Zona metropolitană BucureștiParcul de vehicule al operatorilor din București și IlfovTramvaie STB

Topic: V3A-2S-93 (bidirecţionale)

528 posts, 246098 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 32 33 34 35 36 37 38

📖 Pagination options
Re: V3A-2S-93 (bidirecţionale) Cezar210

4042 azi, prin 47 deviat la Depoul Militari, într-o apariție ceva mai exotică pe Bd. Timișoara...

V3A-2S-93 4042 - Linia 47 deviată - Bd. Timișoara x Str. Brașov - 19 decembrie 2024
IMG_5179.jpg (1.58 MB; downloaded 4959 times)

Re: V3A-2S-93 (bidirecţionale) Tiberiu Shaolin

Cezar210 wrote here:
4042 azi, prin 47 deviat la Depoul Militari, într-o apariție ceva mai exotică pe Bd. Timișoara...

V3A-2S-93 4042 - Linia 47 deviată - Bd. Timișoara x Str. Brașov - 19 decembrie 2024

A impins o tatra defecta

Re: V3A-2S-93 (bidirecţionale) kob72

#4042 la capătul de linie Pantelimon
20250118_125653.jpg (1.71 MB; downloaded 4198 times)

Re: V3A-2S-93 (bidirecţionale) WT_fan06

@kob72, pe viitor te rog să publici poze însoțite de un minimum de context (conform punctului II.6 din regulamentul cu care ai fost de acord la înscriere).

Re: V3A-2S-93 (bidirecţionale) Cezar210

034 în peisaj de iarnă, la Cartier Panduri:
IMG_5474.jpg (1.84 MB; downloaded 2660 times)

Re: V3A-2S-93 (bidirecţionale) STB Spotting 21

V3A-2S-93 4042 - Linia 40 - Bd. 1 Decembrie 1918 - 07 aprilie 2025
4042 - 40.jpg (1.68 MB; downloaded 2026 times)
4042 - 40 (2).jpg (1.89 MB; downloaded 2025 times)

Este, daca nu ma insel, prima data cand un astfel de vagon este repartizat pe acest traseu.

Re: V3A-2S-93 (bidirecţionale) StefanTramspotter

Nu a fost niciodată repartizat pe această linie. Este prima dată

Re: V3A-2S-93 (bidirecţionale) Nenea_titi

Cred că au fost cele mai chinuite tramvaie ale stb, deși nu au o vârstă prea înaintată. Trimise pe cele mai proaste linii.

Apropo, există posibilitatea de a le transforma în PPC ? Adică în V3A-93-PPC-2S? Sau au echipamente în secțiunea mijlocie ?

Re: V3A-2S-93 (bidirecţionale) ByOnu

ByOnu wrote here:
Sub vagonul mijlociu sunt mai multe echipamente (if any) decat la un V3A-93 normal? Intreb pentru a-mi da seama daca, tehnic, ar fi posibila PPC-izarea lor.

macheta218 wrote here:
Din păcate sub podeaua tronsonului C sunt poziționate sursa statica și bateriile de acumulatori.

Acum, insa, nu cred ca e imposibil sa fie mutate.

Trebuia să-mi dau seama. V3A convențional și V3A PPC au sursa statică și acumulatorii de Pb în consola spate...V3A 2S are două secțiuni de față. Totuși cu un pic de inginerie cred că s-ar putea repoziționa. Păcat că nu le-au gândit din start PPC, deja în 2006 când au fost făcute primele, URAC a făcut primele secțiuni PPC.

Re: V3A-2S-93 (bidirecţionale) TudorSt

Primele construite ar trebui să intre la RK. Nu ar strica o modernizare in CA, în loc de RK.

Re: V3A-2S-93 (bidirecţionale) WT_fan06

Normal că se poate modifica, omenirea a trimis oameni pe lună. Problema se pune dacă merită să fie făcut acest lucru. 2S-urile sunt o serie limitată de vagoane ce sunt necesare în situații speciale. Dacă exista un business case pentru bidirecționale atunci s-ar fi luat tramvaie bidirecționale noi. 2S-urile sunt în prezent pe traseu pentru că sunt funcționale și se completează turația, nu pentru că ar fi nevoie de ele. Situația actuală este în sine o anomalie; ele ar trebui să fie rezerve strategice folosite când e nevoie reală de abilitatea lor, nu artificială că trebuie completată turația.

Circulă aproape toate, se mențin bine, sunt fiabile, deci de ce ar fi nevoie de prioritizarea investițiilor în ele în locul altor vagoane? Amintesc că la RK nu sunt bani nici de afișaje moderne, aproape că nu ne vine să credem că a ieșit ultimul vagon cu iluminat LED ca la CA-uri, așa cum de altfel se "patentase" acum mulți ani de zile, dar se renunțase, cred eu din lipsă de bani. Deci despre ce vorbim...

Re: V3A-2S-93 (bidirecţionale) shoppy

Au mai avut RK o data, chiar s-a facut valva ca o sa fie ultimele reostatice din istorie la care se face RK, chiar ar fi de ras sa le mai faca RK.

@WT_fan06

Asta este ca aia cu capra...capra de râie murea/coada sus o ținea/nu o interesa ce se vedea.

Asta, că nu e nevoie de ele, e greșit spus. E nevoie de orice tramvai. Că se utilizează ca tramvai unidirecțional, da. Ce să faci, să-l ții pe bară până ai nevoie de el ( ca pe deszăpezitoare)? Oricum nu prea mai e zăpadă . Și atunci când este...ține puțin.
Deci e nevoie de ele. Că sunt folosite pentru scopul conceput mai rar...asta e. Tramvaie noi nu vom mai vedea...nu curând. Singurele Tramvaie noi vor fi CA-PPC. Atât! Și în câțiva ani imperio vor fi imobilizate peste 50%, dacă nu se schimbă nimic.

Bidirecționalele au fost trebuitoare (adică folosite bidirecțional) destulă vreme. Doar 5, 55, care au totalizat peste 10 ani, mai punem și 44 cât a fost izolat. Și sunt. Și la Roma, sunt bidirecționale folosite pe trasee de unidirecțional. Și București diferă de Roma.

Sunt folosite ca tramvaie normale pentru că altceva nu există. Și cum am precizat mai înainte, dacă mentalitatea STB la adresa noilor tramvaie nu se schimbă, ne vom trezi că se "reeșapează" tramvaie din parcul de casări.

Go to page:  1  ... 32 33 34 35 36 37 38

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Tramvaie STB  • 
Choose destination

Since our 2703 forum members have written 463821 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”