Zona metropolitană BucureștiTraseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov

Topic: Propuneri de modificare a traseelor

1939 posts, 647456 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 113 114 115 116 117 118 119  ... 139

📖 Pagination options
Re: Propuneri de noi trasee TTony

sorin.niculescu_ wrote here:
Într-un final, am găsit o cale de a vă prezenta propunerile mele în legătură cu liniile 332, 333 și 383. La toate liniile albastrul este tur, iar roșul este retur.

Sugerez Google My Maps care oferă posibilitatea de a adăuga inclusiv stațiile care există deja pe Google Maps pe harta ta.

Re: Propuneri de noi trasee shoppy

Aici nu jucam Sim City unde doar acoperim arii si creste multumirea, scopul transportului este sa te duca la un obiectiv sau la alta linie si apoi, evident, sa te si intoarca(ca singurul drum fara intoarcere este la cimitir), daca 332 ar fi dus-intors pe traseul rosu atunci ar fi bun, avem obiectiv Petrom City, legatura la metrou si alte linii pe B Noi, obiectiv Piata 16 Februarie, legatura la alte linii la Mezes, obiectiv Mall si din nou legatura la metrou si alte linii la Straulesti.

Re: Propuneri de noi trasee tramlovr

Am reluat recent propunerea pe care am trimis-o în 2022 despre înființarea unei linii de transport între Chiajna și Giulești. Atunci mi s-a spus că autobuzele nu pot circula pe DC21 din cauza restricției de tonaj. Între timp, însă, am observat că linia 434 a fost modificată pe Intrarea Doamna Chiajna, care are aceeași restricție de tonaj ca DC21. În acest context, cred că problema tonajului nu mai este un obstacol.
Screenshot 2024-12-31 170303.png (1.19 MB; downloaded 3005 times)

Ca și traseu, mă gândeam la această opțiune: Terminal 'Chiajna', Strada Eroului, Drumul Gării, DC21, Strada Răsadniței, Calea Giulești, Bulevardul Constructorilor, Calea Crângași, cu întoarcere sub Pasajul Grant.

Lungime: 21km tur-retur
Timp parcurs semi-tur: 40-60 de minute.

Argumentare: În fiecare dimineață, Calea Giulești este blocată de mașini care vin dinspre Giulești Sârbi și Chiajna. În plus, stația Uverturii, aferentă liniei 41, sens Piața Presei, este plină până la refuz. Acest lucru îmi sugerează că există o cerere pentru o linie care să ajungă direct la M1.

Avantaje:
Legături directe între Chiajna, Giulești și Crangasi.
Legaturi cu liniile 11, 41, 44, 90, 162, 163, 178.
Corespondenta cu M1 la Crângași.

Dezavantaje:
Trafic intens în orele de vârf.
Suprapunere considerabilă cu linia 163.

O alta altermativă ar fi pur si simplu prelungirea liniei 162 pana in Chiajna.

Re: Propuneri de noi trasee Gabyyyyyy9001

Circula și tiruri și macarale pe acolo, alea nu mai au restricții de tonaj ?

Re: Propuneri de noi trasee sorin.niculescu_

@tramlovr wow, fix la asta mă gândeam și eu mai devreme, înainte să intru pe forum. Am fost gând la gând :)) Revenind, mă gândeam la înființarea unei noi linii, 434B (care poate prelua o tură-două din actuala turație a liniei 434), care să circule pe același traseu cu 434 până la intersecția Str. Câmpului/Str. Ion Luca Caragiale, apoi să vireze stânga pe Str. Câmpului, să continue pe Str. Nicolae Iorga, apoi să revină la traseul lui 434 la intersecția Str. Nicolae Iorga/Str. Eroului, să vireze stânga pe Str. Eroului și să aibă capăt în fostul terminal „Chiajna”. În felul acesta, pe Str. Nicolae Iorga s-ar putea înființa două-trei stații care să deservească locuitorii comunei.

Re: Propuneri de noi trasee Gabi23

Restricția de tonaj are un scop, trasamentul,  declivitatea, anumite curbe sunt elemente care nu permit circulația autobuzelor între Chiajna și Giulești. Nu va circula nimic pe acolo până la o reconfigurare a acelui drum comunal.

Re: Propuneri de noi trasee alexandru_gr

Decât să îl duc în Giulesti pe un drum comunal care abia susține câteva mașini mici mai bine as înființa o linie de autobuz între Complex Comercial Colloseum și fostul capăt al liniei 434 din Chiajna.
Voi reveni cu harta și traseul propus.

