Zona metropolitană BucureștiGeneralități despre transportul în comun din București și Ilfov

Topic: Hărți, semnalistică, afișaje și alte metode de informare a călătorilor

481 posts, 86939 views

Go to page:  1  ... 15 16 17 18 19 20 21  ... 35

📖 Pagination options
Re: Hărți, semnalistică, afișaje și alte metode de informare a călătorilor cris_m

Pentru ca nu stiu sa foloseasca aplicatia. Titlul ar trebui sa fie scurt, de genul "Accident/Incident zona X", "Deviere temporara zona Y", "Program prelungit cu ocazia evenimentului Z". Dar ce pretentii sa ai, ei nu sunt in stare sa raporteze toate evenimentele...

Re: Hărți, semnalistică, afișaje și alte metode de informare a călătorilor Luca M.

Oricum “informarea” este sub orice critica. “Accident zona x. Deviere.” (unde??)….

Re: Hărți, semnalistică, afișaje și alte metode de informare a călătorilor Misiekwas

As adaugă la asta și informarea privind cauza deranjului. De exemplu, nu mai sunt folosite descrieri precum "deraiere" ci totul este "incident tehnic". Nu prea ajuta să-ți faci calcul dacă merita sa aștepți.

Re: Hărți, semnalistică, afișaje și alte metode de informare a călătorilor WT_fan06

Da, pentru că prioritate are protejarea imaginii, în loc de informarea eficientă și corectă a publicului călător. Informarea călătorilor nu valorează 2 bani pentru operatorul care în anul 2025 pictează manual plăcuție de stație, dacă nu v-ați prins până acum... și asta se întâmplă în capitala țării.

Re: Hărți, semnalistică, afișaje și alte metode de informare a călătorilor cosminduru

Este incredibil de rușinos faptul că Bucureștiul nu are încă panouri de informare în stații, nici electronice, nici din acelea cu e-ink, nici panouri printate cu informații adecvate, nici orare de circulație.

Am dat din întâmplare peste un faimos youtuber care a făcut o incursiune în Ucraina, o țară bombardată, în război, unde cad rachete, și am constatat că are panouri electronice de informare în stații - vezi captura.

Vehiculele în schimb arată jalnic, ruginite și vai de capul lor. Nu ne dăm seama ce norocoși suntem și ne batem joc de vehiculele noi cumpărate în timp ce alții se chinuie cu rable de vârsta ikarusurilor
statie_cernigau.jpg (206.86 KB; downloaded 2869 times)

Re: Hărți, semnalistică, afișaje și alte metode de informare a călătorilor STB6228

Niște afișe istorice, se găsesc pe o parte din troleibuzele Irisbus Citelis și autobuzele Mercedes-Benz Citaro E3 și E4.
În prima poză este un crop din captura de ecran preluată de pe https://tpbi.ro/tur_virtual/TroleibuzIri ... eccce786, iar în a doua poză este o captură de ecran din videoclipul cu interiorul autobuzului Mercedes-Benz Citaro Euro 3 4309, preluat de pe Youtube.
De fapt acest afiș s-a decolorat de pe o parte din troleibuzele Irisbus Citelis și Mercedes-Benz Citaro Euro 3, în timp ce cele din Euro 4  sunt nedecolorate.
VALIDATI cardul la fiecare urcare in vehicul.png (70.94 KB; downloaded 2705 times)
Îmi cer scuze dacă nu se înțelege scrisul de pe acest afiș, de fapt și acest afiș este decolorat.
Instructiuni validator 2010.png (178.57 KB; downloaded 2703 times)

Re: Hărți, semnalistică, afișaje și alte metode de informare a călătorilor DenisM017

Am eu o poză mai clară cu cel de-al doilea afiș, din V3A-93-ul 254.
afis_v3a254.jpg (380.49 KB; downloaded 2657 times)

Re: Hărți, semnalistică, afișaje și alte metode de informare a călătorilor STB6228

Acest afiș este acolo din 2010. Afișele istorice sunt și cele cu „Alegeți statutul de călător corect”, „Călătorind fraudulos riscați o suprataxă de 50 lei”, cele cu emoticoane (în autobuzele Mercedes Citaro E3 și E4 de la Autobaza Alexandria), dar și acestea sunt decolorate. Afișul din vagonul 254 este atât de decolorat, încât s-au șters unele cuvinte gen: „Instrucțiuni privind modul de validare a cardului de călătorie”, „validarea”, „consultarea cardului”, „validarea multiplă”, „ validarea pe proprie răspundere” și „Important !”. Mai jos aveți afișul cu instrucțiuni pozat din vagonul V2A-2S 4042 (retras definitiv) preluat de pe www.transport-in-comun.ro, cu zonele încercuite. Cine are poze cu afișele istorice gen  „Alegeți statutul de călător corect”, „Călătorind fraudulos riscați o suprataxă de 50 lei” și cele cu emoticoane să le posteze aici. Chiar sunt curios  :)
afis intructiuni .png (1.62 MB; downloaded 2601 times)

Re: Hărți, semnalistică, afișaje și alte metode de informare a călătorilor WT_fan06

Mi-am luat țeapă astăzi cu 637 care NU oprește în stația "Șos. Morarilor" (sens Bd. Chișinău), așa cum eronat apare pe aplicația InfoTB. Șoferii nu efectuau stația, iar însemnul de stație nu a fost pictat prin adăugarea lui 637.

Cred că s-a strecurat o greșeală la TPBI / STB, pentru că nu are sens ca 637 să oprească în stația lui 460 și N122 de dinainte de intersecție (linii care apoi fac la dreapta), în loc să oprească în stația lui 102 și N109 de după intersecție (linii care merg în aceeași direcție ca 637).

Voi scrie o adresă la TPBI în acest sens.
IMG_20250421_175118.jpg (1.57 MB; downloaded 2357 times)
Screenshot_2025-04-21-17-52-01-152_ro.stbsa-edit.jpg (287.25 KB; downloaded 2356 times)

Re: Hărți, semnalistică, afișaje și alte metode de informare a călătorilor Gabi23

Linia 637 trebuie să oprească în cele 2 statii de la Șoseaua Morarilor comun cu 460, respectiv cea din poză comun cu 102.

#056 circulă pe linia 21 cu afișajul "Colentina - Piața Sf. Gheorghe - Colentina", derulat în permanență pentru că textul evident că nu încape. Oare cât va mai dura până când informarea eficientă și coerentă a călătorilor va fi luată în serios?

Re: Hărți, semnalistică, afișaje și alte metode de informare a călătorilor idk_vlad

Totodată, în vagonul 350 (tot de la Colentina - dar pe linia 14)  afișajul Bustec din interior arată greșit toate informațiile (cu excepția liniei).

,,Călătoriți cu linia 14 - În direcția ,,Piața Sf. Gheorghe”  - Urmează stația 11 iunie”

Re: Hărți, semnalistică, afișaje și alte metode de informare a călătorilor StefanTramspotter

Astăzi, pe vagoanele 403 și 4026 au început să apară stickere cu numerele lor de inventar și de contact pentru reclamații dar și noile afișe legate de Plata prin SMS

• GPS
  • Posted:
  •  

Go to page:  1  ... 15 16 17 18 19 20 21  ... 35

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Generalități despre transportul în comun din București și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463873 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”