MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

Topic: Sisteme de informare în stații / trenuri

522 posts, 201787 views

Go to page:  1  ... 32 33 34 35 36 37 38

📖 Pagination options
Re: Discuții diverse despre Metrorex FabiM

Din seria: 5 lei călătoria.
Afișajul de la Eroilor 2 astăzi.
Bineînțeles ca D2 a venit la 7:36.
Asta pe lângă 3(!) escalatoare defecte, două dintre ele fiind între peronul de la E2 și pasajul de legătură cu M1/3.
:popa:
IMG_5650.jpeg (1.94 MB; downloaded 2201 times)

Re: Discuții diverse despre Metrorex shoppy

Ce morman de carpeli si improvizatii a ajuns sistemul de la noi daca a ajuns sa afiseze asa tampenii.

Re: Sisteme de informare în stații BodoMinea

Ieri toată ziua și astăzi cel puțin de dimineață, pe Magistrala 3 dar probabil și pe celelalte, toate display-urile arată așa.
afisaj_metrou.png (409.85 KB; downloaded 1763 times)
E ecranul de test unde își arată adresa MAC și o prescurtare a denumirii stației.
Le-o fi picat rețeaua care transmite date către acestea sau ceva de genul.

Re: Sisteme de informare în stații BGP2597

Aceeași problemă și pe M2 cel puțin la Victoriei. Pe M5 funcționează corect.

Re: Sisteme de informare în stații MIHAI_TB_10

Această eroare persistă și în ziua de astăzi.
La Piața Unirii 1 unele arată un text alb care scrie "IP not available".
IMG_20250621_181543.jpg (1.98 MB; downloaded 1409 times)
IMG_20250621_181624.jpg (1.97 MB; downloaded 1409 times)

Re: Sisteme de informare în stații shoppy

Adica nu au IP-uri statice ca sa dai ping sa identifici imediat cand unul nu mai comunica?, ce au facut, au facut server de DHCP si fac diagnosticarea dupa hostname sau mac-uri?

Re: Sisteme de informare în stații BodoMinea

Am observat și eu astăzi că erau toate afișajele down. Am prins unul când își dădea reboot. Posibil să își dea automat dacă aplicația nu a putut obține date după un anumit timp sau un anumit număr de încercări.
Metrorex.jpg (726.66 KB; downloaded 1349 times)
Chestia aia cu IP not available nu înseamnă neapărat că așteaptă alocarea unui IP, poate să fie o exprimare nefericită pentru faptul că n-a putut ridica interfața de rețea (eg. switch-urile sunt moarte). Dar chiar și dacă nu și-ar lua IP și arhitectura s-ar baza pe DHCP sau alt tip de auto-configurare, nu cred că e neapărat neinspirat. Ar ajuta la posibilitatea de a instala orice monitor oriunde și a le putea muta la nevoie, caz în care starea online/offline se poate determina de către server observând numărul de dispozitive client distincte care cer date pentru o anumită stație / un anumit peron etc. Dar poate niciuna din astea nu se întâmplă, iar Metrorex se bazează pe faptul că nu pică  :lol:

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Sisteme de informare în stații sab

Are cineva idee de unde își iau sistemele de afișaj datele?  Îmi este greu sa cred ca in sistem nu exista înregistrat un alt metrou intr-un interval de 26 minute, pana la 8:48.
20260501_081553.jpg (324.67 KB; downloaded 644 times)

După 4 minute arata altceva. Chiar si asa, intre noua ora afisata (8:32) si  anterioara (8:48) intervalul este enorm, trebuia sa mai fie inca un metrou pe traseu.
20260501_081928.jpg (184.19 KB; downloaded 644 times)

Pe de-o parte Metrorex cumpara mereu solutia cea mai ieftina posibila si pe de alta i se rupe de calatori, de aceea nu foloseste sistemul cu programe de circulatie pentru ca sunt scump de facut ci il foloseste intr-un mod degradat in care dispecerul introduce trenurile si le expediaza manual.
Daca vrei neaparat sa faci inginerie inversa trebuie sa te gandesti invers, adica unde anume era la ora 8:19 trenul care urma sa ajunga la Gorjului la 8:32? Unirii, Nicolae Grgorescu sau Anghel Saligny?

• sab
  • Posted:
  •  

La AS sau NG sigur nu. Unirii...poate.
Si ce sa inteleg, ca sistemul de la Gorjului afiseaza doar ce se detecteaza/introduce la Unirii?
Sau, altfel spus..nimeni nu a introdus acel tren pana la Unirii ? Pana acolo a circulat "clandestin" :lol: ?

Re: Sisteme de informare în stații BGP2597

Având în vedere că ieri a fost zi nelucrătoare, cred că sunt șanse foarte mari ca dispecerii să fi stat toată ziua sa șteargă cursă cu cursă programul de zi lucrătoare și să introducă manual trenurile din programul de zi nelucrătoare.

• sab
  • Posted:
  •  

Probabil ca așa este. Dar tot mi se pare ciudat sa ai afișat metroul de 8:48, care nici nu știu dacă plecase de la AS și sa nu il ai pe cel deja existent în cursă.
Oare era așa greu să treacă tot afisajul pe programul de zi nelucratoare/ weekend? Adică nu este ca Paștele, sa nu știi în ce zi pica în fiecare an, 1 Mai este zi fixă...În fine...

Nu conteaza data cand pica, conteaza daca este program de zi de lucru, zi de weekend sau sarbatoare legala, de obicei programul de zi libera si sarbatoare legala sunt acelasi dar cred ca la Metrorex sunt diferite si Metrorex nu a vrut sa cumpere si un program de zi de sarbatoare.
Daca trenul era la Unirii inseamna ca Unirii se foloseste ca statie tampon, am vazut ca de obicei la Unirii se stationeaza mai mult, adica trenul intai a circulat doar pana la Unirii si cand a ajuns acolo dispecerul ori l-a prelungit la Preciziei ori a programat un tren nou cu acelasi numar de material de la Unirii la Preciziei.

Go to page:  1  ... 32 33 34 35 36 37 38

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463915 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”