Infrastructura rutieră din RomâniaȘtiri și noutăți din domeniul infrastructurii rutiere

Topic: Știri, noutăți, perspective

690 posts, 295357 views

Go to page:  1  ... 8 9 10 11 12 13 14  ... 50

📖 Pagination options
Re: Stiri, noutati, perspective Goldmund

@DocOctavius scrie:
"Nu dau vina pe guvernanți că e aleși de bobor și face ce vrea el. Dau vina pe mentalitățile care au nevoie de generații întregi ca să se schimbe. Eu nu pot să fac mai mult decât partea mea 1/20000000 din cât este necesar în România."

Eu te cred si cred ca multi se zbat pentru o Romanie moderna. Dar mentalitatile sunt "rodul" educatoarelor, dascalilor, profesorilor,sistemului croit de "ei", in general... rodul "poporului".
Cat despre "guvernanti", care ar fi la ora actuala "japonezii" printre politicienii romani de azi? Aici eu vad o a doua problema:
comunismul stalinist romanesc nu a lasat timp de 40 ani  sa se formeze nici un fel de opozitie, nici un fel de elita adevarata, europeana, iar singurii care s-au rasculat impotriva dinastiei Ceausescu au fost nomenklaturistii comunisti din randul doi  si securistii lor, dupa care si-au impartit intre ei tara! Asa arata Romania dupa 20 ani precum i-a dus capul pe acestia(pe acesti nepregatiti!-rusinea Istoriei Romanilor). Daca vrei, eu cred ca e vorba de o continuitate a comunismului, sub un alt sistem economic...
Tinerii scoliti au sansa- si chiar obligatia- sa termine cat mai curand cu generatiile vechi, cu viciile ei :!:
Parerea mea
Sa auzim mai mult de bine€

Re: Stiri, noutati, perspective Dominatrix

Goldmund wrote:
Eu te cred si cred ca multi se zbat pentru o Romanie moderna. Dar mentalitatile sunt "rodul" educatoarelor, dascalilor, profesorilor,sistemului croit de "ei", in general... rodul "poporului".
Cat despre "guvernanti", care ar fi la ora actuala "japonezii" printre politicienii romani de azi? [...]Daca vrei, eu cred ca e vorba de o continuitate a comunismului, sub un alt sistem economic...
Tinerii scoliti au sansa- si chiar obligatia- sa termine cat mai curand cu generatiile vechi, cu viciile ei :!:
Nu cred ca e vorba numai de mentalitati. In Romania, ai de ales intre a te implica intr-o carpeala provizorie si paguboasa si a sta pe margine in cercul "profitorilor de moment". Ambele variante se practica cu succes de cel putin cateva sute de ani. Tocmai de aceea, chiar daca multi sunt bine intentionati, nu vad omul care sa ia taurul de coarne, pentru ca toti (dar absolut toti) sunt trasi de izmene in jos de propriile concesii si "invarteli" prin care au acces la putere. Deci, intr-adevar, si eu sunt de parere ca e vorba de "alta Marie cu aceeasi palarie". Si tinerii, ce sa faca? Au 2 variante: fie emigreaza, fie intra si ei in joc, fiindca altfel nu au nici o sansa sa se afirme, si uite asa se inchide cercul vicios.

Stiati ca pesimistii traiesc mai putin decat optimistii?
Ceea ce eu nu"simt"(adica lupta pentru supravietuire de zi cu zi),vad insa ca Romania are multi oameni capabili care fac ca lucrurile sa se miste...
Eu am trait 28 de ani in Romania si nici nu visam un Pasaj Basarab sau Terminalul de azi de pe H.C.-B.- visam eu, dar visam degeaba.Si am visat 28 de ani degeaba...
Cand am vazut cateva autobuze din Israel, care circulau prin Bucuresti si cand am urmarit live un concert Phoenix la "Polivalenta" si cand am vazut o reclama luminoasa care se aprindea in centrul orasului, simteam ca traiesc o alta viata, ca traiesc. Restul muzicii o ascultam cu bruiaj, la radio, Metronom...Mare ai fost tu Cornel Chiriac!
Azi,Bucurestiul are cele mai moderne autobuze din UE, rame de metrou Bombardier, multe pasaje rutiere in constructie, dar oamenii sunt nemultumiti.OK, e bine sa fie asa, oamenii vor ca viata lor sa merite sa fie traita in Romania, dar concurenta din UE e putin neloiala, daca privim in cat timp a ajuns Occidentul la aeroporturile si liniile de metrou pe care le are azi...
In privinta tineretului, el schimba lumea deja. Generatia mea (poate)nu baga de seama...

• Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: Stiri, noutati, perspective Dr2005

Oamenii sunt nemulţumiţi pentru că Occidentul avea autobuze moderne, pasaje (făcute cu cap) şi aeroporturi pe vremea când românii ascultau Europa Liberă pe ascuns. Acum standardele s-au schimbat în UE. Nimeni nu mai face pasaje la 2km de centrul oraşului, nimeni nu mai investeşte în n'şpe mii de autobuze luate toate o dată şi fără o testare în prealabil, nimeni nu cumpără metrouri fără câţiva ani de teste (la Viena au plimbat vreo 5 ani prototipul lor de BM până au vrut să cumpere, din cauza problemelor apărute), nimeni nu mai face parcări în centru şi alte metode de a încuraja autotursimele în defavoarea bicicletelor şi a transportului în comun.

Afirmaţia cu cele mai moderne autobuze din Europa cred că e o glumă. Despre cum a ajuns Citaro cel mai vândut autobuz s-a mai scris prin alte locuri (capacitate mare de producţie, calitate ,,pe măsură" pentru ceva făcut repede, ba chiar şi ceva şpăgi). Nu degeaba Germania e plină de Solarisuri, iar autobuzul anului e VDL Citeea. În schimb, Citaro se vinde prin România şi Bulgaria, unde încă marca valorează mai mult decât produsul în sine (valabil în toate domeniile).
Apropo de Solaris, când s-au luat troleele Irisbus a fost o discuţie în RATB, la care unul dintre şefi a zis ,,Ce-i aia Solaris? Văd că şi motorul şi electronica sunt făcute în Polonia. Mai bine luăm de la Arad că sunt şi un pic mai ieftine şi au şi piese de UMEB şi SAERP pe ele şi noi oricum lucrăm deja cu SAERP."€

@Dr2005,
nu vreu sa intru mai adanc in subiect, insa un Mercedes e ceva ce nu e pentru toata lumea, la fel si camioanele lor si ...autobuzele. E vorba de o istorie a tehnicii, a pioneratului in multe domenii, a unei elite de ingineri. Atunci cand Bucuresti a cumparat prima transa de autobuze Mercedes Citaro, Londra cumpara pentru prima oara autobuze straine, Citaro! Insa iata cum este prezentat un autobuz Mercedes, prezentat de cei mai dotati ingineri ai lumii in domeniu:
http://www.youtube.com/watch?v=Xk8wAZHy3ig

PS
Unde se vand Citaro azi:
Marea Britanie, Suedia,Spania, Danemarca, Elvetia, Olanda, USA etc.,etc.
Vorba reclamei cu Mercedes-camioane: " e un Mercedes printre camioane"

• Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: Stiri, noutati, perspective Dr2005

Goldmund wrote:
Unde se vand Citaro azi:
Marea Britanie, [...] USA

În Marea Britanie a fost mare scandal cu ele (aveau obiceiul să ia foc). După 3 incendii în 2004, cu chiu şi vai sau repus în circulaţie, dar, de bune ce au fost, până şi în promisiunile candidaţilor la primărie se promitea scoaterea lor.

http://en.wikipedia.org/wiki/Buses_in_London#Vehicles

În 2009 a început casarea, încă mai taie la ele, parcă Freyutz avea o poză cu unul pregătit pentru casare, dar expus în garaj cu ocazia zilei porţilor deschise sau ceva de genu'. În plus, noul autobuz al Londrei va fi etajat şi NU Mercedes. Şi pentru SUA a picat contractul, până la urmă americanii au luat autobuze produse în SUA.

