Topic: Stația Aurel Vlaicu
61 posts, 17136 views
📖 Pagination options
-
- survola
-
Posted:
-
Re: Stația Aurel Vlaicu
survola
Se scoate și aici piatra naturală de pe stâlpi.
Se scoate și aici piatra naturală de pe stâlpi.
fără piatra originală
20250312_144004.jpg (844.03 KB; downloaded 3121 times)
cu piatra originală
20250312_144011.jpg (1.26 MB; downloaded 3122 times)
-
- survola
-
Posted:
-
survola
Si dinspre acces:
Si dinspre acces:
20250318_111717.jpg (1.58 MB; downloaded 2880 times)
20250318_111723.jpg (1.54 MB; downloaded 2880 times)
-
- survola
-
Posted:
-
survola
Se lucrează la stâlpii de la nivelul peronului, avem acum mai multe stadii:
Se lucrează la stâlpii de la nivelul peronului, avem acum mai multe stadii:
un stâlp cu plăcile (piatra) originală
20250416_1.jpg (1.39 MB; downloaded 2662 times)
un stâlp cu plăcile (piatra) scoase
20250416_2.jpg (1.36 MB; downloaded 2662 times)
un stâlp la care au început să tencuiască
20250416_3.jpg (1.34 MB; downloaded 2662 times)
-
- ByOnu
-
Posted:
-
ByOnu
1. Sunt cu adevarat curios sa inteleg ce anume se urmareste concret prin aceste actiuni.
2. In a 2-a poza, pare cam suspecta crapatura longitudinala. Si de fapt, nu inteleg cum stalpul se termina sus in niste goluri.
1. Sunt cu adevarat curios sa inteleg ce anume se urmareste concret prin aceste actiuni.
2. In a 2-a poza, pare cam suspecta crapatura longitudinala. Si de fapt, nu inteleg cum stalpul se termina sus in niste goluri.
-
- Costin
-
Posted:
-
Costin
Legat de 2), e interesant acel stalp caci pare a fi fix pe mijlocul unui rost de dilatatie al tavanului, deci nu ar fi un stalp monolit, ci mai degraba doua jumatati independente de stalp. Asta poate explica "crapatura" (care e doar un rost de dilatatie daca acesta este cazul). Dar golurile de sus sunt alta treaba si nu am o explicatie pentru ele.
Legat de 2), e interesant acel stalp caci pare a fi fix pe mijlocul unui rost de dilatatie al tavanului, deci nu ar fi un stalp monolit, ci mai degraba doua jumatati independente de stalp. Asta poate explica "crapatura" (care e doar un rost de dilatatie daca acesta este cazul). Dar golurile de sus sunt alta treaba si nu am o explicatie pentru ele.
- sab
-
Posted:
-
sab
Probabil ca exista riscul de desprindere a placilor, la fel ca in alte statii.
Sau, poate, exista un motiv mai profund. Ma gandesc ca, daca erau doar placile, actionau ca la U1 sau Lujerului cu niste dibluri. Din ce vad, sunt niste segregari ale betonului la nivelul acestor stalpi care mie nu imi par chiar ok, mai ales cel din plan indepartat, lipit de turnicheti. Unele "crapaturi" au fost umplute cu ciment , la altele nu s-au mai obosit. Si nu sunt singurii stalpi in aceasta situatie, multi par sa aiba probleme.
Timpul, vibratiile, calitatea materialelor si a (sau mai ales a) mainii de lucru necalificate/slab calificate isi spun cuvantul.
Probabil ca exista riscul de desprindere a placilor, la fel ca in alte statii.
Sau, poate, exista un motiv mai profund. Ma gandesc ca, daca erau doar placile, actionau ca la U1 sau Lujerului cu niste dibluri. Din ce vad, sunt niste segregari ale betonului la nivelul acestor stalpi care mie nu imi par chiar ok, mai ales cel din plan indepartat, lipit de turnicheti. Unele "crapaturi" au fost umplute cu ciment , la altele nu s-au mai obosit. Si nu sunt singurii stalpi in aceasta situatie, multi par sa aiba probleme.
Timpul, vibratiile, calitatea materialelor si a (sau mai ales a) mainii de lucru necalificate/slab calificate isi spun cuvantul.
20250318_111717.jpg (1.49 MB; downloaded 2556 times)
-
- survola
-
Posted:
-
survola
Am mai studiat puțin problema.
Cred că betonul care se vede turnat incomplet este doar o protecție exterioară, întărită cu plasă de Buzău.
Iar în partea de sus e doar un ipsos, cred, de aceea au apărut acele goluri după spargerea placării.
Am mai studiat puțin problema.
Cred că betonul care se vede turnat incomplet este doar o protecție exterioară, întărită cu plasă de Buzău.
Iar în partea de sus e doar un ipsos, cred, de aceea au apărut acele goluri după spargerea placării.
20250418_4.jpg (1.01 MB; downloaded 2381 times)
20250418_6.jpg (1.19 MB; downloaded 2381 times)
20250418_5.jpg (1.12 MB; downloaded 2381 times)
-
- Costin
-
Posted:
-
Costin
Posibil, nu ar avea sens ca un stalp monolit sa fie plasat fix sub un rost de dilatatie (apropo de mesajul meu de mai sus). Iar in ultima poza se vede ca betonul acela e doar crapat si nu intentionat bipartit cum am crezut inițial.
Posibil, nu ar avea sens ca un stalp monolit sa fie plasat fix sub un rost de dilatatie (apropo de mesajul meu de mai sus). Iar in ultima poza se vede ca betonul acela e doar crapat si nu intentionat bipartit cum am crezut inițial.
-
- shoppy
-
Posted:
-
shoppy
Se vede si la 1 Mai ca golurile de la suprafata se umpleau cu diverse deseuri, saci de ciment goi, bolovani, nisip, tencuiala, si peste asta se lipeau placile, este normal ca dupa un timp sa se dezlipeasca.
Se vede si la 1 Mai ca golurile de la suprafata se umpleau cu diverse deseuri, saci de ciment goi, bolovani, nisip, tencuiala, si peste asta se lipeau placile, este normal ca dupa un timp sa se dezlipeasca.
-
- survola
-
Posted:
-
survola
Stadiul lucrărilor ieri:
Stadiul lucrărilor ieri:
20250520.jpg (1.28 MB; downloaded 1791 times)
-
- ByOnu
-
Posted:
-
ByOnu
Cu foarte putin interes puteau vopsi si canalul cu cabluri care duce in tv.
Cu foarte putin interes puteau vopsi si canalul cu cabluri care duce in tv.
-
- survola
-
Posted:
-
- Bogdan Ciorascu
-
Posted:
-
-
- survola
-
Posted:
-
survola
Nu înțeleg de ce au lăsat piatra doar pana la 1,5 metri (sau cât e acolo), e cumva sub înălțimea umerilor.
Nu înțeleg de ce au lăsat piatra doar pana la 1,5 metri (sau cât e acolo), e cumva sub înălțimea umerilor.
📖 Pagination options