Zona metropolitană BucureștiTraseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov

Topic: Stații, case de bilete, microdispecerate

2570 posts, 895709 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 168 169 170 171 172 173 174  ... 184

📖 Pagination options
Re: Stații, case de bilete, microdispecerate Just a User

Și pe linia 55 în Pantelimon mai sunt panouri de informare călători, doar că de cele mai multe ori afișează eronat

Re: Stații, case de bilete, microdispecerate shoppy

41 a fost un experiment care a cedat din mai multe motive mult inainte sa sa fie vandalizat.
O problema a fost ca nu exista un dispecerat si tabelele erau izolate, nu comunicau cu nimeni, doar afisau programul de circulatie stocat local, daca se schimba programul trebuia sa vine la fiecare sa il updateze, iar daca tramvaiul nu venea conform programului iti baga din burta ca vine peste 2 minute, si dupaia iar peste 2 minute, si tot asa.
Alta problema a fost ca buclele inductive care detectau ca a venit tramvaiul nu s-au acoperit cu nimic, s-au montat direct pe pamant, la Averescu treceau masinile peste ele ca nu era izolata de trafic, sigur ca s-au distrus foarte repede.
Basescu a ajuns presedinte si Oprescu a avut interes sa-i distruga proiectele de suflet.

Re: Stații, case de bilete, microdispecerate sorin.niculescu_

Salutări!

Vin cu o propunere legată de un „switch” între stațiile „Lujerului” de pe sensul către A1, ale STB. Mă gândeam că ar fi mult mai logic ca liniile care au ca stație terminus „Lujerului”, respectiv 434 și 483, și care, de asemenea, staționează acolo, să oprească în dreptul refugiilor existente, adică acolo unde opresc acum liniile urbane, iar în locul în care staționează în prezent liniile metropolitane, să oprească liniile urbane. Astfel, vehiculele liniilor urbane vor putea mult mai ușor să oprească la bordură, nemaifiind nevoite să ocolească vehiculele liniilor metropolitane. Iar ca bonus, linia 106, având în vedere că nu staționează la „Lujerului”, ci doar efectuează stația și pleacă mai departe, nu așa cum fac 434 și 483, ar putea să fie trecută pe plăcuța liniilor urbane. Sper că nu v-am confuzat prea tare. Voi atașa două imagini, ca să puteți înțelege mai bine.

P.S.: Mă gândeam, de asemenea, de ce oare STB-ul nu reorganizează un pic capătul de la Valea Oltului. Propunerea mea, în acest caz, este de a înființa o stație „oficială” în terminalul Valea Oltului, în care să oprească, evident, 105, 368 și 385, ca să existe o transbordare facilă între vehiculele acestor 3 linii, iar stațiile „Platforma Valea Oltului”, aferente liniei 105, de pe Str. Valea Oltului, să fie desființate.
În prezent, aici staționează liniile metropolitane 434 și 483 + linia urbană 106 care doar oprește și își continuă imediat cursa. Propunerea mea este ca în această stație să oprească 61, 62, 63, 106 și N115.
IMG_0816.png (1.5 MB; downloaded 3219 times)
În prezent, aici opresc liniile urbane, însă propunerea mea este ca 434 și 483 să staționeze aici.
IMG_0815.png (1.48 MB; downloaded 3216 times)

Re: Stații, case de bilete, microdispecerate jiko_adiz

Din seria "Noi muncim, nu gândim"...
A venit Primăria Sectorului 5 cu un proiect de modernizare a totuarului, dar noi nu gândim ca acolo e stație de STB, punem borduri și iarbă în stația STB.
Stația Petre Ispirescu , aferentă linilor 220,N114 sens Ferentari/Unirii
IMG_8805.jpeg (1.64 MB; downloaded 2913 times)
IMG_8806.jpeg (1.62 MB; downloaded 2914 times)

Re: Stații, case de bilete, microdispecerate cris_m

Dupa o eternitate, s-au gasit niste dale pentru a amenaja corespunzator statia de la Mc Donald's Morarilor a liniei 102...
20250421_175050.jpg (1.56 MB; downloaded 2637 times)

Re: Stații, case de bilete, microdispecerate bgd70

Si se pare ca primul pom si-a gasit sfarsitul. Macar de plantau altul...
Nici celalalt nu pare ca mai are mult la cum s-a amenajat in jurul lui.

