Infrastructura feroviară din RomâniaMagistrale de cale feratăMagistrala 100

Topic: Magistrala 100: București Nord - Craiova - Timișoara Nord

57 posts, 35591 views

Go to page:  1 2 3 4 5

📖 Pagination options
Re: Magistrala 100: București Nord - Craiova - Timișoara Nord orex

SRCF Craiova a semnat contractul pentru reconstrucția și repararea VIADUCTULUI CÂRCEA
Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA vă informează că, Sucursala Regională CF Craiova și Asocierea SC STRABAG SRL - SC METABET CF SA, au semnat astăzi, 29 decembrie 2022, contractul în valoare de 56,46 milioane lei, pentru proiectarea și execuția lucrărilor de “Reconstrucție și reparare a viaductului Cârcea’’, situat la km 200+306, pe linia CF 100 Videle – Orșova.

Constructor: Asocierea SC STRABAG SRL (lider de asociere) – SC METABET CF SA

Valoare contract - 56.468.460,90 LEI (fără TVA)

Finanțare: Buget de Stat

Durată implementare contract: 26 de luni (proiectare și execuție)

OBIECTIVE:
consolidarea infrastructurilor pe firul I;
consolidarea infrastructurilor pe firul II;
montarea tablierelor 1, 2 și 3 noi pe firul I;
schimbarea suprastructurii pe firul I;
lucrări la instalațiile BLA, TTR și LC, aferente firului I.

De asemenea, SRCF Craiova va executa, din fonduri proprii, lucrări de reparație a tablierului nr. 1, de pe firul II al viaductului Cârcea.

Lucrările vor consta în:
revizuirea pozițiilor aparatelor de reazem și a unghiurilor de rotire a rulourilor aparatelor de reazem mobile la tablierul de pe firul II;
introducerea în spatele culeei C1, fir II, a unui podeț provizoriu U5 în vederea descărcării terasamentului;
executarea reparațiilor elementelor structurale avariate ale tablierului nr. 1, de pe firul II;
executarea unor rezemări suplimentare a celor trei tabliere, de pe firul II,
executarea unui trotuar nou, prin montarea unor console noi la tablierele 1, 2 de pe firul II pe partea dinspre firul I și refacerea podinei de trotuar cu dulapi metalici transversali;
executarea unui parapet nou, pe trotuarele dinspre firul I, pe lungimea tablierelor 1 și 2 de pe firul II;
refacerea zidului de gardă pe zona firului II, la culeea dinspre Videle
Durata de execuție a lucrărilor: 4 luni.

Re: Magistrala 100: București Nord - Craiova - Timișoara Nord Gabi23

Pe pagina de Facebook - ”Cineclic” - Gara Roșiori Nord în anul 1961
https://www.facebook.com/Cineclic.ro/pos ... bq6nTkGl
Gara Roșiori Nord - 1961.jpg (83.14 KB; downloaded 3658 times)
Sosirea unui tren in gara... Rosiori Nord (1961).jpg (78.19 KB; downloaded 3658 times)

In plin santier, amenajarea barajului Portile de Fier. In imagine, un tren de marfa circuland pe vechiul amplasament al liniei Orsova - Drobeta Turnu Severin. (1966)
In plin santier, amenajarea barajului Portile de Fier. In imagine, un tren de marfa circuland pe vechiul amplasament al liniei Orsova - Drobeta Turnu Severin. (1966).jpg (98.34 KB; downloaded 3654 times)

Re: Magistrala 100: București Nord - Craiova - Timișoara Nord BMihai

Am văzut pe Google Maps pe Magistrala 100/900 un semnal care este în zona curbei din dreptul Străzii Lămâiului. Este vorba despre acest semnal:

https://www.google.com/maps/@44.4700619, ... 4!8i8192

Nu am mai văzut genul acesta de semnal. Ce tip de semnal este ? Ce indicații de culoare are ? E un model mai vechi de semnal ? Vad că cele două diferă.

