Zona metropolitană BucureștiTraseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov

Topic: Propuneri de modificare a traseelor

1939 posts, 648771 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 108 109 110 111 112 113 114  ... 139

📖 Pagination options
Re: Propuneri de noi trasee WT_fan06

Ce e bun la a avea o linie care dublează 100% alte linii (adică trenulețe pe 100% din traseu)? Vrem linii puține și care să vină bine, nu multe și proaste și care să vină toate odată.

Re: Propuneri de noi trasee alexandru_gr

Linia 96 se suprapune cam 90% din traseul propus de tine.Nu mi se pare ok să înființezi un traseu care dublează aproape în totalitate o alta linie.

Re: Propuneri de noi trasee Just a User

+ Dacă vrei să ajungi de la Depoul Alexandria la AFI/Palatul Cotroceni, poți lua 96 și după 139 (care vine des). :popa:

Re: Propuneri de noi trasee STB738

Alexutzuu wrote here:
E o idee bună

Justifica, de ce!

Re: Propuneri de noi trasee Cezar210

Cred ca singura varianta ar fi sa circule doar la orele de varf 2-3 troleibuze, desigur, nu trenulet cu 96. Daca nu, pentru nostalgici exista poze cu 91, nu trebuie sa o reinfiintam doar sa o mai vedem odata.

Re: Propuneri de noi trasee WT_fan06

Păi de unde scoți 2-3 troleibuze la orele de maximă presiune pe flota activă? Deja avem autobuze poluante și pe traseele de troleibuze "clasice".

Re: Propuneri de noi trasee PTMZ

De la moderator citire
@Daniel72 daca ai o propunere pentru trasee noi, te rog sa o publici in conformitate cu prevederile regulamentului acestei sectiuni, le gasesti in chenarul rosu cu "Reguli forum". Multumesc pentru intelegere.

Cezar210 wrote here:
Cred ca singura varianta ar fi sa circule doar la orele de varf 2-3 troleibuze, desigur, nu trenulet cu 96. Daca nu, pentru nostalgici exista poze cu 91, nu trebuie sa o reinfiintam doar sa o mai vedem odata.

Unde sunt acele poze?

Se mai știe ceva de 383?

Din cauza discuțiilor de aici: https://forum.metrouusor.com/ViewTopic?T ... geNum=89, m-am gândit la o soluție, anume comasarea liniilor 220 și 139 sub indicativul 220, plus prelungire la Gara Basarab. Voi lăsa mai jos harta

1. Justificare

Liniile 139 și 220 circula pe trasee comune între Zețarilor și Piata Rahova deci comasarea liniilor 139 și 220 sub indicativul 220, ar ajuta la conexiuni noi etc.

2. Problema actuala

După cum s-a discutat in linkul de mai sus (secțiunea Repartizarea Autobuzelor), linia 220 vine la intervale foarte mari atât dimineață cât și la prânz.

3. Aglomerația și lipsa unui program predictibil

Autobuzele nu respecta orarul, călătorii așteaptă foarte mult și să călătorească în autobuze supraaglomerate.

4. Suprapunere

Nu de puține ori, pe sensul spre Piata Rahova, vin unele după altele (220 cu 139 sau invers) ceea ce este nu normal și Inacceptabil.

Turație zi de lucru

Cele 13 ture ale liniei 220 + cele 21 de ture ale liniei 139 + 4-5 autobuze in plus de la Autobaza Alexandria ar ajunge la un total de aproximativ 38-39 de vehicule ceea ce ar reuși să ajungă la o frecventa de 7-8 minute intre vehicule.

Dezavantaje

1. Timp crescut pentru un tur întreg

Din cauza distanței și a traficului intens mai ales de pe strada Luica și de pe Drumul Sării, vor exista întârzieri

2. Confuzia călătorilor

In primele zile de circulație, călătorii pot fi confuzi

3. Cerințe mari de flota

Ca frecventa de 7-8 minute sa existe, vor trebui toate cele 38-39 de ture.

Aceasta a fost propunerea mea, aștept pareri!
Screenshot_2024-12-08-22-14-38-43_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg (557.07 KB; downloaded 2783 times)

Re: Propuneri de noi trasee cris_m

Drumul Sarii este cea mai mica problema in privinta traficului, "omorul" va fi pe Orhideea si Geniului...

Parerea mea e ca problema s-ar rezolva mult mai simplu prin asigurarea parcului circulant aferent celor 2 linii existente in acest moment.

Re: Propuneri de noi trasee Cezar210

Intre Carrefour si Gara Basarab ar putea circula pe linia de tramvai. Insa intre Razoare si Orhideea...ar fi o problema.

Re: Propuneri de noi trasee alexandru_minciu91

Eu sincer l-aș vedea pe 139 prelungit pana la Depoul Berceni comun cu 243. Prin strada Toporași, Soseaua Giurgiului, Drumul Gazarului, Strada Nițu Vasile. Iar problema de suplimentare a liniei se rezolva odată ce linia 610 se desființează, 313 devine 73, și astfel apare un surplus de ture. Dar e greu momentan de creat linii noi de autobuze, daca STB de abia acoperă liniile actuale cu turația de vară..

Go to page:  1  ... 108 109 110 111 112 113 114  ... 139

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Traseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463935 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”