Re: Stații, case de bilete, microdispecerate PTMZ

De la moderator citire
Discutiile despre propuneri de statii noi au fost mutate acolo unde le e locul, la propuneri de noi statii in sectiunea de trasee. Multumesc pentru intelegere.

Re: Stații, case de bilete, microdispecerate ByOnu

1. Dalele alea nu respecta modul de asezare. Montandu-le astfel, au consumat ciment pentru a asupa niste goluri ce n-ar fi existat daca se respecta pattern-ul.

2. Bordura aia e crima.

3. Buturuga cimentata e de pe alta planeta.

Re: Stații, case de bilete, microdispecerate cris_m

Butuc, care, unde? Buturuga poate... :)

Re: Stații, case de bilete, microdispecerate sorin.niculescu_

https://b365.ro/foto-zona-din-jurul-sali ... -563789/

Conform acestui articol, s-au creat stații noi STB în zona Sala Palatului. Bănuiesc că urmează curând un comunicat de presă.

Re: Stații, case de bilete, microdispecerate ByOnu

Salutari din Arad.

Uite ca au copertine IDENTICE cu ale noastre, dar MODULARE. Deci SE PUTEA. Daca PMB i-ar fi pasat sa nu cumpere 500 de bucati random.
20250425_165636.jpg (1.64 MB; downloaded 1962 times)

Re: Stații, case de bilete, microdispecerate orex

@sorin.niculescu_
Stația actuală a lui 311 ”Știrbei Vodă” era odinioară a lui 178 când acesta făcea stânga pe Știrbei Vodă, pentru a merge spre Eroilor. Aceea va fi desființată, odată cu înființarea celei de pe breteaua paralelă cu strada Știrbei Vodă, unde se comasează 122,137,168, 226, 368 cu 311. Chiar nu înțeleg de ce se împăunează administrația locală cu această realizare epocala! :no:

Re: Stații, case de bilete, microdispecerate alchimistul

@orex Este ceva vreme de cand 178 vira stanga din Campineanu pe Stirbei Voda, cred ca 1997-ish, de cand Stirbei Voda a devenit strada cu sens unic :) Si da, imi amintesc si de "umbra" lui, numita 278, cu celalat capat la Ipromet - la cat de rar il vedeam, nu cred sa fi fost mai mult de 2 autobuze pe traseu.

Salut initiativa infiintarii unei statii pentru 122, 137, 168, 226, 311, 368 la Sala Palatului. Atatia ani o zona doar tranzitata, fara oprire.

Re: Stații, case de bilete, microdispecerate Albert

ByOnu wrote here:
Salutari din Arad.

Uite ca au copertine IDENTICE cu ale noastre, dar MODULARE. Deci SE PUTEA. Daca PMB i-ar fi pasat sa nu cumpere 500 de bucati random.

Modelul de copertina oricum mi se pare foarte nefericit. Design-ul este ok in mare, dar calitatea execuției, felul în care rezistă la uzură și vandalism și felul în care au fost montate, lasă de dorit. Plus ca au multă sticlă și se murdăresc foarte repede. Iar sticla în plafon vara…e no-no. Și chiar și la acesta modular, de ce trei bănci și nu una singură? De ce acel despărțitor între module? Și nu au niciun vreun loc prevăzut pentru vreun eventual modul ITS cu display care să arate timpul de sosire în stație pentru mijloacele de transport.

Go to page:  1  ... 168 169 170 171 172 173 174  ... 184

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Traseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463863 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”