Zona metropolitană BucureștiTraseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov

Topic: Discuții despre transportul local din București (partea a II a)

1660 posts, 375909 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 50 51 52 53 54 55 56  ... 119

📖 Pagination options
Re: Discuții despre transportul local din București (partea a II a) shoppy

Vad ca tramvaiele de pe 42 au inceput sa circule cu 2 foi A4 cu 42 pe bord desi afisajele functioneaza corect, cred ca oamenii se urca in 42 din greseala la Piata Presei crezand ca este 41, daca tot vroiau mortis sa refoloseasca 42 mai bine puneau 42 pe Damaroaia - Mezes si refoloseau si 3 pe Piata Presei - Vasile Parvan, mai ales ca la Piata Presei oamenii erau obisnuiti cu 3, asa cum au facut din doua ei refolosesc doar unul(de ce sa ai un standard unitar?) si pe acela cu efecte proaste. "Bravos!"

Re: Discuții despre transportul local din București (partea a II a) Cezar210

Mai simplu, 3 asa cum ai spus tu Presei - Pârvan și 24 Damaroaia - Mezes (sau 45..., dar nu 53).

Re: Discuții despre transportul local din București (partea a II a) cris_m

Din observatiile mele, nu conteaza ce scrie pe afisaj sau foaie, multi se urca in vehicul precum turma de oi. Dupa incep sa intrebe in stanga si dreapta ce linie este pentru ca ei s-au urcat in ce a venit bineinteles... Vorba cuiva "Ghinion!"  :mrgreen:

Re: Știri despre transportul local din București andreiiul

Sambata seara am simtit din nou bataia de joc a TPBI legata de prelungirea programului in zona Giulesti. Meciul s-a terminat undeva la 23:25. Am ajuns in statia Pasaj Grant la cam pe la si 30-35 si sa vad apoi in aplicatie ca nu mai erau tramvaie pe sensul spre Pta Presei (abia atunci am vazut ora din comunicat).
In mintea lor, lumea pleaca din Giulesti doar spre Ghencea si spre Centru. Plus ca tramvaiul estimat sa ajunga la si 45 spre Ghencea nu a aparut (m-as fi intalnit cu el cand am traversat podul pe jos).
Decat sa te lauzi ca prelungesti programul, mai bine spui, bai prostilor astea sunt orele prin care noi trecem prin statii pe sensul de retragere. Prindeti tramvaie/autobue bine, nu le prindeti, spor la UBER/mers pe jos.
Este a doua oara cand se intampla asta aici. Nu stiu pe Ghencea cum a fost cand au zis ca prelungesc programul.
Am consultat si programul de circulatie de pe site-ul STB si constat ca nu exista a existat nici o prelungire fata de orele estimate in grafic. Sunt fix aceleasi ore de trecere prin statie.

Re: Știri despre transportul local din București ByOnu

Trimite o sesizare la TPBI. Ar fi interesant de aflat raspunsul.

Re: Știri despre transportul local din București Bogdan Ciorascu

Liga si Federatia sunt de vina impreuna cu toate televiziunile moarte dupa rating!

In tarile sarace, gen Anglia, Germania, Spania, meciurile se joaca la ore decente majoritatea in intervalul 17-19 si derby-urile 19-21.

Daca si Rapid-Otelul a ajuns derby.... :lol:  :lol:  :lol:

Re: Știri despre transportul local din București Media

Este normal ca televiziunile sa urmărească ratingul. Ca așa de finanțează.

Atâta timp cât omenii nu vin la stadion sau prețul biletului nu este o sursa de venit decentă pentru echipe vor televiziunile vor face programul.

Dar, cine plătește prelungirea programului? Organizatorul solicita prelungirea programului. Dar si plătește transportul sau STB ar trebui sa aibă controale pe acele curse? Poate ca nu sunt eficiente. Poate nu validează oamenii cardul in acele curse. De ce am suporta toți un cost pentru meci de fotbal unde organizatorul nu respecta spectatorii si accepta ca meciul sa fie de la ora 22.00?

