Zona metropolitană BucureștiTraseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov

Topic: Discuții despre transportul local din București (partea a II a)

1654 posts, 374208 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 56 57 58 59 60 61 62  ... 119

📖 Pagination options
Re: Propuneri de noi trasee STB738

BGP2597 wrote here:
Ok, nu e vorba de direct sau nu, e vorba de faptul că COSTĂ BANI pe care PMB nu-i are.

Pai normal că nu îi are, daca baga in buzunar, părerea mea! Și vă întrebați de ce nu compostează lumea biletele, când vor exista condiții de transport ca in occident, tramvaiele/autobuzele/troleibuzele vor fi curate atunci tot sa composteze!

Re: Propuneri de noi trasee Just a User

Da' vrei cam multe, abia s-a înnoit flota STB și tu vrei condiții mai bune? Ai răbdare că în următorii ani se va schimba transportul public. ;)

Re: Propuneri de noi trasee Stefan_79

Dom'le asta cu băgatu'n buzunar e deja exagerată „părerea mea”. Transportul public de noapte în capitală este foarte bine organizat, ai un punct major de plecare spre toate direcțiile, de mai mult nu e nevoie. Că există 3-4 călători pe noapte care vor să ajungă din Ghencea în Crângași nu e necesar vreun N41 sau alte treburi. Dacă vă gândiți așa trebuie ca fiecare linie ce există în București să aibă și N-ul ei.

Re: Discuții despre transportul local din București (partea a II a) Valentin

Din punctul meu de vedere ar trebui pentru traseele de noapte sa  se tina cont si de anotimp. In special vara oamenii tind sa stea mai mult afara in special Vineri - Duminica. Am fost pus des in situatua de a prinde sau nu ultimul 41 in special spre Ghencea si nu ma mira ca in tramvai sa nu fim doar 10-15 calatori rataciti ci mai multi. Majoritatea coborau din ce am vazut in special la Lujerului si Auchan D.Taberei/Piata.

Eu cel putin vara as prevedea un 15-30min in plus de ture pentru 41 si as face asta printr-un test timp de 1 luna prin care sa se masoare efectiv numărul de calatori si sa se ia decizia daca sa se suplimenteze sau nu

Legat de autobuzele de noapte N, am calatorit cu cateva din ele, n am ce sa zic, in unele zile decat sa dau cine stie cat pe un Uber am preferat sa astept autobuzul. Asta in conditiile in care stiam cat de cat intervalul lor de circulatie si ma aflam in statie cu 10 min inainte sa plece de la Unirii. O problema cu care ma confrunt este cand se face tranzitia de la ture normale cu cele de noapte in care vad orarul cu plecarile dar pe aplicatie nu vad efectiv autobuzul… am patit inclusiv de la un capat la altul sa nu apara vizibil pe aplicatie, dpmdv o problema majora pentru ca as prefera sa stiu daca vine/prind autobuzul pana ajung in statie  sau caut alternative…

Re: Știri despre transportul local din București Just a User

Victor92 wrote here:
TPBI înființează linia 322, care va funcționa pe Drumul Valea Largă

Începând de marți, 24 decembrie 2024, locuitorii de pe Drumul Valea Largă, arteră care realizează o legătură directă între Prelungirea Ghencea și Bd. Timișoara, vor beneficia de o linie de transport public. Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI)  dispus înființarea liniei de autobuz 322, care va funcționa între stațiile „Bd. Preciziei” și „Parcul Drumul Taberei” pe traseul: Str. Preciziei, Str. Valea Cascadelor, Drumul Valea Largă, Prelungirea Ghencea, Str. Râul Doamnei, Drumul Taberei, cu întoarcere pe Str. Brașov, Prelungirea Ghencea, Drumul Valea Largă, Str. Valea Cascadelor.

Noua linie 322 va oferi legături atât cu trenurile Magistralelor 3 și 5 de metrou (la stațiile „Păcii”, respectiv, „Râul Doamnei”), dar și cu multiple linii de transport de suprafață, precum: 25, 41, 62, 63, 69, 93, 122, 136, 137, 138, 221, 222, 232, 368, 385, 422, 423, 425, 429, 431, 432, 433 și 478.

