Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiLucrări finalizate începând cu anul 2006Pasajul Suprateran Basarab (INAUGURAT 18.06.2011)

Topic: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2)

1718 posts, 421160 views

Go to page:  1  ... 101 102 103 104 105 106 107  ... 123

📖 Pagination options

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) catalinm

subway guru wrote:
Maybe more...

stii cand, da' nu vrei sa ne spui  :(

• Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) Utilizator anonim

catalinm wrote:
subway guru wrote:
Maybe more...

Atunci cand va fi, putin mai mult, dar nu suficient de mult sa ne prinda vara. Incheiem orice comentariu pe baza termenului probelor si punerii in functiune.
Zona de sol se deschide peste ~1 saptamana.

Multumesc

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) catalinm

Utilizator anonim wrote:
catalinm wrote:
subway guru wrote:
Maybe more...

Atunci cand va fi, putin mai mult, dar nu suficient de mult sa ne prinda vara. Incheiem orice comentariu pe baza termenului probelor si punerii in functiune.
Zona de sol se deschide peste ~1 saptamana.

Multumesc

nu reusesc sa inteleg care e "deranjul" cu intrebarea asta

cred ca pe mai toata lumea de pe forum intereseaza in primul rand acest lucru.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) Serban

Ar fi ok, daca nu s-ar pune zilnic :)

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) subway guru

Nu stiu exact 'cand', doar pot sa estimez, si nu-mi place defel 'sa dau cu ghiocul'...nu e 'genul meu'...
Ia faceti voi bine si puneti in ordine pe hartie toate operatiunile ce mai sunt de indeplinit, ca in linii mari deja le stiti, faceti voi estimarile, nu-i chiar asa de greu, este si asta doar un simplu exercitiu de gandire...nu trebuie sa asteptati chiar totul doar 'mura-n gura'...de la altii... ;)

P.S.
Daca am sti cu exactitate ce ne asteapta in viitor, ar fi totul asa de plictisitor ca viata nici macar nu ar mai merita sa fie traita...
Noroc ca nu putem decat 'sa previzionam' si ca 'viata bate filmul' intotdeauna... 8-)

• GAC
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) GAC

@catalin
Stai linistit ca s-ar putea sa mai dureze vreo 2-3 luni. Sa nu uitam de statia de tramvai care va mai dura cu siguranta....
Cand au inceput lucrarile imi inchipuiam ca o sa fie gata pana sa termin liceul . Acum termin facultatea si nu e gata....

@guru sau Utilizator anonim, stiti cumva cum a decurs/decurge operatiunea de tensionare finala. Din cate am inteles se verifica din fiecare hobana cate 3 toroane, deci daca lucrurile au fost facute bine de la inceput nu ar trebui sa fie probleme, dar daca mai trebuiesc ajustate mai multe hobane in intregime.....

Un alt aspect important este fundatia pe  care se vor face scarile (rulante si fixe) + lifturile. Au inceput lucrarile la aceste fundatii?
La fel si cu trotuarul rulant. Cel putin din reportaje nu a reiesit.
Partea buna e ca "era" plimbarilor kilometrice pe pasaj s-a terminat, acum lucrarile concentrandu-se in zona Basarab.

• Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

GAC wrote:
@guru sau Utilizator anonim, stiti cumva cum a decurs/decurge operatiunea de tensionare finala. Din cate am inteles se verifica din fiecare hobana cate 3 toroane, deci daca lucrurile au fost facute bine de la inceput nu ar trebui sa fie probleme, dar daca mai trebuiesc ajustate mai multe hobane in intregime...

S-au verificat hobanele, apoi proiectantul in baza verificarii a trimis pe santier informatiile pentru tensionarea finala, apoi a inceput operatiune de tensionare finala, adica s-a tensionat tot (se tensioneaza...), au inceput luni si daca merge totul bine termina in weekend. Azi deja se apucasera sa fixeze capetele hobanelor, revin cu pozele de pe santier.

• Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Utilizator anonim wrote:
GAC wrote:
@guru sau Utilizator anonim, stiti cumva cum a decurs/decurge operatiunea de tensionare finala. Din cate am inteles se verifica din fiecare hobana cate 3 toroane, deci daca lucrurile au fost facute bine de la inceput nu ar trebui sa fie probleme, dar daca mai trebuiesc ajustate mai multe hobane in intregime...

S-au verificat hobanele, apoi proiectantul in baza verificarii a trimis pe santier informatiile pentru tensionarea finala, apoi a inceput operatiune de tensionare finala, adica s-a tensionat tot (se tensioneaza...), au inceput luni si daca merge totul bine termina in weekend. Azi deja se apucasera sa fixeze capetele hobanelor, revin cu pozele de pe santier.

La partea cu fundatiile scarilor si lifturilor, DA, o sa pun poze maine seara.
Trotuarele rulante si ele in scurt timp.

@GAC:
Nu statia in sine e acum pe drumul critic ci linia de tramvai, coviltirul si linia de contact...
Treaba cu 'trei fire' din fiecare hobana e deja de domeniul trecutului, s-a facut, s-au trimis fortele la proiectant, s-au primit 'instructiunile de reglaj final, acum deja s-au luat la mana 'fir cu fir' toate hobanele, se lucreaza cu patru echipe in paralel ca sa se aduca hobanele la 'forta finala'...
#Utilizator anonim cred ca are situatia 'la zi' cu 'retensionarea'...
Dupa ce se termina operatia se poate trece la 'intinderea sinelor de tramvai'...
Conform noii 're-esalonari', esential pentru punerea in circulatie este sa putem face 'incercarea completa' a hobanatului, cu auto+tramvaie cu tot.
Pentru asta trebuie sa avem carosabil...easy...dar si cale de tramvai si catenara...ceva mai greu...
Celelalte lucrari sunt importante dar nu sunt 'determinante'...
Lucrarile la sol pentru statia de tramvai (cu tot ce inseamna ea) au inceput si sunt in faza de 'aranjare' a retelelor subterane existente...
Trotuarul rulant inca nu a inceput efectiv, dar nici nu e ceva care sa fie 'pe drumul critic', inca mai sunt lucruri 'de negociat' cu regionala...
Si pe viaducte mai sunt lucrari, dar ne-esentiale din punct de vedere 'termen final'...

Ete...am scris amandoi acelasi lucru in acelasi timp... 8-)

Operatia de 'tensionare finala' nu e spectaculoasa pentru ca nu vede nimeni nimic din ce fac oamenii aia, se lucreaza in interiorul turnurilor...dar este extrem, extrem de imporatanta din punct de vedere 'rezistenta'... :geek:
Se vede cand au terminat treaba doar atunci cand 'capisoanele' hobanelor sunt pe 'pozitie definitiva'... :ugeek:

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) mindmasster

subway guru wrote:
Nu stiu exact 'cand', doar pot sa estimez, si nu-mi place defel 'sa dau cu ghiocul'...nu e 'genul meu'...

Done ! Mi s-a parut o idee buna . Sa speram ca o sa scapam de intrebarea asta.  :D

O sa ne apropiem 'impreuna' de raspunsul 'adevarat' pe masura ce avanseaza lucrarile... ;)

Go to page:  1  ... 101 102 103 104 105 106 107  ... 123

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Pasajul Suprateran Basarab (INAUGURAT 18.06.2011)  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463915 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”