Topic: Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului
21 posts, 18298 views
📖 Pagination options
- Pok
-
Posted:
-
Re: A8 (Târgu Mureș - Iași - Ungheni)
Pok
Pentru o intersecție trifoi ai nevoie de o singură pereche de rampe, nu 3.
Și un pod simplu între cele două, nu un pod în cerc.
Mai ieftin cum?
Sau n-ar niciun băiat deștept vreun lot de despăgubit pe acolo și deci ce rost ar avea?
Din câte am învățat eu la grădiniță, țelul principal în proiectarea drumurilor ar trebui să fie siguranța, simplitatea, fluența în trafic, nu consumulmare redus de spațiu.
În schimb, se pare, că nu știu de unde, acești "ingineri" au "ordin", să facă și din drumuri drepte serpentine, și musai un giratoriu.
Cum ziceam drumarii de la noi și drumurile, baba și mitraliera.
Pentru o intersecție trifoi ai nevoie de o singură pereche de rampe, nu 3.
Și un pod simplu între cele două, nu un pod în cerc.
Mai ieftin cum?
Sau n-ar niciun băiat deștept vreun lot de despăgubit pe acolo și deci ce rost ar avea?
Din câte am învățat eu la grădiniță, țelul principal în proiectarea drumurilor ar trebui să fie siguranța, simplitatea, fluența în trafic, nu consumul
În schimb, se pare, că nu știu de unde, acești "ingineri" au "ordin", să facă și din drumuri drepte serpentine, și musai un giratoriu.
Cum ziceam drumarii de la noi și drumurile, baba și mitraliera.
-
- shoppy
-
Posted:
-
shoppy
Pamantul nu este gratis, costa bani(conform pretului mediu al vanzarilor din ultimii doi ani din zona, degeaba este vreun smecher ca mai mult nu primeste), cat despre fluidizare, fluidizarea nu se face de dragul fluidizarii, orice lucrare trebuie sa se amortizeze in niste ani prin economia de combustibil si uzura a masinilor care o folosesc, daca economia per masina sau numarul de masini este prea mic atunci solutia nu se va amortiza si inseamna ca trebuie aleasa o solutie cu un cost mai mic.
Pamantul nu este gratis, costa bani(conform pretului mediu al vanzarilor din ultimii doi ani din zona, degeaba este vreun smecher ca mai mult nu primeste), cat despre fluidizare, fluidizarea nu se face de dragul fluidizarii, orice lucrare trebuie sa se amortizeze in niste ani prin economia de combustibil si uzura a masinilor care o folosesc, daca economia per masina sau numarul de masini este prea mic atunci solutia nu se va amortiza si inseamna ca trebuie aleasa o solutie cu un cost mai mic.
- Pok
-
Posted:
-
Pok
Ai dreptate.
Mi-am schimbat părerea.
Acei drumari care au proiectat această intersecție sunt cei mai tari.
Trăiască sensurile giratorii!
Ai dreptate.
Mi-am schimbat părerea.
Acei drumari care au proiectat această intersecție sunt cei mai tari.
Trăiască sensurile giratorii!
- Bogdan Ciorascu
-
Posted:
-
Re: Știri și articole din presă
Bogdan Ciorascu
Conform legii de indata! Mai departe insa....
orex wrote here:
Sunt curios în cât timp se va perfecta contractul ținând cont de faptul că nu există niciun impediment prezumtiv creat de vreun terț, asocierea SA&PE Construct SRL (Lider /România) – Tehnostrade SRL- Spedition UMB SRL -Euro-Asfalt fiind singurul ofertant în cadrul procedurii de atribuire a contractului de execuție ”Sărățeni-Joseni”.
Conform legii de indata! Mai departe insa....
-
- orex
-
Posted:
-
orex
Un astfel de contract se poate parafa in câteva zile lucrătoare, în mai puțin de-o săptămână! Ambele părți cunosc drepturile și obligațiile subsecvente, deci pot purcede la treabă mintenaș.
PS
NU încurcăm capra cu varza, da, dar s-a mai pus pe ”frontispiciu”, deunăzi sintagma ”de îndată” si ce-a ieșit? Luna MAI, nu?!
Un astfel de contract se poate parafa in câteva zile lucrătoare, în mai puțin de-o săptămână! Ambele părți cunosc drepturile și obligațiile subsecvente, deci pot purcede la treabă mintenaș.
PS
NU încurcăm capra cu varza, da, dar s-a mai pus pe ”frontispiciu”, deunăzi sintagma ”de îndată” si ce-a ieșit? Luna MAI, nu?!
- Bogdan Ciorascu
-
Posted:
-
Bogdan Ciorascu
Sa nu te mire ca il vor semna prin MAI

Depinde acum si cand expira garantia de participare si cat vor sa o mai scalde birocratic...
Sa nu te mire ca il vor semna prin MAI

Depinde acum si cand expira garantia de participare si cat vor sa o mai scalde birocratic...
-
- shoppy
-
Posted:
-
shoppy
Nu cred ca il vor scalda de dragul scaldatului, daca insa nu au bani la buget atunci o sa-l impinga cat mai departe.
Nu cred ca il vor scalda de dragul scaldatului, daca insa nu au bani la buget atunci o sa-l impinga cat mai departe.
📖 Pagination options