Topic: Tramvaiele Astra Autentic din Galați
105 posts, 37432 views
📖 Pagination options
-
- Andrei98
-
Posted:
-
Re: Tramvaiele Astra Autentic din Galați
Andrei98
Cele din primul lot au actionare Siemens iar cele din lotul nou actionare SAERP, de aia si diferenta la bord.
Stefan_79 wrote here:
Nu există nicio diferență între lotul nou și cel vechi, nu? Cel puțin ceea ce e vizibil nu pare să difere față de primul lot.
Cele din primul lot au actionare Siemens iar cele din lotul nou actionare SAERP, de aia si diferenta la bord.
-
- Pavlov195
-
Posted:
-
Pavlov195
Se pare că în fiecare miercuri este livrat câte un tramvai Astra Autentic la Galați.
Miercuri a fost livrat cel de-al 3-lea tramvai din noul lot și al 11-lea în total.
Sursa foto: Facebook - Ionut Pucheanu
Se pare că în fiecare miercuri este livrat câte un tramvai Astra Autentic la Galați.
Miercuri a fost livrat cel de-al 3-lea tramvai din noul lot și al 11-lea în total.
470071651_1154203119397666_2380842715885661323_n.jpg (761.87 KB; downloaded 3422 times)
-
- Pavlov195
-
Posted:
-
Pavlov195
După o lună și câteva săptămâni, ieri a fost livrat cel de-al 4-lea tramvai Astra Autentic din noul lot de tramvaie pentru Galați.
În total, Galațiul are în acest moment, 12 tramvaie de acest tip.
După o lună și câteva săptămâni, ieri a fost livrat cel de-al 4-lea tramvai Astra Autentic din noul lot de tramvaie pentru Galați.
În total, Galațiul are în acest moment, 12 tramvaie de acest tip.
475527774_1187358379415473_4392623363027385525_n.jpg (621.92 KB; downloaded 3167 times)
475404412_1187358716082106_5398268941119290213_n.jpg (598.86 KB; downloaded 3170 times)
474759903_1187358446082133_8570021008186092332_n.jpg (370.61 KB; downloaded 3167 times)
475137081_1187358609415450_3891426601473260680_n.jpg (650.67 KB; downloaded 3166 times)
-
- sofaarky447
-
Posted:
-
sofaarky447
Cel de-al 4-lea tramvai Astra Autentic din noul lot efectuând manevre la depoul Bariera Traian
Cel de-al 4-lea tramvai Astra Autentic din noul lot efectuând manevre la depoul Bariera Traian
IMG_3208.jpg (538.05 KB; downloaded 2934 times)
IMG_3213.jpg (388.76 KB; downloaded 2932 times)
-
- Pavlov195
-
Posted:
-
Pavlov195
În timp ce al 4-lea tramvai Astra Autentic efectuează probe, primele 3 tramvaie se pregătesc pentru a fi scoase pe trasee, conform presei locale.
Pot confirma faptul că unul dintre tramvaie a primit deja număr de Galați, acesta fiind 3030.
Sursă articol: Viața Liberă
În timp ce al 4-lea tramvai Astra Autentic efectuează probe, primele 3 tramvaie se pregătesc pentru a fi scoase pe trasee, conform presei locale.
Pot confirma faptul că unul dintre tramvaie a primit deja număr de Galați, acesta fiind 3030.
Sursă articol: Viața Liberă
Noile tramvaie se pregătesc să intre pe trasee
Trei tramvaie nou-nouțe, livrate de Astra Vagoane Călători, se vor alătura, în scurt timp, celor opt aflate deja pe traseele de transport public local din municipiul Galați. Documentele necesare acestei proceduri au ajuns la comisiile Consiliului Local și urmează să fie aprobate în viitoarea ședință de plen.
Contractul de delegare a gestiunii serviciului de transport public local la nivelul municipiului Galați va fi modificat printr-un act adițional, prin votul aleșilor locali. Modificarea se referă la intrarea pe trasee a trei dintre tramvaiele cumpărate de Primăria Galați cu fonduri europene și livrate de Astra Vagoane Călători SA.
Pentru aceste trei noi mijloace de transport au fost efectuate recepțiile cantitative și calitative și s-au întocmit procesele-verbale de recepție și protocolul de predare-primire între municipalitate şi Transurb. "Din acest motiv, se propune modificarea componenței parcului auto al operatorului Transurb prin completarea cu cele trei tramvaie noi, pentru a putea fi alocate pe traseele 7, 39 și 44", explică autoritățile.
Trebuie spus că Astra Vagoane Călători a livrat deja patru dintre cele zece noi tramvaie contractate cu Primăria Galați. Cel de-al patrulea a sosit la finele lunii ianuarie și abia i se fac formalitățile necesare pentru a fi supus probelor de circulație.
