Regiunile RomânieiMunteniaJudețul PrahovaTransportul în comun din municipiul Ploiești (SC TCE SA)

Topic: Generalități

107 posts, 23604 views

Go to page:  1  ... 2 3 4 5 6 7 8

📖 Pagination options
Re: Discutii diverse Adrian.B

95/95B au fost desființate pe 22.01.2015  :lol: Moovit este actualizat pentru ca se ocupă @BGP2597 ocazional.

In altă ordine de idei, orașul este un dezastru din orice punct de vedere. Nu trebuie să ai așteptări prea mari.

• ADK
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse ADK

Chiar mă și gândeam ce autobuz fantomă mai e și ăsta...

Dar nici orele de plecare la Auchan nu corespundeau, respectiv altor linii, evident mă refer cu GM deoarece îmi este mai benefică platforma lor, dar aparent nu peste tot, după cum văd că nu ești mirat de situație.

Orașul mi se pare și mie în sinea sa un dezastru, poate m-am obișnuit cu CJ Buzău stând pe teritoriul lor, dar în Ploiești astăzi mi s-au părut că cu destule încă sunt în urmă... Totuși mi-a plăcut platformele stațiilor din beton de la 13 Decembrie și Ana Ipătescu, credeam că este o soluție doar la ruși.

Re: Discutii diverse fl82

In Ploiesti ar fi necesara realizarea unei legaturi rutiere directe intre Gara de Sud si Gara de Vest, prin modernizarea si largirea strazilor Depoului si Rudului si prin prelungirea strazii Rudului, pentru a fi legata de strada Libertatii si de Soseaua Vestului!

In acest fel s-ar creea o legatura mult mai scurta intre Gara de Sud si Gara de Vest si s-ar putea construi ori o linie noua de tramvaie care sa lege direct cele doua gari ori o retea de contact noua pentru troleibuze (pentru o noua linie de troleibuze Gara de Sud- strada Depoului- strada Rudului- Gara de Vest- Soseaua Vestului- strada Gheorghe Grigore Cantacuzino- Podu Inalt).

De asemenea, pentru realizarea  unei "centuri interioare" in Ploiesti , prin construirea unei strazi noi, care sa plece de la intersectia Soseaua Nordului/Strada Gageni si care sa mearga pe malul paraului Dambu (intre intersectia cu strada Strandului si strada Mihai Bravu poate fi folosita strada Apelor) apoi, la sud de intersectia cu strada Mihai Bravu, sa mearga tot pe malul paraului Dambu si apoi sa mearga paralel cu calea ferata (la nord de calea ferata) si sa ajunga la Gara de Sud.

Re: Discutii diverse BGP2597

Legătura Gara de Vest - Gara de Sud este un proiect vechi de mai bine de 10 ani și prevăzut și în PMUD. Actuala administrație încearcă să resusciteze acest proiect care va beneficia și de linie de troleibuz.

Troleibuzul va circula doar între Gara de Vest - Gara de Sud, nu există în plan montarea de rețea între Gara de Vest și Pod Înalt și nici nu ar exista justificare, având în vedere că avem tramvai pe Șos. Vestului. Personal, aș fi preferat ca legătura să aibă linie de tramvai, având în vedere că te poți lega la ambele capete în rețeaua existentă, ceea ce nu e cazul în varianta aleasă cu troleibuz.

• GPS
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse GPS

Dacă noua administrație este deschisă să resusciteze proiectul, de ce nu se discută cu ei despre posibilitatea de a introduce tramvai și nu troleibuz?

Re: Discutii diverse WT_fan06

Trebuie făcută o analiză cost beneficiu, că proiectul trebuie să urmărească un obiectiv stabilit și să aibă o sursă de finanțare. Tramvaiul e mai scump de construit și trebuie să existe o cerere solidă de transport ca să se justifice. De ce ar fi mai bine să fie tramvai în loc de troleibuz? Ai rețea legată la ambele capete de rețeaua existentă, bun, dar cum s-ar putea exploata comercial aceste relații? Care ar fi avantajele pentru fluxurile de călători?

Întreb pentru că nu sunt ploieștean, n-am nicio legătură cu zona respectivă și vreau să-mi formez o opinie.

Administrația actuală nu vrea să mai modifice proiectul, ci își dorește implementarea cât mai rapidă pentru a nu pierde fianțarea, orașul fiind campion olimpic la ratarea fondurilor europene.

Fluxurile de călători strict pe segmentul Gara de Sud - Gara de Vest nu mă aștept să fie wow, dar prin realizarea conexiunii cu tramvai în loc de troleibuz poți opera comercial 2 linii inelare pe modelul 1/10 din București și poți asigura legături mai îndepărtate, cum ar fi Lămâița - Gara de Sud sau Malu Roșu - Gara de Vest - Gara de Sud.

