Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiLucrări finalizate începând cu anul 2006Pasajul Suprateran Basarab (INAUGURAT 18.06.2011)

Topic: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2)

1718 posts, 420836 views

Go to page:  1  ... 108 109 110 111 112 113 114  ... 123

📖 Pagination options
Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) Serban

@Donio aici nu este vorba despre deshidere de circulatie sau nu. Mircea cred ca se refera la receptia lucrarii. Daca se poate deschide o zona pentru a usura traficul se deschide, asta nu inseamna ca lucrarile sunt terminate. Ele se termina oficial cand sunt "predate" beneficiarului. Este un fel de proces verbal de predare - primire.  Atunci se verifica ca lucrarea sa fie 100% conforma cu contractul.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) Doruuu

@andrei11
andrei11 wrote:
- Statia de tramvai este pentru cei care au traba intamplator in zona ( Dinicu Golescu, Grivitei, mai sunt niste stradute pe acolo, etc ). Hai sa facem statii de tramvai numai unde ai tu treaba, pe celalalte sa le desfiintam. Fiind deasupra liniiilor CFR satatia are 2 accese - Dinicu Golescu / Grivitei ceea ce mi se pare ok.

Ok. Sa presupunem ca esti in situatia in care ai treaba pe calea Grivitei. Pana in ziua de astazi ai fost izolat de aceasta zona, si acum, odata cu inaugararea liniei de pe pasaj, si implicit a statiei, in sfarsit ai acces si poti merge spre Grivita dupa asteptare. Oau. Adevarul este ca o statie pentru legatura cu Grivita era absolut necesar. Pentru Dinicu Golescu vreau sa spun, ca eu unul, as lua 35-ul. Ma lasa "decat" unde vreau, pe intreg bulevardul. NU este necesar sa urc pe pasaj, ca sa am de unde cobori, sa iau eventual tot 35-ul. Cat iti ia tie sa mergi pe jos de la Banu Manta pentru stradutele de care spui? Mie imi ia 5 minute maxim. Singura varianta care mai ramane in picioare este prezenta a 3-4 pensionari in fiecare bloc din interesectie, si pentru asta, hai sa facem o statie de unde sa se dea pensionaru' huta cu liftu'. Parerea mea. Si fita, deasupra liniilor de tren. Uuuu.. cat de tare.
andrei11 wrote:
De unde vi tu cu tramvaiul daca vrei sa cobori fix in fata garii ca n-am inteles. Nu va fi nici un tramvai care sa vina de la Leu care sa intoarca fix in fata garii, poate daca inchiriezi tu unul - poate-ti permiti. Si evident sa fie 'Bucur' - ultima generatie. Si linie.
Vezi ca jonglezi cu Gara de Nord si Basarab ca m-ai ametit, pana la urma nu stiu unde vrei tu sa cobori, la Basarab sau in gara mare ?

Vin cu metrou din Titan, unde de altfel si vietuiesc, cobor la Grozavesti, ca sa nu mai schimb la Dristor, si iau 35-ul pana la Basarab sa prind personalu' cand ma duc la bunica. Pot sa vin si de la Leu, da nu stau acolo. Si n-am pretentii, poa' sa fie orice model. Adusesem in vorba si Gara de Nord, pentru ca poti merge de la Basarab direct pe peronul Garii de Nord. La asta ma gandeam ca s-au gandit si omenasii care au proiectat statia penibila. Poate.
andrei11 wrote:
- Chestia cu toporul nu am inteles-o chiar de loc.

Las-o balta.
andrei11 wrote:
Chestia cu vagonetii de mina iar nu am inteles-o.

Las-o si p-asta.
andrei11 wrote:
Adica ce forma estetica sa alegi la pasaj ca nu am inteles.

Tu intelegi ceva din simularea pe care am incercat sa o fac? Observi vreo schimbare intre prima poza si a treia? Este la fel ca si la jocurile "Gaseste 3 diferente".
andrei11 wrote:
Iti dau exemple de spatii moarte in intersectii

Bun, sa fie si pe pasaje atunci. Cat mai multe. Sa ajunga la toata lumea.
andrei11 wrote:
Asta chiar nu o inteleg de loc :!: :!: Nici un macaz din lumea asta nu este proiectat pentru 2 directii inainte :idea: Explica-ne cum gandesti tu un macaz cu 2 directii inainte si esti declarat pe viata inventatorul nr 1 in transporturi, ar fi fenomenal.

Sigur sigur nu ai inteles. Si ma intreb de ce ai mai scris. Am pomenit eu de vreun macaz? Ce sa iti explic mai mult decat atat? Ca tramvaiul in directia lui de mers, face un mic giumbusluc dreapta stanga, ca si cum ar ocoli un canal. De ce asa? Am intrebat eu. Nu ti se pare ca te dai in barci cu tramvaiu? Nu puteau sa fac un arc de cerc mai corect. Pasaju' in poza postata de mine, parca l-a hatanat cutremuru' si asta e rezultatu'. Chiar nu ti se pare?
andrei11 wrote:
Si daca mata din intamplare nu vrei sa faci dreapta, ci inainte - nu este aceeasi problema ? Eu nu stiu de ce aveti voi o fixatie cu 'dreapta spre Carrefour'. Pune - ti problema ca vrei sa o iei inainte, apare acelasi conflict de trasee, imposibil de evitat intr-o intersectie.

