Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiLucrări finalizate începând cu anul 2006Pasajul Suprateran Basarab (INAUGURAT 18.06.2011)

Topic: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2)

1718 posts, 421117 views

Go to page:  1  ... 102 103 104 105 106 107 108  ... 123

📖 Pagination options
Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) shoppy

subway guru wrote:
'Furnici' pe auto + 'licurici' pe sinele de tramvai!... :lol:
Existau si licurici, adica doua garnituri vehicul motor + platforma, fiecare garnitura putand cara 6 dale OR...

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) lilidrac

Lifturile vor functiona pana la sol, sau vor ajunge pana la metrou?

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) subway guru

Lifturile si escalatoarele pasajului vor functiona pana la sol, lifturile si escalatoarele Metrorex de la sol in subteran.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) catalinm

subway guru wrote:
Nu stiu exact 'cand', doar pot sa estimez, si nu-mi place defel 'sa dau cu ghiocul'...nu e 'genul meu'...
Ia faceti voi bine si puneti in ordine pe hartie toate operatiunile ce mai sunt de indeplinit, ca in linii mari deja le stiti, faceti voi estimarile, nu-i chiar asa de greu, este si asta doar un simplu exercitiu de gandire...nu trebuie sa asteptati chiar totul doar 'mura-n gura'...de la altii... ;)

P.S.
Daca am sti cu exactitate ce ne asteapta in viitor, ar fi totul asa de plictisitor ca viata nici macar nu ar mai merita sa fie traita...
Noroc ca nu putem decat 'sa previzionam' si ca 'viata bate filmul' intotdeauna... 8-)

propun un concurs de ghicit.....
presupun ca treaba cu "incercarea completa" a hobanatului nu e chiar o surpriza, era o varianta de lucru; oprescu s-a salvat (apropos de termenul initial anuntat) punand proiectantul sa gaseasca o scuza "tehnica" pt amanare
ce e bizar e ca pana acum multi isi dadeau cu parerea (argumentat) despre termen si dintr-o data..................... silenzio stampa
ce ma interesa - si cred si pe altii- era o informatie gen va fi gata intre si intre, asta ca sa nu-i dau crezare celui care spunea mai demult ca termenul este 2012.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) DocOctavius

Ce facem? Deschidem casa de pariuri? Fiecare participant pune o bere/ciocolata pe o zi din urmatoarele 3 luni și care e mai aproape ia potul? Ce facem cu cei care au informații din interior? Și în cel mai grav caz, dacă iese Subway Guru câștigător și după atâtea beri trage M5ul strâmb?

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) telvanni

Macar liftul trebuia sa coboare pana in subsol la metrou.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) mihai_tomaro

Macar pentru biciclete sa-i dea drumul :)

@catalinm:
Oprescu 'pe bune' si-a dorit sa dea drumul la circulatia auto 'in devans'...
Motivatia nici nu e greu de 'dibuit'...
Pana acum existau trei 'variante' de circulatie, Podul Grant, Piata Garii si Buzesti...
Prin inchiderea circulatiei pe Buzesti, deschiderea circulatiei pe Basarab ar fi fost exact 'balonul de oxigen' de care avea nevoie primaria...
Acum, deoarece trebuie finalizata si calea de rulare a tramvaiului, presiunea a crescut 'enorm' pe constructor, dar in final, in acest fel durata 'totala' a constructiei pasajului se va reduce...ceea ce nu e decat spre bine...

@DocOctavius:
Eu nu particip nici la 'ghicitori' nici la 'pariuri', ma multzumesc sa va tin la curent cu 'mersul lucrarilor' si nu cobor la nivel de 'bere', astept 'sampania troznita de tablier pentru botezul de deschidere'...

@telvanni:
e mai bine asa 'din considerente administrative', vei sti precis pe cine sa injuri daca nu merge liftul...si oricum baza va fi in scarile rulante, nu in lifturi...

• GAC
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) GAC

Multumesc marian si guru pt explicatiile suplimentare.
In ceea ce priveste scarile rulante, tare mi-e frica ca in cateva luni o sa punem baza doar in scarile fixe, asa cum se intampla la pasajul pietonal universitate. Se vede de la o posta ca acele scari sunt mult mai putin ingrijite precum scarile rulante de la metrou, si adesea nu functioneaza.
Nu siu ce sa zic, dar din cate am vazut eu de-a lungul anilor, parca pasajul universitate ar fi blestemat in ceea ce priveste scarile rulante. Imi aduc bine aminte ca pasajul a mai suferit o nenovare si o schimbare de scari rulante spre sfarsitul anilor 90, dar acele scari desi noi, nu au functionat mai mult de cateva luni. Sper ca acest blestem sa nu se abata si asupra Basarab, mai ales ca diferenta de nivel la Basarab e aproape dubla fata de Universitate.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) argos

Pasajul Basarab e o lucrare deosebit de utila si este o mandrie sa il avem in oras. Asta nu contest in nici un fel.
Nu vreau sa fiu carcotas, dar la inceput se spunea ca "va exista un nod intermodal, va fi legatura intre metrou si statia de tramvai de pe hibanat".
"Prostimea" (aici ma includ si eu) a inteles ca va exista lift direct din statia de metrou Basarab pana sus, la tramvai, pe pod. Acum vad ca nu o sa fie asa: am inteles ca daca vrei sa schimbi metrou< >tramvai (sau invers) va trebui sa folosesti 2 lifturi separate (unul pana la nivel 0, si de acolo sa astepti la alta coada, pt un al doilea lift).
Eu unul deja m'am desumflat (deja imi facusem plan pentru naveta zilnica pe acolo). Macar de'ar lasa si scari normale (de urcat cu piciorul). In felul asta unii ar ajunge mai repede dintr'o parte in alta.