Nu am contestat ce înseamna Mercedes pe vremuri... O305 e un model care a făcut istorie şi care s-a vândut inclusiv în SUA (bine... nu a ajuns la vânzările Ikarusului din aceeaşi perioadă). Dar de la O405 (mai ales la O405N) s-au dus mult în jos, astfel că alţi producători au venit puternic din urmă, de aia Viena are MAN, Muenchenul are Solaris, Budapesta are Volvo, iar Szegedul s-a fript rău de tot cu nişte Conecto low-floor turceşti, de-şi bleastemă zilele acum că au casat Ikarusurile.

Mai e de notat şi faptul că prin Franţa nu prea intră Mercedesul... deşi, teoretic, sunt mai ieftine maşinile lor decât Irisbusurile (sau sunt francezii mai patrioţi?). Sau poate pentru că nu produc nimic după standardul BHNS, spre deosebire de Irisbus, Solaris şi Van Hool (deşi mi se pare un moft standardul ăsta).

Tehnologia Fuel Cell (care e, în prezent, testată şi de MAN şi Van Hool) ar putea fi ceva răsunător, dar până să fie disponibilă pe scară largă, mai e destul. Tare îmi e că se va alege praful de producţia de autobuze Mercedes, dacă până şi operatorii din Germania - piaţă tradiţională - renunţă să mai cumpere Mercedes.

FuelCell€

Re: Stiri, noutati, perspective Saab

Suedia este o piata dominata de Scania si Volvo. Cel putin in Stockholm, cei 2 producatori suedezi fac legea. Acum 4 ani MAN-ul a reust sa sparga monopolul, iar 2009 s-au achizitonat cateva Solaris-uri de care soferii s-au plans neintrerupt pana in ziua de azi . In 99-00 s-a achizionat un lot de Mercedes-uri ce a disparut realativ repede, aprox.3-4 ani. Situatia este asemanatoare si in Malmö si Göteborg. Probabil Mercedes-ul este prezent in oraselele mai mici.€

Goldmund wrote:
@Dr2005,
nu vreu sa intru mai adanc in subiect, insa un Mercedes e ceva ce nu e pentru toata lumea, la fel si camioanele lor si ...autobuzele. E vorba de o istorie a tehnicii, a pioneratului in multe domenii, a unei elite de ingineri. Atunci cand Bucuresti a cumparat prima transa de autobuze Mercedes Citaro, Londra cumpara pentru prima oara autobuze straine, Citaro! Insa iata cum este prezentat un autobuz Mercedes, prezentat de cei mai dotati ingineri ai lumii in domeniu:
http://www.youtube.com/watch?v=Xk8wAZHy3ig
Nu compara autobuzele anilor '70 - '80, inclusiv Mercedes cu cele de acum. A, si inca un lucru important: degeaba inlocuim rablele comunista cu gunoaiele moderne capitaliste, cu atat mai mult cu cat numarul total de vehicule in circulatie scade pe zi ce trece, iar transportul public din oras e din ce in ce mai prost. Si nu uitati: Romania a fost programata sa consume, nu sa produca.

Si apropo de autobuzele Mercedes Citaro, te-ai intrebat vreodata de ce Bucurestiul este singurul oras care are 1000 de astfel de autobuze, in conditiile in care transportul electric este puternic incurajat in U.E., dar in Romania (inclusiv in Bucuresti) a fost decimat fara mila, la Bucuresti troleibuzul ajungand la nivelul de la sfarsitul anilor '60, iar tramvaiul chiar mai rau, din prisma parcului circulant si a retelei deservite? Dispretuirea autoritatilor fata de transportului electric, singurul nefraudabil, este primul simptom al dispretului pentru transportul public civilizat si corect, in general, ceea ce e usor de observat in numeroase orase ale Romaniei de azi.

Re: Stiri, noutati, perspective shoppy

Stai linistit, tot curentul electric cumparat de RATB nu e cumparat de la Renel ci de la o firma care are sediul intr-o garsoniera si e pe numele unei babute care locuieste in Cocotatii din Munte.