Nu stiu cum conduci tu, dar banuiesc. Eu imi pun problema, si pentru inainte, dar si pentru dreapta, ca la naiba au mai facut breteaua. Pentru ce au facu-o? Spune-mi tu! Ca sa urc de la Carrefour sa fac dreapta spre Plevnei, si sa merg cativa m pe pasaj nu? Sa ma simt european. Da' nu pot sa o iau pe jos? E clar ca breateaua aia este pentru cei care vin dinspre Leu lansati, si vor sa faca dreapta pe Plevnei. Eu te intreb, cu cei care urca dinspre Splai si vor sa traverseze spre Banu Manta, ce facem? Este gandit cu fundul. Un pasaj ratat, si e parerea mea, am dreptul la ea.
Banda care vine dinspre Leu, trebuia sa iasa in exterior, un interior. Breteaua care urca dinspre Carrefour-Splai, trebuia sa iasa in interior, langa linia de tramvai. Pai cu tramvaiu urci p-acolo si cu soseaua pe dincolo?! Breteaua care urca are nevoie de deschidere inainte, atat, punct. Pentru dreapta, stanga o iei pe jos. Daca tot urci, urci sa traversezi ceva nu? Iar banda care vine dinspre Leu cu deschidere spre Plevnei, asa e normal, vii, sari peste Splai, si vrei sa cobori nu? La fel, poti si urca din Plevnei, pe banda care vine in continuarea celei care a coborat, si astfel nu te incaleci cu nimeni si ai drumu tau. Si o poti tine in 3 benzi tot pasaju mai departe, si la Grivita ramai cu 2, ca una coboara si una urca.. si renunti la penibila statie de tramvai. O sa fac o simulare cand am timp, daca tot nu ma intelegi.
andrei11 wrote:
Sper ca ai carnet de conducere luat pe bune si sti regurile de circulatie. Ce ai spus mai inainte se poate numai in jocurile video.

Am, luat pe bune. Si nu prea ma joc.
andrei11 wrote:
In incheiere te astept cu interes

Am raspuns.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) Donio

Serban wrote:
@Donio aici nu este vorba despre deshidere de circulatie sau nu. Mircea cred ca se refera la receptia lucrarii. Daca se poate deschide o zona pentru a usura traficul se deschide, asta nu inseamna ca lucrarile sunt terminate. Ele se termina oficial cand sunt "predate" beneficiarului. Este un fel de proces verbal de predare - primire.  Atunci se verifica ca lucrarea sa fie 100% conforma cu contractul.

Pe hartie sunt deacord cu tine insa groapa nu cred ca o putem incadra in lucrari de finisare (ex: gazon pe bucata de pamant ramasa sau vopseau de delimitare a benzilor de pe sosea).

Atunci,ma intreb? tu imi zici ca e vina FCC sau Astaldi ca nu i-au intrebat pe cei de la ApaNova daca nu au uitat ceva? Sau e vina lui domnului Oprescu pentru ca a grabit lucrarile? Sau sa nu-mi fac griji ca cei de la ApaNova vor repara cum trebuie?

Daca ma poti asigura ca groapa aceea se va repara "nemteste" si nu cu banii primariei, ma linistesc.

Numai bine.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) mindmasster

Doruuu wrote:
Va salut.

A, si inca ceva, in exemplul meu, nu inteleg de ce benzile de incadrare pentru iesirile in dreapta, sunt luate asa brusc. Incerc sa imi imaginez cum s-ar deplasa soferasii nostri tinaind aproape de trotuar, precum vagonasele cu carbuni din mina. Nu va fi deloc asa.

O singura intrebare iti pun momentan . Ai carnet ? Da sau nu?

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) Doruuu

@mindmasster
ce relevanta are?

@andrei11
Cum as fi gandit eu pasaju' asta. Ti-am facut desenu'.
IMG_0206 mod iar.jpg (389.45 KB; downloaded 2851 times)

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) subway guru

@Doruuu:
Norocul nostru ca nu l-ai 'gandit' tu, ca n-ar mai fi putut circula nici un tramvai la sol, pe sub pasaj... :lol:

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) Serban

Cat am asteptat interventia lui subway, trebuia sa taiem cumva din fasa proiectele utopice :))

Circulatia auto 'schitata' e cel mult 'haioasa'...
Problema conflictului de circulatie de la Rampa de coborare Plevnei s-a mai dezbatut indelung, doar ca trebuia sa vina #Doruuu cu 'forte proaspete' sa o 'dezgroape...
La restul, va las pe voi...
Toate cele bune!

