Zona metropolitană BucureștiParcul de vehicule al operatorilor din București și IlfovTramvaie STB

Topic: Tramvaiele ȘCOALĂ ale STB

289 posts, 54094 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 14 15 16 17 18 19 20 21

📖 Pagination options
Re: Tramvaiele ȘCOALĂ ale STB shoppy

Nu mai gasiti scuze pentru lipsa bunului simt, si V3A se poate conduce normal si preventiv, nu exista justificare pentru condusul agresiv si smucirea comenzilor, acestea sunt doar ventilari de frustrari.

Re: Tramvaiele ȘCOALĂ ale STB AndreyCFR

Până nu vor fi trași corespunzător la răspundere vatmanii care conduc agresiv, se va continua acest comportament și tramvaiele vor avea de suferit în final. În alte orașe din afară dacă ai asemenea comportament iți iei concediu forțat și eventual și un minus la salariu. În unele cazuri mai grave, îți iei concediu permanent.

Re: Tramvaiele ȘCOALĂ ale STB TrainWrecker

L-am zarit azi pe 108 la scolarize pe traseul lui 1, corpul 3 (ultimul) e mancat de rugina... :popa:

Re: Tramvaiele ȘCOALĂ ale STB Just a User

L-am văzut și eu pe 108 la Banu Manta, i-ar trebui o revopsite...
IMG_20241024_081541479.jpg (1.82 MB; downloaded 3255 times)

Re: Tramvaiele ȘCOALĂ ale STB Andi_C

Este așa de ani buni, singurele care arată ok sunt 149 și 291.

Re: Tramvaiele ȘCOALĂ ale STB romanianrailfan

Just a User wrote here:
L-am văzut și eu pe 108 la Banu Manta, i-ar trebui o revopsite...

Intreb si eu, nu se pot lua firmele si puse pe un vagon care are nevoie?

Azi era un vagon de scoala pe Mihalache, nu cred ca am mai vazut pe aici.

Re: Tramvaiele ȘCOALĂ ale STB Gabi23

Vagoanele „Școală” sunt utilizate constant prin oraș. Când nu sunt utilizate, stau în Depoul Victoria, cu excepția lui 281 care este imobilizat-defect, rămas în Depoul Titan.
291 a avut un incident în toamna anului trecut și i-a fost înlocuită foaia ușii 1, cu una de la un vagon de Craiova, casat între timp.
291 - ȘCOALĂ - 18.03.2025.jpg (280.1 KB; downloaded 2128 times)

Re: Tramvaiele ȘCOALĂ ale STB FabiM

Estetic vorbind, se putea arunca o vopsea peste acea ușă. :(

Re: Tramvaiele ȘCOALĂ ale STB Gabi23

Vopsea pentru o ușă când de pe 200, îl mănâncă rugina de la o zi la alta... Are aproape 20 ani de la ieșirea din URAC (fiind pus în funțiune în noiembrie 2005), dar e penibil că nu se găsește o mână de vopsea pentru a nu arăta ca ultima epavă pe care se școlarizează noi conducători de tramvai.  :popa:  
200 - ȘCOALĂ - 24.03.2025 (1).jpg (600.52 KB; downloaded 1767 times)
200 - ȘCOALĂ - 24.03.2025 (2).jpg (548.03 KB; downloaded 1768 times)

Re: Tramvaiele ȘCOALĂ ale STB Tiberiu Shaolin

Nu sunt genul care sa comenteze la postarile de pe forum, dar nu e normal ca pe un tramvai unde se scolarizeaza noii vatmani sa arate in halul asta. Nu ma refer estetic, ci tehnic. am auzit ca unele vagoane stau prost tehnic si nu e deloc normal. ( parerea mea)....

Re: Tramvaiele ȘCOALĂ ale STB Nenea_titi

200 este școală de la buna lui transformare.
Chiar și așa, am citit că afișajul lui este acum la 354.
Afișajul lui 354 nu putea fi montat pe 200 ? Blocat pe ȘCOALĂ și lăsat așa. Nu încurca pe nimeni.
La fel, afișajul lui 108 cum a zis cineva mai sus, putea fi montat pe un V3A 93 PPC de exemplu.

În condițiile noilor tramvaie, 200 devine depășit și pentru școală, astfel că mai repede l-aș ține pe 149 de școală (cu manșa), l-aș face pe 200 CAPPC sau măcar V3A 93 PPC și l-aș da în traseu. Oricum după 20 ani, măcar un rk merită. Ok, știu, la URAC , RK = revopsit, uneori nici măcar curățat rugina, am văzut noile tramvaie V3A ieșite din RK, deja explodează rugina prin vopsea ( tablă de calitate).

In legatura cu cat de multe si cat de bine intretinute estetic sa fie tramvaiele de scoala, ar trebui sa stim si ce se nitampla in orasele civilizate, poate sa dea cineva exemplu de cum se face asta in alta parte? (marime flota, numar de modele diferite, cate si de ce fel sunt tramvaiele scoala)

Re: Tramvaiele ȘCOALĂ ale STB Costin

In Oslo, in ultimul an, au avut cel mai pestrit parc de tramvaie din cate am prins eu, trei generatii diferite, de dimensiuni si constructii diferite, unele bidirectionale si altele nu, insa toate electronice (cu mansa). Numarul oscila intre 90 si 100 de vagoane pe masura ce veneau cele noi si se retrageau din cele vechi. In perioada asta nu au folosit deloc tramvaie dedicate pentru scoala, ci vagoane aleatorii scoase din traficul de calatori, folosite pentru scolarizare o ora, o zi, cat o fi, si apoi bagate inapoi in traficul cu calatori.

Cand parcul va fi omogen (doar modelele noi SL18 / CAF Urbos, bidirectionale), adica peste maxim o luna, cel mai probabil vor continua in acelasi mod.

Go to page:  1  ... 14 15 16 17 18 19 20 21

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Tramvaie STB  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463921 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”