Zona metropolitană BucureștiTotul despre București

Topic: Aspecte negative în circulația bucureșteană

1448 posts, 411151 views

Go to page:  1  ... 98 99 100 101 102 103 104

📖 Pagination options
Re: Aspecte negative în circulația bucureșteană shoppy

N-or mai avea bani, masina aia nu costa decat 100.000€ si un CASCO de vreo 10.000€ / an.

Re: Aspecte negative în circulația bucureșteană cris_m

Acum nu-i mai putin adevarat si ca iesirile pietonale din acea parcare sunt extrem de intortocheate si un adevarat focar de infectie, iar parcarea in sine nu iti inspira cea mai sigura locatie sa iti lasi un autoturism scump... Nici eu nu mi-a lasa autoturismul acolo, dar clar nu in halul asta

Re: FOTO/VIDEO Stația Gara Băneasa ByOnu

satanistu wrote here:
11 07 2025 - S-au apucat sa sape ceva in mijlocul drumului, probabil pregatiri pentru acel tunel subteran pentru accesul din dreapta statiei care va subtraversa DN1 si care sa speram ca va anula periculoasa trecere de pietoni.

Doamne fereste sa calmam cumva traficul pe DN1...

Re: Aspecte negative în circulația bucureșteană Gabi23

Foarte bine că se elimină nenorocirea aceea de trecere de pietoni din zona fântânii Miorița. E ceva ce era necesar în zonă cu sau fără metrou.

Re: Aspecte negative în circulația bucureșteană Andrei3005

"Nenorocirea aceea de trecere de pietoni" fiind nenorocită din cauza săracilor pietoni sau tot a vehiculelor care circulă în oraș (subliniez în oraș) și cu peste 100 km/h. Mai bine să obligăm pietonii să coboare și să urce niște scări și apoi să traverseze un pasaj subteran, exact cum sunt obligați și cu o intersecție mai înainte la Piața Presei Libere (unde știm cum este mai ales noaptea, când nu vezi nimic în acele pasaje). Doamne ferește ca Bucureștiul și cetățenii lui să își dorească un oraș prietenos cu oamenii în care să nu mai fie obligați, prin aceste "artificii" ale ingineriei traficului pentru a face mișcarea autovehiculelor cât mai lină și fără opriri suplimentare, să treacă prin pasaje mizere, slab iluminate și deloc accesibile pentru categoriile vulnerabile (bătrâni, oameni cu deficiențe locomotorii etc.).
Totuși suntem un forum în care discutăm despre soluții noi de mobilitate, aș avea așteptarea să nu propagăm în continuare ideile antice și de demult în care atenția este îndreptată către mașini și nu către oameni.

Re: Aspecte negative în circulația bucureșteană Misiekwas

Ambele soluții sunt cam proaste, sincer. Pe de-o parte trecerea la Miorita este extrem de periculoasă și înțeleg desființarea ei. Soseaua Buc-Ploiesti este construita că o autostradă urbana, cu trafic mare, aceasta fiind singura trecere de pietoni. Cu atât mai rău încât este nesemaforizata, ceea ce la o artera de asemenea dimensiuni este scandalos. N-ai cum sa asiguri condiții ca pietonii să treacă în condiții de siguranță dacă nu introduci ori semaforizare ori reconfigurezi toată soseaua.
Dar nici metrou nu e soluția buna. Afara de întrebări privind trecerea străzii când e închisă statia, se pune problema ca diferența de niveluri este mai mare și incomodează pe pietoni.
Nici asta nu e soluția ideală, dar as spune că o soluția cea mai potrivită acolo ar fi pasarela. Da, știu că toată lumea se plânge, dar acolo este unul dintre puține locuri unde s-ar justifica. Soseaua este într-un mic debleu, spatiu exista chiar și pentru rampe, iar o pasarela făcută cu cap ar fi cea mai comodă și sigură soluție. Deschiderea e suficient de mare încât mi se pare că s-ar putea aranja rampa in loc de scara.
images (1) (29).jpeg (9.07 KB; downloaded 1074 times)

Re: Aspecte negative în circulația bucureșteană WT_fan06

Dacă se construiește stație de metrou, de ce ai face o pasarelă în loc să ai pasaj subteran conectat direct la stația de metrou, așa cum, de altfel, prevede proiectul? Chiar nu înțeleg raționamentul...