Toate cele patru tramvaie sunt model "Autentic", noi, silențioase, confortabile, cu podea joasă. Până pe 15 august 2025, întregul lot de zece tramvaie va fi livrat. Valoarea de inventar a fiecărui nou tramvai livrat în 2024 este de 9.518.810 lei. Primăria le va plăti cu fondurile atrase prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).
Mai trebuie spus că pe lista mijloacelor de transport utilizate la prestarea serviciului public de transport călători figurează și zece tramvaie ZGT6, fabricate în perioada 1984-1988.
-
- Pavlov195
-
Posted:
-
Pavlov195
Deși mă așteptam ca cele 3 tramvaie Astra Autentic din noul lot să debuteze pe trasee pe data de 1 Martie, iată că astăzi acestea au fost puse în circulație pe linia 39.
Cele 3 tramvaie poartă nr. de parc 3028, 3029 și 3030.
În această seară am efectuat o călătorie la bordul lui 3028.
Primul aspect pe care l-am remarcat a fost acționarea SAERP. Tramvaiele sunt mult mai silențioase decât cele din primul lot, însă în curbe au rămas la fel de zgomotoase.
În interior, au apărut bare de susținere în locuri în care precedentul lot nu le are (Spre exemplu, pe partea stângă în spatele cabinei vatmanului), plasticul scaunelor este de culoare gri închis, geamurile cabinei vatmanului sunt fumurii și prezența prizelor USB și evident bordul diferit.
Cam acestea ar fi diferențele pe care le-am observat în timpul călătoriei cu acest tramvai.
Iată și două fotografii realizate la capătul din depoul Bariera Traian.
Voi reveni cât de curând cu cadre mai calitative cu noile tramvaie.
În această seară am avut la dispoziție doar telefonul pentru a realiza aceste poze.
Deși mă așteptam ca cele 3 tramvaie Astra Autentic din noul lot să debuteze pe trasee pe data de 1 Martie, iată că astăzi acestea au fost puse în circulație pe linia 39.
Cele 3 tramvaie poartă nr. de parc 3028, 3029 și 3030.
În această seară am efectuat o călătorie la bordul lui 3028.
Primul aspect pe care l-am remarcat a fost acționarea SAERP. Tramvaiele sunt mult mai silențioase decât cele din primul lot, însă în curbe au rămas la fel de zgomotoase.
În interior, au apărut bare de susținere în locuri în care precedentul lot nu le are (Spre exemplu, pe partea stângă în spatele cabinei vatmanului), plasticul scaunelor este de culoare gri închis, geamurile cabinei vatmanului sunt fumurii și prezența prizelor USB și evident bordul diferit.
Cam acestea ar fi diferențele pe care le-am observat în timpul călătoriei cu acest tramvai.
Iată și două fotografii realizate la capătul din depoul Bariera Traian.
Voi reveni cât de curând cu cadre mai calitative cu noile tramvaie.
20250220_221024.jpg (1.62 MB; downloaded 2665 times)
20250220_220725.jpg (1.7 MB; downloaded 2663 times)
-
- sofaarky447
-
Posted:
-
sofaarky447
Deși nu am reușit să capturez cele mai noi tramvaie Autentic în circulație, pot contribui cu câteva fotografii cu tramvaiele din primul lot:
1872 pe linia 44
1861 pe linia 44
1861 și 1854 pe linia 39, în stația Liceul Nr. 3
1852 pe linia 44, la Piața Energiei
Deși nu am reușit să capturez cele mai noi tramvaie Autentic în circulație, pot contribui cu câteva fotografii cu tramvaiele din primul lot:
1872 pe linia 44
Str. 1 Decembrie 1918
IMG_4278.jpeg (632.66 KB; downloaded 2569 times)
1861 pe linia 44
Bd. Milcov
IMG_4275.jpeg (399.85 KB; downloaded 2570 times)
1861 și 1854 pe linia 39, în stația Liceul Nr. 3
IMG_4276.jpeg (378.57 KB; downloaded 2570 times)
1852 pe linia 44, la Piața Energiei
IMG_4277.jpeg (405.6 KB; downloaded 2570 times)
-
- Pavlov195
-
Posted:
-
Pavlov195
Din noul lot, 3029 și 3030 surprinse pe linia 39 pe Str. Frunzei
Din noul lot, 3029 și 3030 surprinse pe linia 39 pe Str. Frunzei
3029 39.jpg (1.73 MB; downloaded 2386 times)
3030 39.jpg (1.69 MB; downloaded 2386 times)
- Nenea_titi
-
Posted:
-
Nenea_titi
Odată cu venirea noilor tramvaie, se vor retrage tramvaiele ZGT sau vor mai fi păstrate câteva pentru urgențe? Apoi există posibilitatea de extindere a liniei ? Deoarece am văzut diverse videoclipuri pe youtube, unde încă există "mustăți " care se termină în nimic...de exemplu la baia comunală (sau cum îi spune). Se mai are în vedere așa ceva ?