NU inteleg de ce va cramponati atat de diferenta 1 lift - 2 lifturi. Stai asa, cum adica lift? ala presupune paznic...ala presupune salariu...pai hai sa nu uitam de unde am plecat...aveam o pasarela..si acum facem figuri ca ne dam jos din liftul 1 si la 5 metrii ne urcam in liftul 2? Cat la suta din cei care coboara din tramvai intra la metrou? Cat la suta se duc in gara? Cat la suta din cei ce ajung la metru Basarab pe sub pamant doresc sa urce la tramvai?
Aici obiectivul este gara, chestia cu accesul la metrou s-a facut pentru ca era relativ usor dpdv tehnic, dar nu musai ca vom avea un flux de calatori imens intre metrou si tramvai.

@anitzei:
'Nod intermodal' la Basarab inseamna mai mult decat o simpla 'corespondenta' tramvai/metrou...
Inseamna:
La Titulescu
- metrou/tramvai;
- metrou/troleibuz;
- troleibuz/tramvai.
La Dinicu Golescu
- metrou/tramvai;
- metrou/autobuz;
- metrou/cf Nord;
- metrou/cf Basarab;
- metrou/dube IDM
- tramvai/autobuz;
- tramvai/cf Nord;
- tramvai/cf Basarab;
- tramvai/dube IDM;
- autobuz/cf Nord;
- autobuz/cf Basarab;
- autobuz/dube IDM;
- dube IDM/cf Basarab;
- dube IDM/cf Nord si
- cf Basarab/cf Nord;
la care se poate adauga si
- auto personal/taxi/transport in comun/cf/dube.
'Platforma comuna' de corespondenta e 'la sol'.
Lift direct peron metrou/peron tramvai n-ai cum sa pui, ba chiar va trebui sa iei de trei ori liftul pentru asta:
- lift peron/vestibul metrou;
- lift vestibul metrou/suprafata;
- lift suprafata/pasaj.
dar liftul e doar una din trei optiuni, celelalte sunt scari rulante si scari fixe.
Sunt putine locuri in lume unde ai atatea optiuni...

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) argos

@mihai_tomaro , nu te inflama aiurea ..
Uite, @subway_guru care este destul de implicat in proiect a explicat calm si clar, iar in modul asta am inteles perfect situatia.
Eu nu ma cramponez in schimbarea a 2 lifturi "la 5 metri unul fata de altul", chiar prefer sa urc pe jos. Si banuiesc ca multi altii.
Dar pur si simplu treaba trebuie gandita in perspectiva. Modul asta de a pune problema, ca sunt putini aia care " vor schimba metrou<>tramvai", mi se pare eronat. Tocmai asta e, cred, ideea unui astfel de nod: sa incurajeze/faciliteze folosirea mijloacelor de transport in mod combinat.
Sa nu uitam de statistica pusa tot de @subway pt numarul de validari in statiile de metrou: la Crangasi, unde este un astfel de nod, avem un flux urias de calatori (neasteptat de mare).
Ca inainte nu era decat o pasarela jegoasa, nu contest.. Dar macar daca se face ceva, sa se faca ceva util, ceva sa incurajeze pasagerii transportului in comun si pietonii.

La Crangasi e cu adevarat nevoie de legatura facila tramvai metrou. dar acel tramvai duce la metrou un cartier intreg (dr taberei). Tramvaiele de la Basarab vin de la GaraDeN unde ai metrou, vin de pe Vasiela Milea unde ai metrou, si din Giulesti, unde ai metrou.
Deci va fi doar o alternativa de trafic, in timp ce la Crangasi e cam unica posibilitate sa ajungi decent din vest in nord.
De acord ca e super util, eu nu am contestat asta si nu am de gand s-o fac cu nici o modernazare a infrastructurii,poate sa fie ea si facuta mai putin bine(avem alte topicuri pentru aia), dar poate subwayguru ne poate lamuri si aici cu niste previziuni (ca statistici nu ai de unde) despre cam care va fi fluxul de calatori tramvai metrou, dar doar strict la statia unde discutam de acele lifturi si doar in comparatie cu fluxul tramvai - terminale CFR.

Go to page:  1  ... 102 103 104 105 106 107 108  ... 123

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Pasajul Suprateran Basarab (INAUGURAT 18.06.2011)  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463914 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”