Re: Magistrala 100: București Nord - Craiova - Timișoara Nord shoppy

Are un foc rosu, semnificatia este avarie la instalatia electrica a barierei automate de la trecerea la nivel, se aprinde cand instalatia are un defect sau pe trecere este deja un tren pe alt fir, nu stiu ce ar trebui sa faca mecanicul cand se aprinde.

Re: Magistrala 100: București Nord - Craiova - Timișoara Nord STB738

Știe cineva de ce pe linia 2, la Videle, nu oprește niciun tren?

Bună ziua,

Sunt interesat de câteva informații în legătură cu două trenuri tip Accelerat cu care mergeam la țară, de la București Nord la Târgu Jiu, când eram copil în perioada 1994-1999. De acolo luam rata pentru 21 km, către casa bunicilor din Peștișani. Unul din ele era tren de Cluj de fapt care trecea și prin Târgu Jiu, de acolo mergea mai departe; celălalt nu știu dacă era tot de Cluj, sau direct către Târgu Jiu. Ambele aveau locomotivă electrică.
Erau două trenuri tip Accelerat care mergeau pe Magistrala 100/900 până pe la Craiova, însă de acolo se despărțeau: unul mergea apoi pe Magistrala 202: Filiași-Cărbunești-Târgu Jiu-Petroșani-Simeria, celălalt mergea pe Magistrala 221: Gura Motrului-Turceni-Rovinari- Târgu Jiu.
Unul era de tren de noapte, parcă cel pe 202 și pleca din Gara de Nord undeva între ora 23 și ora 0, celălalt pleca de dimineață din Gara de Nord pe la ora 6.
Acum linia de unde plecau amândouă era undeva 1, sau 2 pentru că ieșeau prin Bucureștii Noi-Chiajna.
Știu că pe parcurs schimbau și locomotiva, dar undeva aproape de Craiova, nu mai știu la care din cele două, dar știu că mereu opreau pentru asta.
Îmi amintesc că mai tresăreau vagoanele pe linie pe anumite porțiuni pe la Magistrala 100/900, până la Craiova. Un călător mi-a zis că era linia nereparată; odată chiar îmi amintesc că la cel pe Cărbunești era aproape să pierdem rata, că între Cărbunești și Târgu Jiu mergea trenul încet.
Puteți să îmi spuneți vă rog ce trenuri erau acestea ca și cod ? De la ce linie plecau ? La ce stație schimbau locomotiva din cauza schimbării Regionalei ? Mulțumesc !

Este normal ca trenurile care ies pe Bucureștii Noi să plece de la liniile din stânga dar la nevoie pot pleca de la orice linie, nu este o regulă.

Da, dar sunt curios ce numere aveau Acceleratele. Asta ar fi posibil dacă ar exista un Mers al Trenurilor din acei ani pe net, sau cineva care are s-ar uita. Am scris aici fiindcă pe aici o luau trenurile până se despărțeau.

Re: Magistrala 100: București Nord - Craiova - Timișoara Nord Bogdan Ciorascu

Doar la nivel de "for your info" incearca:
A253
A243 cu ramurile A328 si A325
A241

Re: Magistrala 100: București Nord - Craiova - Timișoara Nord Robert24

Gasesti aici foarte multe mersuri scanate:
https://timetableworld.com/timetables.php
Mergi la "Europe (excluding GB & Ireland)" si apoi in Item Title deruleaza la CFR si anul care te intereseaza.

Mulțumesc mult pentru răspunsuri ! M-am uitat pe site. Vizualizarea Mersurilor e numai Payware ? Adică se face numai prin download ? Nu am văzut decât Download care se plătește.

Re: Magistrala 100: București Nord - Craiova - Timișoara Nord Robert24

Se plateste doar daca downloadezi pdf-ul.
Daca dai click pe imagine, poti vedea continutul.

Se asambleaza noul tablier metalic de la Carcea, sursa https://www.youtube.com/watch?v=5xg5ZWw8ma8 , playback dezactivat in afara youtube.
Screenshot 2025-12-10 194435.png (526.43 KB; downloaded 666 times)

Go to page:  1 2 3 4 5

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Magistrala 100  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463914 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”