@Dominatrix,
eu sunt convins ca tu esti un fan si al  troleibuzelor http://www.youtube.com/watch?v=LM4n8YuK1wc.
Stuttgart nu are "trolee"si nici Parisul si totusi aceste orase ...functioneaza. Eu cred ca troleibuzele au fost abandonate pentru ca sunt prea "lenese", iar cablurile alea nu fac un oras mai frumos...(alte timpuri: http://www.flickr.com/photos/jhm0284/5433558324/
Totusi apreciez investitiile in liniile moderne de tramvai care sunt facute in Bucuresti(v. si Pasajul Basarab!)Nu e doar...neagra si nici paharul nu e mereu jumatate gol.
Cat despre "Citaro", vad ca nu e prea iubit in Romania, dar este cel mai vandut autobuz urban din lume!...Si daca autobuzele germane au ajuns bataia de joc a romanilor(...),no comment, dar prin orasele din  Germania sunt autobuzele cele mai fiabile, cele mai comode si cele mai des intalnite(contrar spuselor aici). Nu stiu cine a scris ca autobuze fuel cell constriuiesc si altii-mi-e egal! Mercedes are un avans de ani de zile in fata tuturor, asta e. nu mai comentez nimic,fiecare sa creada ce vrea

ps
unde este exportat ultimul model Citaro BZ(fuel cell)
"Der Mercedes-Benz Citaro BZ (BZ für Brennstoffzelle) mit der offiziellen Bezeichnung O 530 BZ wurde bei der Präsentation als Fuel Cell Bus bezeichnet und ist der Nachfolger des Nebus. Die bisher 37 gebauten Fahrzeuge (ein Prototyp und 12 × 3 Fahrzeuge) demonstrierten die Alltagstauglichkeit in neun europäischen Städten (Amsterdam, Barcelona, Hamburg, London, Luxemburg, Madrid, Porto, Stockholm, Stuttgart) im Projekt CUTE und in Reykjavík im ECTOS-Projekt, sowie in Perth (Australien) Projekt STEP und unter UNEP in Peking (China)."€

Goldmund wrote:
@Dominatrix,
eu sunt convins ca tu esti un fan si al troleibuzelor http://www.youtube.com/watch?v=LM4n8YuK1wc.
Stuttgart nu are "trolee"si nici Parisul si totusi aceste orase ...functioneaza. Eu cred ca troleibuzele au fost abandonate pentru ca sunt prea "lenese", iar cablurile alea nu fac un oras mai frumos...(alte timpuri: http://www.flickr.com/photos/jhm0284/5433558324/
Totusi apreciez investitiile in liniile moderne de tramvai care sunt facute in Bucuresti(v. si Pasajul Basarab!)Nu e doar...neagra si nici paharul nu e mereu jumatate gol.
Sunt off-topic, deci nu voi spune decat atat: Desfiintarea tramvaielor si troleibuzelor e o MARE AFACERE in Romania, prin valorificarea cuprului inalt aliat din firul de contact si otelului din linii, precum si incurajarea furtului de motorina de la autobuzele introduse in locul lor. Asta e situatia, fie ca ne place, fie ca nu. Dovada stau multe alte orase romanesti in care s-a procedat astfel. Probabil in curand urmeaza si Bucurestiul. Sper din tot sufletul sa ma insel. Daca vrei, elaboram, dar nu aici, ci intr-un topic potrivit.

Faptul ca mie personal imi plac sau nu troleibuzele nu are nici o relevanta. Eu merg pe principiul ingineresc: "Nu repara ce functioneaza, ca mai rau il strici". Si troleibuzele, de bine de rau, functioneaza. Ca nu au fost niciodata iubite in Romania, ci au fost IMPUSE printr-o politica la nivel statal, e alta discutie. Dar ele FUNCTIONEAZA. De distrus orice prost poate sa le distruga, dar nu acesta e scopul. Legat de tramvaie - cred ca glumesti. Ponderea acestui transport in Bucuresti scade pe zi ce trece prin diminuarea si neintretinerea parcului circulant. Finalitatea acestei politici e previzibila. Deci degeaba avem linii "modernizate" daca nu avem vehicule sa punem pe ele.

Re: Stiri, noutati, perspective Lutyk

Goldmund wrote:
Stuttgart nu are "trolee"si nici Parisul si totusi aceste orase ...functioneaza.

De cand nu mai sunt trolee in Paris? In 2004 erau.

Go to page:  1  ... 8 9 10 11 12 13 14  ... 50

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri și noutăți din domeniul infrastructurii rutiere  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463863 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”