatie de la Strazi pentru oameni:
Https://instagram.com/p/DIPHyqpCJtS/
Despre proiectul de reabilitare din 2013-2015: https://forum.metrouusor.com/ViewTopic?p ... ByPostId
--------‐--------------------
Informatie de la Strazi pentru oameni:
Https://instagram.com/p/DIPHyqpCJtS/
Screenshot_20250410_082429_Chrome.jpg (561.57 KB; downloaded 2479 times)
Screenshot_20250410_083349_Chrome.jpg (588.29 KB; downloaded 2476 times)
-
- cris_m
-
Posted:
-
Re: Calea Victoriei
cris_m
Indivizii aia au mai circulat recent cu autoturismul prin Bucuresti? Unde au mai atins ei viteze de deplasare de peste 30 km/h, mai ales pe timpul zilei? Nu de alta, dar vreau sa aflu si eu, ca cel putin pe Calea Victoriei e mai mereu congestie, deci sanse "sa-i dai talpa" sunt aproape infime...
Indivizii aia au mai circulat recent cu autoturismul prin Bucuresti? Unde au mai atins ei viteze de deplasare de peste 30 km/h, mai ales pe timpul zilei? Nu de alta, dar vreau sa aflu si eu, ca cel putin pe Calea Victoriei e mai mereu congestie, deci sanse "sa-i dai talpa" sunt aproape infime...
-
- ByOnu
-
Posted:
-
ByOnu
In afara orelor de varf se circula tare.
Masura este foarte bine venita, dar trebuie enforced (nu-mi vine acum in minte echivalentul in romana).
https://stirileprotv.ro/video/accident-c ... 1818749/
In afara orelor de varf se circula tare.
Masura este foarte bine venita, dar trebuie enforced (nu-mi vine acum in minte echivalentul in romana).
https://stirileprotv.ro/video/accident-c ... 1818749/
-
- shoppy
-
Posted:
-
shoppy
Adica sa se dea amenzi, ca sigur si la 50 se puteau da amenzi daca vroiau, daca nu fac sistem sa vina amenda acasa pot sa puna oricat, asta este doar asa, cand este liber sa iti ia carnetul la 80 in loc de 100.
Adica sa se dea amenzi, ca sigur si la 50 se puteau da amenzi daca vroiau, daca nu fac sistem sa vina amenda acasa pot sa puna oricat, asta este doar asa, cand este liber sa iti ia carnetul la 80 in loc de 100.
-
- Valentin
-
Posted:
-
Valentin
Ar trebui sa fie si impusa treaba asta prin radar fix/mobil, poate acum se mai potolesc si baietii cu motocicletele lor de fac liniuta si nu pot sa porti o discutie normala cu persoana de langa tine. No offence, dar C.Victoriei trebuia de mult pietonalizata definitiv (exista cerere si in afara intervalului strazi deschise) si sa fim sinceri, parca as vrea sa ma bucur in liniste la diverse localuri fara 1. sa treaca cate unu cu dpf off / 2. fara sa i dea in blana cate un destept / 3. spatiul de servit al localurilor sa nu fie tot una cu trotuarul (invit pe oricine in weekend in zona Pietei Amzei cu C.Victoriei - in lipsa "strazilor deschise") sa trebuiasca sa ocolesti pe pista de biciclete / 4. in zonele cu mai putine localuri sa se inverzeasca mai mult (copaci/alte solutii)
Nu cred ca cerintele astea sunt "exagerate" atat pentru mine si alti oameni care au semnat si petitia.
PS: pietonalizarea C.Victoriei nu inseamna automat desfiintarea intersectiilor existente (asta apropo de argumentele pe care le am mai auzit cu riveranii)
PS2: as vedea o solutie cum e la Oradea in care sa se poata intra cu masina de urgenta/marfa la capete - toata ampriza strazii coborata si luata o decizie - mutam sau nu pista de biciclete pe Magheru (partial/total)
Ar trebui sa fie si impusa treaba asta prin radar fix/mobil, poate acum se mai potolesc si baietii cu motocicletele lor de fac liniuta si nu pot sa porti o discutie normala cu persoana de langa tine. No offence, dar C.Victoriei trebuia de mult pietonalizata definitiv (exista cerere si in afara intervalului strazi deschise) si sa fim sinceri, parca as vrea sa ma bucur in liniste la diverse localuri fara 1. sa treaca cate unu cu dpf off / 2. fara sa i dea in blana cate un destept / 3. spatiul de servit al localurilor sa nu fie tot una cu trotuarul (invit pe oricine in weekend in zona Pietei Amzei cu C.Victoriei - in lipsa "strazilor deschise") sa trebuiasca sa ocolesti pe pista de biciclete / 4. in zonele cu mai putine localuri sa se inverzeasca mai mult (copaci/alte solutii)
Nu cred ca cerintele astea sunt "exagerate" atat pentru mine si alti oameni care au semnat si petitia.
PS: pietonalizarea C.Victoriei nu inseamna automat desfiintarea intersectiilor existente (asta apropo de argumentele pe care le am mai auzit cu riveranii)
PS2: as vedea o solutie cum e la Oradea in care sa se poata intra cu masina de urgenta/marfa la capete - toata ampriza strazii coborata si luata o decizie - mutam sau nu pista de biciclete pe Magheru (partial/total)
-
- bgd70
-
Posted:
-
bgd70
Eu nu am mers pe vreo strada, sosea, bulevard etc la orice ora unde sa nu pot merge mai tare de 30 km/h.