Odată cu venirea noilor tramvaie, se vor retrage tramvaiele ZGT sau vor mai fi păstrate câteva pentru urgențe? Apoi există posibilitatea de extindere a liniei ? Deoarece am văzut diverse videoclipuri pe youtube, unde încă există "mustăți " care se termină în nimic...de exemplu la baia comunală (sau cum îi spune). Se mai are în vedere așa ceva ?
-
- Pavlov195
-
Posted:
-
Pavlov195
De curând au fost retrase două tramvaie ZGT (1254 și 1528) însă nu cunosc dacă acestea vor fi retrase definitiv după sosirea noilor tramvaie Astra. Mă aștept totuși să fie păstrate câteva tramvaie ca rezerve.
Cât despre extinderea tramvaiului... puțin probabil spre deloc, deși au existat discuții despre revenirea tramvaielor spre Bazinul Nou, însă mă îndoiesc că va mai fi reconstruită acea linie.
În altă ordine de idei, pot confirma că cel de-al 4-lea tramvai Astra Autentic a intrat și el în serviciu cu călători, acesta primind nr. 3038.
De curând au fost retrase două tramvaie ZGT (1254 și 1528) însă nu cunosc dacă acestea vor fi retrase definitiv după sosirea noilor tramvaie Astra. Mă aștept totuși să fie păstrate câteva tramvaie ca rezerve.
Cât despre extinderea tramvaiului... puțin probabil spre deloc, deși au existat discuții despre revenirea tramvaielor spre Bazinul Nou, însă mă îndoiesc că va mai fi reconstruită acea linie.
În altă ordine de idei, pot confirma că cel de-al 4-lea tramvai Astra Autentic a intrat și el în serviciu cu călători, acesta primind nr. 3038.
- Nenea_titi
-
Posted:
-
Nenea_titi
Cum am spus, am văzut diverse "mustăți " lăsate, dar linia se termină brusc. De aceea am întrebat, deoarece nu cred eu că lăsau la linie nou reparată acele macaze cu acele mustăți terminate în neant. Mă gândeam că poate mai extind rețeaua însă 18 tramvaie ar fi deja prea puține. Către combinat mergeau mai mult goale iar spre port cam la fel...marea prostie a fost că a fost scos tramvaiul de la Gară .
Cum am spus, am văzut diverse "mustăți " lăsate, dar linia se termină brusc. De aceea am întrebat, deoarece nu cred eu că lăsau la linie nou reparată acele macaze cu acele mustăți terminate în neant. Mă gândeam că poate mai extind rețeaua însă 18 tramvaie ar fi deja prea puține. Către combinat mergeau mai mult goale iar spre port cam la fel...marea prostie a fost că a fost scos tramvaiul de la Gară .
-
- BGP2597
-
Posted:
-
BGP2597
Păi mai întâi s-au modernizat liniile care au mai rămas azi, apoi s-a luat decizia renunțării la cele care nu mai există, astfel că au rămas macazele și diagonalele care merg către nicăieri.
Păi mai întâi s-au modernizat liniile care au mai rămas azi, apoi s-a luat decizia renunțării la cele care nu mai există, astfel că au rămas macazele și diagonalele care merg către nicăieri.
- Nenea_titi
-
Posted:
-
Nenea_titi
Totuși, de moment ce au rămas acele "mustăți ", probabil vor fi refăcute acele linii...odată și odată. Dar cu doar 18 tramvaie, nu e suficient. Important este să se facă studii de fezabilitate dacă ar vrea să le redea. Mai ales că activitatea combinatului și a portului au cam suferit .
Totuși, de moment ce au rămas acele "mustăți ", probabil vor fi refăcute acele linii...odată și odată. Dar cu doar 18 tramvaie, nu e suficient. Important este să se facă studii de fezabilitate dacă ar vrea să le redea. Mai ales că activitatea combinatului și a portului au cam suferit .
- Andrei Andraș
-
Posted:
-
Tramvaiele Astra Autentic din Galați
Andrei Andraș
Ei nu au fost în stare să pună în practică lucruri mai simple, precum troleibuzificarea liniei 9 și au preferat să cumpere dube electrice de 9 metri...
Ei nu au fost în stare să pună în practică lucruri mai simple, precum troleibuzificarea liniei 9 și au preferat să cumpere dube electrice de 9 metri...
Nenea_titi wrote:Și atunci ce sens ar avea modernizarea liniei către un combinat mort?
Către combinat mergeau mai mult goale, iar spre port cam la fel.
📖 Pagination options
Home page
•
Parent forum:
Transportul în comun din municipiul Galaţi (SC TRANSURB SA)
•
Choose destination