Re: Discutii diverse Oko21

Declaratie de azi a primarului  Mihai Politeanu:

Simultan, așa cum am mai anunțat, 𝘀𝘂𝗻𝘁𝗲𝗺 𝗶̂𝗻 𝗱𝗶𝘀𝗰𝘂𝘁̗𝗶𝗶 𝗰𝘂 𝗕𝗮𝗻𝗰𝗮 𝗘𝘂𝗿𝗼𝗽𝗲𝗮𝗻𝗮̆ 𝗱𝗲 𝗜𝗻𝘃𝗲𝘀𝘁𝗶𝘁̗𝗶𝗶 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗳𝗶𝗻𝗮𝗻𝘁̗𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗮𝗰𝗵𝗶𝘇𝗶𝘁̗𝗶𝗲𝗶 𝘂𝗻𝘂𝗶 𝗹𝗼𝘁 𝗱𝗲 𝟭𝟱-𝟮𝟬 𝗱𝗲 𝘁𝗿𝗮𝗺𝘃𝗮𝗶𝗲 𝗻𝗼𝗶, în legătură cu care sunt destul de optimist, mai ales că echipa din primărie însărcinată cu discuțiile tehnice financiare a făcut o impresie excelentă celor de la BEI (și pentru asta le mulțumesc public). Licitația, cu clauză suspensivă, pentru achiziția de tramvaie va fi demarată în circa o lună.

:bere:

Re: Discutii diverse fl82

BGP2597 wrote here:
Administrația actuală nu vrea să mai modifice proiectul, ci își dorește implementarea cât mai rapidă pentru a nu pierde fianțarea, orașul fiind campion olimpic la ratarea fondurilor europene.

Fluxurile de călători strict pe segmentul Gara de Sud - Gara de Vest nu mă aștept să fie wow, dar prin realizarea conexiunii cu tramvai în loc de troleibuz poți opera comercial 2 linii inelare pe modelul 1/10 din București și poți asigura legături mai îndepărtate, cum ar fi Lămâița - Gara de Sud sau Malu Roșu - Gara de Vest - Gara de Sud.

Ca sa faci o linie circulara de tramvaie in Ploiești, pe lângă construcția unui segment nou între Gara de Sud și Gara de Vest, ar mai trebui realizat și un racord nou a liniilor de tramvaie în intersecția dintre Soseaua Vestului/Soseaua Nordului/Bdul. Republicii, astfel încât un tramvai care ar veni dinspre Soseaua Vestului (dinspre Gară de Vest) sa poată face dreapta spre Bdul. Republicii (spre centru- Gara de Sud)! Era bun daca făceau un astfel de racord a liniilor de tramvaie in aceea intersecție in momentul când au modernizat liniile de tramvaie din Ploiesti!

Cum era configurația liniilor de tramvaie in aceea intersecție înainte de anul 1998, când există și linia de tramvaie spre "Cablul românesc" ?

Bretelele de la nord nu sunt necesare, operarea se poate face pe ruta Spitalul Județean - Malu Roșu - Gara de Vest - Gara de Sud - Hale - Spitalul Județean și invers, exact ca liniile 1/10 din București sau ca perechile 1/3 și 5/7 din Oradea.

Screenshot 2025-01-24 104948.png (1.55 MB; downloaded 1292 times)

Intersecția de la Nord avea 6 direcții posibile, lipseau bretelele de stânga de pe Șos. Vestului spre Cablul Românesc și stânga de la Cablul Românesc spre Șos. Nordului. Imaginea de mai jos e aproximativă, posibil bretelele de dreapa să fi fost toate prin bretelele rutiere și nu prin centrul intersecției.

Screenshot 2025-01-24 103520.png (1.55 MB; downloaded 1315 times)

Se poate observa undeva pe la minutul 06:35

tv1.png (1.1 MB; downloaded 1310 times)

02.jpg (67.91 KB; downloaded 1312 times)

tv2.jpg (344.49 KB; downloaded 1315 times)

În intersecția de la Nord se intersectau liniile de tramvai din toate direcțiile, cu excepția Cablu spre Judetean/ Vest spre Cablu. Tramvaiele de pe 105 se retrăgeau prin Gara de Vest cu pasageri. Nu exista un indicativ, vatmanii afișau o placă inscripționată cu Gara de Vest cand plecau de la Cablu.

Pozele sunt din arhiva. Nu imi amintesc sursele.

BGP2597 wrote here:
Imaginea de mai jos e aproximativă, posibil bretelele de dreapa să fi fost toate prin bretelele rutiere și nu prin centrul intersecției.

Mi-ai luat-o inainte  :lol: Toate curbele erau ca si in prezent, prin bretele, nu prin mijloc.

Re: Tramvaie KT4D și KT4DM Andrei2.0

Salut! M-am gândit la un model de tramvai potrivit pentru Ploiesti. Acela ar putea fi BUCUR LF CA la fel ca cele din București. Mie unul îmi place modelul, și nu cred că sunt singurul.

Re: Tramvaie KT4D și KT4DM Stefan_79

Pentru achiziția de tramvaie noi în primul rând trebuie făcută licitație, și în al doilea rând trebuie ca URAC să vrea să participe, ceea ce nu prea cred că își dorește. Nu contează cât de frumos e Bucur, contează să fie și fiabil, dacă te vei uita pe topicul de la București vei vedea că în unele momente au circulat 3-4 tramvaie din totalul de 16 sau 17 câte sunt.
Pentru Ploiești e necesar un tramvai din 3 module, oricare ar fi acela. Bucur are aproape aceeași capacitate ca și Tatra, mi-se pare prea puțin pentru un tramvai.

Go to page:  1  ... 2 3 4 5 6 7 8

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Transportul în comun din municipiul Ploiești (SC TCE SA)  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 464004 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”