Zona metropolitană BucureștiTraseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov

Topic: Dispecerizarea și ritmicitatea transportului public

375 posts, 151532 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 20 21 22 23 24 25 26 27

📖 Pagination options
Re: Circulația în format "trenuleț" FabiM

Semaforul de acolo e ceva special ... :popa:
Se strâng o grămada de tramvaie acolo și după circulă trenuleț in ambele sensuri.

Re: Circulația în format "trenuleț" cosminduru

Am făcut sesizări de 1 an și ceva cu privire la semaforizare, am cronomertrat timpii, am demonstrat cu date exacte că este perturbată fluența traseelor. Un tramvai trece la 3m20, dacă e tupeist trece și al doilea cu el, dacă nu mai stă alte 3min.
Nu interesează pe nimeni. Mașinile sunt importante, tramvaiele pot să aștepte.

Re: Circulația în format "trenuleț" ByOnu

Ai sesizat la TPBI si Administratia Strazilor?

Oricum, dupa cum ai povestit-o, suna similar cu semaforul tramvaiului 21 de la intersectia cu Bd. Carol I.

Re: Circulația în format "trenuleț" cosminduru

La Administrația Străzilor și CMMTB. Ei au în atribuții semaforizarea.
TPBI nu cred că are ce să facă cu asta, doar să solicite eventual ca și mine

Răspuns primit totuși, dar în teren nici o schimbare. Deci suntem ca în India, degeaba solicitări pentru că se răspunde cu da, yes sir, yes sir, și după aia zero realizat când verifici.
dannyhuwe.png (91.03 KB; downloaded 1888 times)

Re: Circulația în format "trenuleț" WT_fan06

Din păcate publicul călător poate face sesizări, dar dacă demersul nu este dus mai departe și de TPBI și STB, atunci cu greu se poate schimba ceva. Ambele instituții știu foarte bine ce e acolo, văd zilnic buluc de vehicule pe tracker la acel semafor, este afectată zilnic circulația tramvaielor și totuși nu se întâmplă nimic de ani de zile.

Prelungirea timpului de verde al tramvaielor ajută fix pe nimeni. După ce s-a făcut buluc de tramvaie, dai liber la 3 vagoane în loc de 2, vagoane care oricum nu vor avea loc în stații downstream, deci tot 2 vagoane vor putea trece.

Soluția este să fie spart timpul de așteptare de 3 minute și să treacă un vagon după fiecare fază a mașinilor. Dar acest lucru trebuie gândit de cineva competent.

WT_fan06 wrote here:
Soluția este să fie spart timpul de așteptare de 3 minute și să treacă un vagon după fiecare fază a mașinilor. Dar acest lucru trebuie gândit de cineva competent.

:yes:  :yes:  :yes:

Re: Circulația în format "trenuleț" cris_m

Timpii de semaforizare se stabilesc in Comisia Tehnica de Circulatie din PMB, acolo trebuie trimisa o hartie. CMMTB se ocupa mai mult de proiecte, iar Administratia Strazilor de echipamente (automatele de trafic, buclele, senzorii, semafoarele).

Intr-o lume normala, ai trimis o singura petitie, si mai departe se ocupa ei. Dar mda, nu e cazul la noi. :(

Re: Discuții diverse despre transportul în comun sorin.niculescu_

Doar mie mi se pare sau 434 și 483 vin foarte des în „format trenuleț”?

Re: Discuții diverse despre transportul în comun FabiM

Sunt mai multe exemple de linii care circulă așa:
168-368, 421-424, 137-138, 138-221.

Probabil că soluția constă în modificarea orarelor de circulație astfel încât sa vina util, nu ca și dublură, astfel atunci când pierzi una din linii, să știi ca te poți baza pe alta între ture. :)

Re: Discuții diverse despre transportul în comun TudorSt

Și 162+163 (clasicul exemplu, întotdeauna au circulat așa) și 11+44. Am impresia uneori ca programul e făcut intenționat in felul ăsta, altfel nu imi explic de ce se circulă așa inclusiv in afara orelor cu trafic intens (dimineața devreme in special).

Re: Discuții diverse despre transportul în comun BGP2597

Pe listă mai sunt și 16+36, 69+93, 69+85 și 93+105. Trenulețele au cauze multiple, iar în primul și primul rând, problema este că liniile care merg trenuleț au intervale de urmărire diferite.

Nu ai cum să intercalezi 162-ul care circulă la 12 minute cu 163-ul care circulă la 10 minute, la un moment dat oricât încerci să le intercalezi obții minim un trenuleț pe oră. Iar asta e o problemă generalizată la toate perechile de linii care circulă trenuleț. Dacă 162ul pleacă la :00, :12, :24, :36 și :48, atunci 163ul intercalat la începutul orei ar pleca la :06, :16, :26, :36, :46 și :56. Deja de la a treia plecare încep să circule trenuleț.

Traficul, întârzierile și stilul de condus diferit al șoferilor, unii adormiți, alții vitezomai sunt alți factori care contribuie la apariția trenulețelor.

Re: Discuții diverse despre transportul în comun ikarus13

Momentul in care aceste probleme cu circulatia "trenulet" si cu "vitezomani" sau "lenesi" se poate rezolva numai si numai in momentul in care o sa existe mult mai multe benzi speciale pentru transportul public. Benzi speciale in adevaratul sens al cuvantului nu cum avem acum, blocate de terți, pline de gropi, canale care nu sunt la acelasi nivel cu restul asfaltului, crengile copacilor care intra in gabaritul vehiculului sau chiar efectiv copacul/stalpul.
In plus, trebuie sincronizate semafoarele sau chiar sa avem un sistem inteligent pentru acestea.
Daca cele 2 probleme o sa se rezolve, se poate calcula cu exactitate viteza comerciala a fiecarei linii, urmata cu exactitate si de durata semicurselor, frecventa medie de circulatie, perioada de circulatie, parcul circulant etc.
Apoi, se pot face si intercalarile. Pana atunci, totul este ambiguu, speculativ, imprevizibil.
Tot atunci, putem scapa de cele doua criterii specificate mai sus "vitezomani" si "lenesi"...

Re: Discuții diverse despre transportul în comun WT_fan06

Adăugând la ce a scris colegul @ikarus13, degeaba sunt orarele perfect intercalate dacă șoferii ajung la capete întârziați și se pierd curse. Plecările de la capete normal că nu mai pot ține cont de ora stabilită, deci intercalarea s-a dus.

Că se pot face programe mai bune decât există în prezent, categoric, dar nu vă imaginați că aceste schimbări ar fi un game-changer. Genul acesta de micro-management când vezi că două vehicule vin în același timp așa cum văd eu 19 și 23 la Piața Titan numai și numai împerecheate chit că ele pleacă spre centru de la capete diferite, sigur că pe moment pentru noi contează, ne supără, etc. dar îmi păstrez luciditatea și-mi dau seama că altele sunt problemele fundamentale, nu dacă venea 23-ul din spate decalat cu 5 minute când aveam eu treabă să-l iau (și după 2 curse venea iar la pechet cu 19, că liniile au programe diferite, așa cum a zis și colegul @BGP2597).

Go to page:  1  ... 20 21 22 23 24 25 26 27

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Traseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2705 forum members have written 464105 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”