Topic: Greva la metrou
300 posts, 118298 views
📖 Pagination options
- survola
-
Posted:
-
- subway guru
-
Posted:
-
- cris_m
-
Posted:
-
- sab
-
Posted:
-
Re: Greva la metrou
sab
Nu este greva, dar probabil ca urmeaza...
Angajații de la metrou anunță că ies și ei în stradă
https://hotnews.ro/angajatii-de-la-metro ... -1882748
Nu este greva, dar probabil ca urmeaza...
Angajații de la metrou anunță că ies și ei în stradă
Într-un document obținut de HotNews, Sindicatul Liber Metrou a anunțat Primăria Capitalei că miercuri, 22 ianuarie, va protesta.
Circa 500 de persoane, susțin sindicaliștii în documentul trimis către administrația Bucureștiului, vor ieși în stradă pe 22 ianuarie ”între orele 14.30-15.30, în fața Guvernului României”.
Protestul salariaților Metrorex este legat de drepturi salariale, ”deficitul de personal și deficitul de finanțare, atragerea unui semnal de alarmă asupra riscului major în blocarea activității metroului bucureștean”.
Sindicaliștii anunță primăria lui Nicușor Dan că vor protesta ”pașnic și civilizat, în conformitate cu legislația în vigoare”.
https://hotnews.ro/angajatii-de-la-metro ... -1882748
edit-metro-1.webp (197.7 KB; downloaded 489 times)
- shoppy
-
Posted:
-
- ByOnu
-
Posted:
-
Re: Greva la metrou
ByOnu
Am urmarit pe sarite clipul: acest domn care nu este un orator extraordinar doreste revenirea spatiilor comerciale in incinta metroului (atentie!) prin sindicat (50/50 cu Metrorex zice el). Motivul pentru care sindicatul trebuie sa gestioneze spatiile comerciale? Metrorex nu-i capabila sa faca licitatiile pentru spatii, cica.
Sindicatul din Metrorex a pichetat cu succes Guvernul României: a obținut ce a cerut
Peste 1.000 de salariați ai Metrorex, membri ai „UNITATEA” Sindicatul Liber din Metrou (USLM), au pichetat miercuri sediul Guvernului. Totodată, sindicaliștii au depus la Palatul Victoria un document privind revendicările lor. După aproximativ o oră de negocieri, conducerea sindicatului a iești victorioasă: revendicările lor au fost aprobate.
„Ordonanța 156 /2024 blochează aplicarea Contractului Colectiv de Muncă la Metrou și blochează ocuparea posturilor - avem un deficit și mai mare de personal -, și drepturile care ni se cuveneau în conformitate cu negocierea. Am fost primiți de o comisie condusă de consilierul premierului pe probleme de dialog social. Am spus, printre altele, că nu se poate ca Metroul să se oprească din lipsă de personal.
Ni s-a dat dreptate, că ceea ce spunem este corect, și se încearcă modalitatea directă de acordare a tichetelor de masă cu valoarea lor din noiembrie, și modificarea Ordonanței 156 /2024. Totodată am prezentat planul din noiembrie care, dacă este respectat, Metrorex nu va mai avea pierderi în 2025”, a spus Marian Artimon, președintele USLM.
Concret, este vorba despre o valoare a tichetelor de 30 de lei și de o creștere salarială de 1.050 de lei, conform înțelegerilor din luna noiembrie 2024.
De asemenea, există promisiunea ca din cele 910 posturi vacante la Metrorex, să fie acoperite prin angajări noi 354 de posturi, pentru funcționarea minimală a Metroului.
Am urmarit pe sarite clipul: acest domn care nu este un orator extraordinar doreste revenirea spatiilor comerciale in incinta metroului (atentie!) prin sindicat (50/50 cu Metrorex zice el). Motivul pentru care sindicatul trebuie sa gestioneze spatiile comerciale? Metrorex nu-i capabila sa faca licitatiile pentru spatii, cica.
📖 Pagination options