Poate e vreun caz extrem dar in rest eu nu am prins.
Legat de subiect, urmatorul pas ar fi pietonizarea permanenta. Pista de biciclete trebuie sa ramana, fiind si singura pista de biciclete adevarata si practicabila din Bucuresti.
cris_m wrote here:
Indivizii aia au mai circulat recent cu autoturismul prin Bucuresti? Unde au mai atins ei viteze de deplasare de peste 30 km/h, mai ales pe timpul zilei? [..]
Eu nu am mers pe vreo strada, sosea, bulevard etc la orice ora unde sa nu pot merge mai tare de 30 km/h.
Legat de subiect, urmatorul pas ar fi pietonizarea permanenta. Pista de biciclete trebuie sa ramana, fiind si singura pista de biciclete adevarata si practicabila din Bucuresti.
-
- ByOnu
-
Posted:
-
-
- cris_m
-
Posted:
-
-
- ByOnu
-
Posted:
-
ByOnu
Pentru inceput, faptul ca un mamut anacronic care se acopera de birocratie si care se opune multor solutii pentru calmarea traficului precum Brigada Rutiera a acceptat implementarea acestei masuri este un castig in sine.
Este UN pas mic, dar important, in directia buna.
Next step: radare fixe.
Pentru inceput, faptul ca un mamut anacronic care se acopera de birocratie si care se opune multor solutii pentru calmarea traficului precum Brigada Rutiera a acceptat implementarea acestei masuri este un castig in sine.
Este UN pas mic, dar important, in directia buna.
Next step: radare fixe.
-
- ByOnu
-
Posted:
-
ByOnu
Radar pe Victorieeeeei <3
Radar pe Victorieeeeei <3
20250427_163213.jpg (1.79 MB; downloaded 1298 times)
-
- cris_m
-
Posted:
-
cris_m
Bucurie mare, intr-adevar, in timp ce in alte colturi ale orasului soferii stau cu telefoanele "sudate" de mana in timp ce conduc. Mai naspa e ca sunt destul de multi care au pe mana viata a cateva zeci de pasageri fiind angajati ai operatorilor de transport public... Dar hei, ce mai conteaza asta, important e sa nu ne zboare masinile sapca din cap in timp ce ne bem cafeluta exagerat de scumpa la "boulevard"...
Bucurie mare, intr-adevar, in timp ce in alte colturi ale orasului soferii stau cu telefoanele "sudate" de mana in timp ce conduc. Mai naspa e ca sunt destul de multi care au pe mana viata a cateva zeci de pasageri fiind angajati ai operatorilor de transport public... Dar hei, ce mai conteaza asta, important e sa nu ne zboare masinile sapca din cap in timp ce ne bem cafeluta exagerat de scumpa la "boulevard"...
-
- Misiekwas
-
Posted:
-
Misiekwas
https://greencommunity.ro/strazi-deschis ... weekend/
„Străzi deschise – București” revine din weekendul 25–26 aprilie și promite, ca în fiecare an, să transforme orașul într-un spațiu mai prietenos cu oamenii decât cu mașinile.
Ediția din 2026 vine cu o noutate importantă. Astfel, pe lângă deja consacrata Calea Victoriei, și strada Ion Brezoianu devine pietonală în fiecare weekend. Practic, centrul orașului se extinde ca zonă de promenadă, iar traseul devine mai coerent pentru plimbări, evenimente și activități culturale.
În perioada 25 aprilie – 11 octombrie, timp de 25 de weekenduri, bucureștenii vor avea la dispoziție un oraș „deschis”, cu spectacole, concerte, ateliere și dezbateri în aer liber. Programul se desfășoară sâmbăta și duminica, între orele 10:00 și 22:00, când cele două artere sunt închise pentru trafic și redeschise pentru oameni.
Primarul general, Ciprian Ciucu, spune că direcția rămâne aceeași: evenimente care aduc comunitatea împreună și care încurajează un alt tip de relație cu orașul. „Vă invit să redescoperim orașul, să lăsăm mașina acasă măcar în weekend, să ne plimbăm pe străzi tineri, bunici, copii. Anul acesta, pentru prima dată, vom organiza și dezbateri publice pe diferite teme care ne privesc pe toți”, a declarat acesta.
Un oraș în care se întâmplă lucruri
Ediția din acest an mai aduce o idee nouă: fiecare weekend va avea o temă proprie, legată de felul în care ar trebui să arate orașul, de la regenerare urbană și ecologie, până la mobilitate sau patrimoniu. Practic, autoritățile susțin că încercă să facă din „Străzi deschise” și un spațiu de conversație despre București.
Primul weekend, 25 – 26 aprilie, se desfășoară sub tema „Orașul construit împreună” și aduce în prim-plan ideea de implicare a comunității în transformarea orașului, se arată într-un comunicat de presă remis de către Primărie.
În Piața Revoluției va fi organizată o expoziție dedicată proiectelor de urbanism participativ, iar pe traseu vor avea loc activități pentru toate vârstele, de la ateliere pentru copii și spectacole, până la tururi ghidate și dezbateri.
https://greencommunity.ro/strazi-deschis ... weekend/