Infrastructura feroviară din RomâniaComplexul Feroviar București

Topic: Liniile industriale din cartierul Aviației

54 posts, 11257 views

Go to page:  1 2 3 4

📖 Pagination options
Re: Liniile industriale din cartierul Aviației shoppy

Care este circul foamei de la Baneasa?

Re: Liniile industriale din cartierul Aviației fl82

Daca tot a venit vorba de cartierul "Aviatiei" se zice ca blocurile din acest cartier, construite inainte de 1990, au fost realizate in special pentru cei care lucrau in aviatie, armata si in ministerul de interne!
Astazi este considerat (alaturi de cartierul "Baneasa Noua") cel mai bun cartier de blocuri, construite inainte de 1990, din Bucuresti.

Probabil cu timpul si in zona situata la nord de strada Siriului se vor construi blocuri ("ansambluri rezidentiale")!

Un proiect important si util, pentru acest cartier, ar fi indreptarea, largirea si prelungirea spre nord a strazii Avionului, inclusiv construirea unui pasaj rutier denivelat al strazii Avionului peste calea ferata M800, pentru a asigura legatura (prin strada Avionului) si cu cartierul ANL Henri Coanda.

De asemenea si "Drumul Manastirii" ar trebui modernizat (largit daca este posibil, asfaltat).

Strada Avionului si "Drumul Manastirii" asigura accesul spre noile ansambluri rezidentiale "Metropolitan Residence" si "City Point".

Probabil inainte de 1990 in spatiul cuprins intre strazile Elena Caragiani, Feleacului, Smaranda Braescu si Borsa a existat, inainte de 1990, un parc ?  In 1995, cand am fost prima data la Bucuresti (am o matusa care locuieste intr-un bloc pe strada Feleacului) am ramas uimit sa vad, in acel loc, o vila printre blocuri si am inteles ca acolo ar fi fost un parc!

Re: Liniile industriale din cartierul Aviației BMihai

Circul Foamei de la Băneasa se dorea să fie în zona unde este Piața Băneasa ? Cam pe aici ?

https://www.google.com/maps/@44.49374,26 ... Aw%3D%3D

Re: Liniile industriale din cartierul Aviației vlaicuandrei

BMihai wrote here:
Circul Foamei de la Băneasa se dorea să fie în zona unde este Piața Băneasa ? Cam pe aici ?

https://www.google.com/maps/@44.49374,26 ... Aw%3D%3D

Da, acela trebuia sa fie.  Fiind gandit pentru Baneasa si Aviatiei, a fost redimensionat conform numarului de locuitori din cartierele aferente.
Au construit ai mei la el inainte de '89 la muncile patriotice.
L-am prins deschis putin prin 1993-1994 si era ceva de groaza. O macelarie goala, o pescarie la fel de goala, doar cu conserve, plin de tarabe goale sau cu niste cartofi si morcovi pe ele, un frig incredibil inauntru si lumina naturala doar din ce intra pe luminatoarele din tavan. La etaj ea inchis si pustiu.

Văd că mai era o stație de betoane unde e acum Kaufland din zona Barbu Văcărescu. Posibil și aceasta se alimenta prin aceleași linii din Gara Herăstrău cu care avea legătura și betoniera din Aviației (în afară de legătura cu Gara Băneasa). Știți despre aceasta ? Destul de necunoscută această unitate industrială de pe această linie, comparativ cu alte unități industriale.

Poză veche din satelit din 1980 care în ciuda neclarității ei, arată silueta unor vagoane de ciment și a unor silozuri de stații de betoane:

https://fostulbucuresti.github.io/#18.43 ... p1!p2!a7

Re: Liniile industriale din cartierul Aviației fl82

O intrebare: cum as putea sa vad asemenea poze vechi din satelit (din 1980) cu alte localitati si zone din Romania (de exemplul cu municipiul Husi, judetul Vaslui) ?
Am vazut ca in aceea poza din satelit din 1980 se poate vedea numai o parte din Bucuresti!

Se poate vedea tot Bucureștiul și numai Bucureștiul. Eu am pus link numai la bucata aceea, de aceea se vede numai o parte din București. Site-ul este numai pentru București din păcate și se numește fostulbucuresti.github.io. Dacă se dă zoom out se vede tot Bucureștiul pentru anul respectiv selectat în dreapta, mai puțin pentru anii 1938 și 1943.

În altă ordine de idei am găsit o discuție pe un alt forum în care este descrisă calea ferată București Nord- Băneasa-Herăstrău-Obor. La pagina 2, apare menționat de către un membru că în anul 1962 era o locomotivă cu abur seria 597 pentru manevră. În afară de aceasta sunt multe poze vechi din anii '80 interesante.

https://trenuletz.forumgratuit.ro/t443-fosta-linie-bucuresti-baneasa-herastrau-obor-23-august

Și un alt forum pe care s-a discutat despre același subiect și despre Gara Herăstrău: https://forum.lokomotiv.ro/threads/cu-trenul-de-la-gara-baneasa-la-bucur-obor.4716/

Re: Liniile industriale din cartierul Aviației PTMZ

De la moderator citire
@BMihai,
1. Nu este permisa postarea a doua mesaje consecutive de la acelasi utilizator in intervalul de editare. Poti edita mesajul tau timp de o ora de la postare, iar daca nu ti-a raspuns nimeni in acel interval, poti sterge mesajul respectiv si sa-l repostezi cu completari, daca e necesar. Te rog incearca sa procedezi astfel pe viitor.
2. Te rog sa fii atent la formatarea link-urilor. Ai functia URL sus, pune link-ul intre cele doua etichete si e perfect. Nu de alta, dar in caz contrar acele link-uri se pot comporta defectuos in viitor.
Multumesc pentru intelegere! :bere:

Da, mai pun link-ul odată pentru pagina cu București. Cel pus nu merge.

https://fostulbucuresti.github.io/#12.18/44.46981/26.08768/0/

A cui a fost locomotiva LDH45-390 a CFR, sau era industrială ? Știu că Monografia Uzinelor Malaxa avea un tabel cui a fost livrată fiecare locomotivă. Dacă cineva are această carte ar putea să spună cui a aparținut această locomotivă ?

Dacă la un moment dat a dispărut, mă gândesc dacă a fost casată ca fier vechi, sau ar putea fi printr-un depozit privat spre revizie și folosire la un operator privat. Din poză nu arăta rău probabil că avea încă tot ce îi trebuie.

Re: Liniile industriale din cartierul Aviației shoppy

Daca statea in curtea fabricii atunci sigur a fost industriala, aceasta era metoda comunistilor ca fabricile sa fie proprietare pe locomotivele industriale.

Am mai întrebat și în alt loc și surpriză...locomotiva nu aparținea betonierei în sine ci CCIAG Buc.Triaj. Ce era CCIAG ? Centrală Construcții... ?

Go to page:  1 2 3 4

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Complexul Feroviar București  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463915 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”