Sursa: https://tpbi.ro/tpbi-infiinteaza-linia-3 ... a-larga/#

Foarte inteligentă treaba cu staționare în Autobaza Militari, pe lângă că trebuie să mergi pe jos până la Metrou Păcii, mai și se umple garajul de 322, că nu era de ajuns că e plin la intrare de 478. :headbash:

Re: Discuții despre transportul local din București (partea a II a) WAYNEN

Pentru realizarea unui transport public eficient în zona Păcii ar trebui luate următoarele măsuri:
Linia 178 dusă din nou la terminalul ,,MASTER".
Linia 136 redirecționată de la intersecția Bulevardul Iuliu Maniu/Strada Apusului prin Bulevardul Iuliu Maniu până în dreptul giratoriului de la ,,SUPERNOVA LUJERULUI".
Linia 322 prelungită la ,,COMPLEX COMERCIAL APUSULUI".
Astfel,locuitorii din cartierul Brâncuși și din zona Apusului vor avea legătură directă cu M3 și se recreează legătura dintre zona Lujerului și CET Vest Militari.

Re: Discuții despre transportul local din București (partea a II a) Gabyyyyyy9001

Eu zic ca o sa fie o idee buna

Re: Discuții despre transportul local din București (partea a II a) cris_m

Da, mai putin ca o sa stea 15 ore in trafic.

Re: Discuții despre transportul local din București (partea a II a) Dragos31

Si atunci mai bine macelarim transportul public dintr-un cartier intreg doar ca sa nu mai stea autobuzele in trafic…

Cursele oricum se pierd zilnic pe majoritatea liniilor, indiferent de conditiile de trafic. Se merge mai incet si se sta mai mult la capete pentru a fi facute mai putine curse.

Re: Discuții despre transportul local din București (partea a II a) ByOnu

Depinde. Nu(!) am o parere fix pe propunerile de mai sus, dar daca autobuzele sunt blocate in trafic in cartierul respectiv, tot transport macelarit este.

Dau aici exemplul liniei 243, unde, la orele de varf 80% din autobuzele liniei se afla blocate undeva in Pipera, in timp ce 5 cartiere strabatute de aceasta linie au de suferit, mai ales pe portiunile unde 243 este unica linie.

Re: Discuții despre transportul local din București (partea a II a) FabiM

Și oarecum se creează și un flux negativ.

Se plătesc bani pentru ca autobuzele să stea în trafic cu orele, bani care se pierd. Nu se câștigă nimic, iar potențialii călători care s-ar folosi de astfel de legături ajung să se enerveze pentru ca pierd timp, așadar apeleaza la alte opțiuni: mersul pe jos, ridesharing …

Altfel spus, sa ne uităm la 137 în zilele de vineri, unde face lejer două ore între Universitate și Carrefour (în situații asemănătoare se află și 138 sau 61). Ca și “victima” am putut observa cum stăteam intr-un autobuz gol, prin coloana de mașini, trotuarul fiind plin de pietoni, de la metrou, care au renunțat in a sta în trafic coborând la stația de dinainte, șamd.

Re: Discuții despre transportul local din București (partea a II a) WT_fan06

Este rezultatul neputinței și incompetenței administrației Bucureștene, care în 4 ani de zile a făcut aproape 0 barat la capitolul benzi unice. Vorbim de câteva segmentuțe de benzi unice, pe care azi nu le păzește nimeni, la un oraș de 2mil locuitori.

Re: Discuții despre transportul local din București (partea a II a) FabiM

Vezi exemplul benzii de pe Bulevardul Drumul Taberei.
S-au instalat stâlpișori anti-parcare pe mijlocul benzii făcând-o oficial inutilă.

Re: Discuții despre transportul local din București (partea a II a) Dragos31

Strict legat de zona Militari, propunerile de mai sus ar reface legaturile pierdute odata cu modificarile fara sens facute de TPBI in vara.

Exemplu concret - scurtarea liniei 178 la Complex Apusului nu a facut decat sa trimita pasagerii spre liniile de troleibuz de pe Iuliu Maniu (care oricum erau aglomerate excesiv inca de la mutarea 336-61 din februarie). Reamintesc ca 178 era aglomerat pana la refuz in ambele sensuri in zona Apusului - iar numarul de calatori care aleg acum combinatia 178+136+62/63/478 este ridicol de mic (nimeni nu e dispus sa schimbe 3 vehicule in 3 statii).

Rezultatul? 136 arde motorina degeaba pe Apusului (in autobuze nu sunt mai mult de 3-4 calatori la plecarea din Complex Apusului), in timp ce 61/62/63 sunt suprasaturate dinspre Politehnica - Lujerului spre Pacii.

Go to page:  1  ... 56 57 58 59 60 61 62  ... 119

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Traseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2703 forum members have written 463829 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”