Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiRealizarea de culoare dedicate transportului public (201x-202x)

Topic: Discuții diverse

1399 posts, 467617 views

Go to page:  1  ... 84 85 86 87 88 89 90  ... 100

📖 Pagination options
Re: Culoare unice pentru tramvaie, autobuze și troleibuze neoman

Eu unul am presupus ca era de la sector. Nu am reușit să ochesc pe unde își parcaseră mașina ca să îmi dau seama.

Re: Culoare unice pentru tramvaie, autobuze și troleibuze Gabi23

Culoarul unic de la Piața Unirii 1 va fi reasfaltat săptămâna viitoare de către Compania Municiplală Trustul Clădirilor Metrepolitane București. Stația Piața Unirii 1 va fi relocată temporar în două stații inaintea semafoarelor, una pe Splai, alta pe podul de peste Dâmbovița.
Piața Unirii 1 - 24.10.2024.jpg (581.69 KB; downloaded 2493 times)

Re: Culoare unice pentru tramvaie, autobuze și troleibuze WT_fan06

Într-o postare de Facebook a primarului se arăta că la refacerea carosabilului în urma lucrărilor de termoficare se betonează stațiile de autobuz.

Oare să ne facem speranțe să se întâmple minunea și aici, unde anual se bagă bani ca să fie mai bine o perioadă, după care o perioadă și mai lungă iar dau autobuzele cu burta de valuri?

Re: Culoare unice pentru tramvaie, autobuze și troleibuze ByOnu

Banda avem, linia continua avem, popice avem, ... politie ioc.

banda bus balcescu magheru.jpg (315.8 KB; downloaded 2318 times)

https://youtu.be/BWDRcGkAjtU?si=T4M4GnIQ ... mp;t=632

Re: Culoare unice pentru tramvaie, autobuze și troleibuze FabiM

Nu vreau să sune SF dar, sincer, nu sună rău ideea unor stâlpi care ies din asfalt după ce trece un autobuz.

Poate pare puțin tribal, dar altfel, mi se pare ca nu ai cum să rezolvi problema asta în lipsa poliției.

Re: Culoare unice pentru tramvaie, autobuze și troleibuze reiny2000

În centru ăia se vor activa la 2-3 minute. Rezultatul va fi că se vor strica în câteva luni sau mentenanța va fi destul de scumpă. Soluția este un sistem care dă amenzi automat.

Re: Culoare unice pentru tramvaie, autobuze și troleibuze bgd70

Mai ieftin si usor e sa monteze o bariera*. Sa faca o delimitare a benzii ca lumea, cea de acum e la misto. Vor mai scapa cateva masini dar nu va mai fi ca in prezent.
Pe langa asta, nu exista dorinta din partea legiuitorului pentru sistemul video care sa trimita amenzi, sa nu ne mai amagim cu ideea asta.

* Sunt cateva orase din Europa care folosesc bariera pentru a limita accesul doar la transportul public.

• GPS
  • Posted:
  •  

Re: Culoare unice pentru tramvaie, autobuze și troleibuze GPS

Nu știu cum se face că pe Bd. Regina Elisabeta nu e nevoie nici de barieră, nici de gard, nici de țepele lui Vlad Țepeș ca să nu intre mașinile.

Re: Culoare unice pentru tramvaie, autobuze și troleibuze ByOnu

Are legatura cu sensul unic spre est - soferii au interzis si punct - altfel, spre vest, banda BUS de pe Elisabeta este deseori incalcata. Insa, impactul asupra transportului public nu este la fel de mare precum pe Magheru.

Alte exemple de benzi BUS nefunctionale sunt Dorobanti (Perla -> ASE) si Bd. Unirii (in special intre Biblioteca si Blaga).

Re: Culoare unice pentru tramvaie, autobuze și troleibuze Cormoranul

Ar fi important de menționat că weekendul acesta intră în vigoare legea confrom căreia se pot da amenzi pe baza înregistrărilor, deci poate e un început pentru eliberarea culoarelor unice.

Re: Culoare unice pentru tramvaie, autobuze și troleibuze bgd70

GPS wrote here:
Nu știu cum se face că pe Bd. Regina Elisabeta nu e nevoie nici de barieră, nici de gard, nici de țepele lui Vlad Țepeș ca să nu intre mașinile.

Este des folosita ca "parcare" de scurta durata, in special intre Calea Victoriei si Strada Ion Brezoianu. La aproape fiecare semafor se formeaza coloana de masini in asteptare pe banda. Crengile copacilor si reclamele de pe stalpi intra in gabaritul troleelor deci stalpisorii sau orice altceva ar face sa nu se poata circula pe banda. Oricum banda aia are o latime mult prea mica, chiar daca nu ar fi copacii/reclamele tot nu ai loc sa treci. Pe sensul invers, unde e sens unic, se circula si pe acolo dar mai rar. La ore de varf se strang cateva masini la semaforul de la McDonald's. Deci nici pe Elisabeta nu e cine stie ce culoar unic.

Re: Culoare unice pentru tramvaie, autobuze și troleibuze shoppy

Solutia cu stalpisorii care se coboara la fiecare autobuz exista de multi ani in lumea civilizata si functioneaza, am avzut-o si eu pe viu prin Belgia parca, exista si compilatii de filmulete cu masini care merg lipite de spatele autobuzului si se busesc in acei stalpisori, deci daca se vrea se poate.
Sa incercam si cu beton, ok, dar la cata incompetenta este acolo, mi-e ca sarim din lac in put.

Re: Culoare unice pentru tramvaie, autobuze și troleibuze florin

WT_fan06 wrote here:
Într-o postare de Facebook a primarului se arăta că la refacerea carosabilului în urma lucrărilor de termoficare se betonează stațiile de autobuz.

Oare să ne facem speranțe să se întâmple minunea și aici, unde anual se bagă bani ca să fie mai bine o perioadă, după care o perioadă și mai lungă iar dau autobuzele cu burta de valuri?

Din poze se reface betonul pe vechea locație a stației, adică “se aduce carosabilul la situația inițială”. Stația s-a mutat 100 m mai departe de câțiva ani.

Pe Ion Mihalache s-au făcut (toate?) stațiile cu beton cândva prin anii 2000 și au rezistat bine în timp. Nu știu de ce s-a renunțat.

În 2009 erau deja betonate conform Google Maps, uite cum arătau după 5, respectiv 10 ani:

IMG_4115.png (1.66 MB; downloaded 4216 times)

IMG_4116.png (1.66 MB; downloaded 4217 times)

Re: Culoare unice pentru tramvaie, autobuze și troleibuze WT_fan06

Stâlpișorii care se coboară doar în fața autobuzului au sens pe străduțe pietonale unde se circulă cu 30km/h sau mai puțin și sunt accesibile numai vehiculelor speciale sau de TP. Nu există așa ceva pe bulevarde, după fiecare intersecție. O ambulanță sau o mașină de poliție care fuge în misiune trebuie să aștepte să se coboare fiecare stâlpișor.

În locul non-soluțiilor care fac șoferii să respecte legea prin „forța brută”, să se pună camere și să curgă amenzile fără îngroparea orașelor în garduri, bolarzi mișcători sau stâlpișori. Dacă în restul Europei se poate iar la noi nu se poate, problema este la noi și e cazul ca noi să începem cu soluțiile elementare, nu să sărim direct la gadget-uri gen bolarzi mobili.

Go to page:  1  ... 84 85 86 87 88 89 90  ... 100

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Realizarea de culoare dedicate transportului public (201x-202x)  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463872 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”