Re: Propuneri de noi trasee alexandru_minciu91

Vin si eu cu o propunere pentru linia 196 de prelungire catre Cartier Confort Urban, pentru o mai buna deservire a zonei Sos Salaj, Strada Muntii Carpati si a cartierului nou construit din zona Pucheni.

Varianta 1 a liniei 196

varianta 1 196.png (130.61 KB; downloaded 2371 times)

Prelungirea liniei pe Soseaua Viilor, Strada Spatarul Preda, Soseaua Salaj, Strada Amurgului, Strada Muntii Carpati, Cartier Confort Urban, cu intoarcere pe acelasi traseu.

Varianta 2 a liniei 196

varianta 2 196.png (184.12 KB; downloaded 2371 times)

Dus:
De la Gara de Nord  (fara stationare), Strada Witting, Calea Plevnei, Strada Stirbei Voda, Eroilor, Splaiul Independentei, Strada Bogdan Petriceicu Hasdeu, Strada Izvor, Calea 13 Septembrie, Bulevardul Tudor Vladimirescu, Calea Rahovei, Strada Amurgului, Strada Muntii Carpati, Cartier Confort Urban.

Intors:
Cartier Confort Urban, Strada Pucheni, Calea Rahovei, Bd. Tudor Vladimirescu, Calea 13 Septembrie, Strada Izvor, Strada B.P. Hasdeu, Splaiul Independentei, Strada Constantin Noica, Strada Mircea Vulcanescu, Strada Parcalabul Baldovin, Strada Garii de Nord, Gara de Nord.

Pro:
- o legatura mai buna a cartierelor noi construite din zona Rahova, Salaj, Soseaua Magurele cu centrul capitalei.
- introducerea unui mijloc de transport pe strada spatarul preda (pt varianta 1)
- introducerea unui mijloc de transport care sa functioneze dus intors pe Strada Muntii Carpati (pt varianta 1)
-ajuta linia 227 la orele de varf preluand fluxul de la Piata Rahova sau de la Soseaua Salaj/ Strada Amurgului.
- legatura directa intre Palatul Parlamentului si Gara de Nord. (pt varianta 2)

Contra:
- dublarea liniei 32 pe Calea Rahovei intre Chirigiu si Piata Rahova (pt varianta 2)
- necesita suplimentarea cu minim 3 ture.

Astept parerile voastre! :bere:

Re: Propuneri de noi trasee STB738

Părerea mea e că a doua ar fi mai buna din punct de vedere al călătorilor. Iar de 32 dublat, nu-i nicio problema, oricum ar trebui o altă linie care sa dubleze 32, și așa aglomerat!

Re: Propuneri de noi trasee jiko_adiz

Mai degrabă ar ajuta 11 sau 23 prelungit la Dep Alexandria decât o linie de autobuz (știți și voi motivul )
Legat de versiunea a doua traseului daca nu scoți mașinile parcate de pe Strada Doctor Niculae D Staicovci (ex Cotroceni) nu prea poți să circuli cu autobuze pe acolo (conform pozei de mai jos).
Și așa dacă tot le scoți mie se pare înghesuită stradă pentru două sensuri (Tur&Retur) , la fel și Strada Munții Carpați e tot înghesuită pentru două sensuri (Tur&Retur).
IMG_7199.jpeg (1.92 MB; downloaded 2248 times)

Re: Propuneri de noi trasee alexandru_minciu91

Varianta a 2 a traseului propus, era pe strada B.P. Hasdeu, pe lângă parcul Izvor, comun cu linia 63. Iar pe strada Munții Carpați au mai circulat autobuze in dublu sens, linia 227 și fosta linie școlară 327.

Re: Propuneri de noi trasee cris_m

Parerea mea, 196 ar avea ceva mai multa utilitate daca ar ajunge in zona Eroii Revolutiei, intoarcerea in zona Liberty este destul de nenaturala. Motivul acestei prelungiri ar fi asigurarea unui numar mai mare de conexiuni la capatul sudic al liniei. Capatul de linie poate fi chiar in piata sau la Sura Mare.

Re: Propuneri de noi trasee jiko_adiz

La Sura Mare este ce mai bună soluție find și terminalul liber și mai trebuie doar o tură în plus (cred eu ).

Re: Propuneri de noi trasee Cezar210

Ar trebui mai multe ture in plus pentru o prelungire la Eroii Revolutiei, pentru ca frecventa actuala a liniei este total neatractiva.

Go to page:  1  ... 113 114 115 116 117 118 119  ... 139

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Traseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2703 forum members have written 463829 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”