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) lilidrac

Colegul nostru avea o alta abordare...Sa fim mai concilianti.Trebuie insa sa recunoastem ca pasajul nu are "bretele" in(dinspre) toate directiile, deci nu va acoperi chiar toate cerintele de trafic.(se va rezolva intr-un fel, la sol, prin ocol pe sens unic).Ce-i drept nimeni si nimic nu este perfect.

Nici nu avea cum si nici nu si-a propus...
Altfel, mutai toate conflictele de circulatie de la sol, sus 'pe pasaj'...
Scopul principal al construirii pasajului este 'intregirea inelului de circulatie' si asta si face...

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) Dominatrix

Doruuu wrote:
@andrei11
andrei11 wrote:
- Statia de tramvai este pentru cei care au traba intamplator in zona ( Dinicu Golescu, Grivitei, mai sunt niste stradute pe acolo, etc ). Hai sa facem statii de tramvai numai unde ai tu treaba, pe celalalte sa le desfiintam. Fiind deasupra liniiilor CFR satatia are 2 accese - Dinicu Golescu / Grivitei ceea ce mi se pare ok.

Ok. Sa presupunem ca esti in situatia in care ai treaba pe calea Grivitei. Pana in ziua de astazi ai fost izolat de aceasta zona, si acum, odata cu inaugararea liniei de pe pasaj, si implicit a statiei, in sfarsit ai acces si poti merge spre Grivita dupa asteptare. Oau. Adevarul este ca o statie pentru legatura cu Grivita era absolut necesar. Pentru Dinicu Golescu vreau sa spun, ca eu unul, as lua 35-ul. Ma lasa "decat" unde vreau, pe intreg bulevardul. NU este necesar sa urc pe pasaj, ca sa am de unde cobori, sa iau eventual tot 35-ul. Cat iti ia tie sa mergi pe jos de la Banu Manta pentru stradutele de care spui? Mie imi ia 5 minute maxim. Singura varianta care mai ramane in picioare este prezenta a 3-4 pensionari in fiecare bloc din interesectie, si pentru asta, hai sa facem o statie de unde sa se dea pensionaru' huta cu liftu'. Parerea mea. Si fita, deasupra liniilor de tren. Uuuu.. cat de tare.
Pui problema gresit. Statia respectiva a fost gandita foarte bine, "in mijlocul" unui terminal multimodal, cu multiple corespodente:
Spre exemplu:
  • La Titulescu metrou-tramvai, metrou-troleibuz, troleibuz- tramvai.
  • La Basarab (spre Plevnei), legaturi multiple intre metrou, tramvai, autobuze, Gara de Nord, Gara Basarab + dubele de la IDM.
Dupa cum observi, statia nu e facuta pentru cativa "pensionari care sa se dea huta cu liftu' ". Alt lucru care mi se pare ciudat este insistenta cu linia 35. De unde stii ca se va reinfiinta sau ca va exista din nou un tramvai care sa vina din Grozavesti si sa o ia pe sub pasaj, apoi mai departe pe Dinicu Golescu.
Doruuu wrote:
Iar ca sa cobor in acea statie si sa merg pe peron pana in Gara de Nord, iar mi se pare aiurea, cand sunt alte linii care ma lasa fix in fata garii.
E destul de limpede ca odata cu deschiderea pasajului, fluxurile de circulatie se vor modifica, iar centrul de greutate se va muta spre zona Garii Basarab si a nodului intermodla de acolo. De aceea, faptul ca exista si alte linii care ajung in fata garii acum nu inseamna mare lucru, fiindca odata cu deschiderea  pasajului si interesul pentru deplasarea pe anumite relatii se cva modifica, si deci e de asteptat ca si liniile de transport public vor fi modificate. Asta apropo ce ziceam mai sus de linia 35.

• Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) Utilizator anonim

Cum mai arata nenorocirea produsa acum cateva zile  :cry:  :cry:  :cry:

IMG_0867.JPG (351.99 KB; downloaded 2716 times)

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) alex230ro

Doruuu wrote:
@mindmasster
ce relevanta are?

@andrei11
Cum as fi gandit eu pasaju' asta. Ti-am facut desenu'.

in mare problemele de pe bretele ridicate de tine sunt intemeiate,pe de alta parte mortul e in groapa  :lol:  vedem cand incepe circulatia,prevad niste lucruri interesanta mai ales la iesirea de pe bretele iarna(apropo bretelele,sau mai bine zis pantele au sistem de degivrare  nu?  )

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) Donio

Utilizator anonim wrote:
Cum mai arata nenorocirea produsa acum cateva zile  :cry:  :cry:  :cry:

Ce oameni domne!

Andrei, am facut o sesizare pe net pe site-ul PMB si am pus prima poza a gaurii pe HotNews. Crezi ca se mai poate intervenii undeva?

Go to page:  1  ... 108 109 110 111 112 113 114  ... 123

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Pasajul Suprateran Basarab (INAUGURAT 18.06.2011)  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463884 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”