Pentru că afară de posibile probleme cu închisul stației de metrou pentru noapte (și atunci cum treci? Cazul Aviatorilor), sunt mai multe rute pe care le pot lua pietonii pe acolo. Cum am spus, soseaua e in debleu, deci comparativ cu ruta pe pasarela, chiar faci mai mult drum in plus.
Deci soluție mai puțin comodă decât situația actuală din punctul de vedere al pietonului.

Re: Aspecte negative în circulația bucureșteană ByOnu

Practic, pasajul POATE fi complet independent de vestibulul statiei de metrou. Deci DACA nu sunt prosti, nu au motiv sa inchida gurile de acces peste noapte, trebuie inchisa doar intrarea in vestibul.

Eu nu am o problema cu mutarea traversarii in subteran, dar am o problema cu faptul ca acceptam ca DN1 sa fie ceea ce este astazi in oras si consideram ca asta ar fi "solutia". Traficul trebuie calmat, trebuie incurajat transportul public, pietonalul, alea alea, stiti povestea.

Nu cred că cineva considera DN1 actual o soluție. Nici eu, e țeavă de trafic și o autostradă urbana (măcar nu e stroad căci nici nu pretinde să fie strada). Însă, realist vorbind, este una dintre ultimele drumuri care ar fi reamenajate in București, după ce se va calma traficul în centru etc. După Magheru, după Stefan cel Mare etc. Deci eu as spune că în cel mai optimist scenariu undeva pe la 2040.

Re: Aspecte negative în circulația bucureșteană FabiM

Voi uitați ca nu va sta mai nimeni sa coboare/urce, cand e mult mai simplu sa traversezi pe sus, așadar nu face decât să sporească șansele de accidente pe acolo.
Mă rog, alternative.

Re: Aspecte negative în circulația bucureșteană ByOnu

Nu e chiar asa. Grosul va prefera pasajul decat sa fuga pe la suprafata prin fata masinilor care gonesc cu 100km/h si sa astepte poate chiar minute bune pana se iveste momentul perfect.

Dovada este pasajul de la Lupoaica sau pasajele de la Herastrau-PPL. Pur si simplu costul de timp, deranjul (sarit garduri) si riscul sunt mult prea mari pentru a fi atractiv traversatul pe la suprafata.

Stiu ca sunt contraexemple (Obor, Sudului), dar la Obor pana si eu ii inteleg pe cei care opteaza sa traverseze ilegal. Pasajul este pur si simplu atroce amplasat, peronul lui 21 este ridicol de lung si ii obliga pe calatori sa se intoarca zeci de metri, iar gurile pasajului pietonal sunt orientate spre rond(?!?!), in loc sa fie orientate spre statia de tramvai. La Miorita nu avem aceste probleme.

Re: Aspecte negative în circulația bucureșteană neoman

Banda de mers la stânga și verdele la semafor sunt opționale la STB. Autobuzul este de pe 112 iar intersecția este Pipera cu Nicolae Caramfil. Dl. șofer nici nu a mimat intenția de a se încadra corect pe banda de făcut la stânga, ci a venit de-a dreptul cu viteză pe banda 2.
IMG_20250808_082242.jpg (1.84 MB; downloaded 613 times)

Re: Aspecte negative în circulația bucureșteană andreiiul

Problema asta nu se intampla doar acolo si doar cu soferii STB.
Mai peste tot in Bucuresti unde ai mai mult de 2 benzi pe sens si banda pt viraj dreapta/stanga, se gasesc destui descurcareti (in mintea lor probabil considera ca fluidizeaza traficul) care sa foloseasca banda alaturata care este doar obligatoriu inainte si pt viraj.
Ce ma distreza unii "destepti" la int Oltenitei cu Vitan-Barzesi pe sensul spre oras. Acolo ai verde intermitent la dreapta si ei vin si se pun in spatele tau pe banda 2 (obligatoriu inainte) si stau pana se face verde ca sa faca dreapta. Unori fac asta chiar daca sunt primii la semafor sau banda pt viraj este complet libera.
Din pacate, lipsa din strada a Politiei Rutiere a perpetuat multe astfel de comportamente, care la randul lor ii incurajeaza si pe alti soferi care poate se gandesc de 2 ori pana sa incalce regulile. Si cand gestul devine unul reflex, apar situatii ca cea de mai sus, cand stau pe loc, desi e mai usor sa mearga corect.

Go to page:  1  ... 98 99 100 101 102 103 104

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Totul despre București  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463945 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”