Re: Știri despre transportul local din București cosminduru

Pentru că așa funcționează administrația unui oraș civilizat. Oferă cetățenilor servicii adecvate, de care aceștia au nevoie.

STB (sau TPBI) nu trebuie să fie o structură rigidă care să ignore evenimentele ce generază mulțimi mari de oameni și să spună că orarul e fix și descurcați-vă. Ci trebuie să adapteze (cum dealtfel și se laudă prin comunicate) turele și orarul în așa fel încât să deflueze mulțimile care merg spre sau pleacă de la anumite evenimente (fie ele publice sau private).

Desigur că aceste mobilizări punctuale de vehicule ar trebui cântărite în raport cu nevoia și costurile, iar controlorii ar trebui să fie prezenți (de ex. la un anumit festival din Buftea nu te puteai urca fără card de călătorie, controlorii verificau pe toată lumea). Deci costul ar fi garantat plătit de călători, fiindcă acele autobuze/tramvaie etc. ar fi la încărcare maximă. Argumentul costurilor este oricum cam deplasat, având în vedere că majoritatea autobuzelor de noapte consumă degeaba carburant și sunt folosite pe post de curse tip hai plecăm de la unirii să vedem cine ajunge primul mai repede cu lumina și firma stinsă la capăt să doarmă..   sau traseele alambicate de acces/retragere. Plus lipsa benzilor unice (care ar diminua consumul, nemaistând în trafic bară la bară)...  sunt multe care s-ar putea optimiza, dar prelungirea cu 1h și câteva ture în plus o dată la o lună sau când mai joacă/cântă careva nu mi se pare un sacrificiu din partea STB, ci o obligație

Re: Discuții despre transportul local din București (partea a II a) Media

Parțial ai dreptate.

Sa îți dau un exemplu. Daca organizezi un concert sau un eveniment sportiv (pe domeniul public sau privat) la care aștepți ca participanții sa fie peste una anumit număr trebuie sa obții un aviz de la primărie. Pentru a obține avizul de la primărie trebui sa dovedești ca ai aviz de la jandarmerie. Ca sa obtii acest aviz trebuie sa plătești la jandarmerie o taxa in funcție de numărul  de participanti. Pentru ca fiecare  x mii de participanți ai un jandarm alocat, la un număr de jandarmi ai un șef de jandarmi, o mașina. etc. Si plătești ca organizator pentru asta.

Nu ar putea si la transport sa fie asemanator?

Organizatorul Summer Well nu a plătit nimic? Numai călătorii au achitat călătoria?

Re: Discuții despre transportul local din București (partea a II a) cosminduru

Nu cunosc situația punctuală, dar tind să cred că da, organizatorii SW plătesc ceva, fiindcă alte evenimente similare nu au transport dedicat.

Ar fi bine să fie o obligație, cum propui tu cu paralela cu Jandarmeria, dar momentan nu este. Cel mai probabil aceste decizii vin de sus de la primărie, și nu din vreo obligație legală. Când vorbim de STB și prelungire, că nu costă mare lucru în plus (STB este oricum subvenționat de primărie, deci primăria are tot dreptul și capacitatea să ceară aceste prelungiri). La metrou de exemplu este mai dificil, fiindcă Metrorex e societate separată, și ei vor bani. Știu că a fost un scandal acum câțiva ani în care după un meci pe Arena Națională, metroul nu a circulat așa cum anunțaseră autoritățile, fiindcă nu au fost plătiți (înainte, deh). Deci este clar că orice astfel de serviciu are un cost și el este cuantificat în curse/ore suplimentare/carburant/etc.  -  dar dacă vorbim de STB e în ograda primăriei, și primăria poate face acest efort în beneficiul cetățenilor, cu sau fără co-plata organizatorilor  - depinde și de eveniment și de locație.

De exemplu, pentru un stadion din oraș, primăria are mai mult interes ca organizatorul să deflueze oamenii, pentru a nu avea incidente, stricăciuni, mai știu eu ce. Organizatorului nu-i pasă de transport, fiindcă este poziționat bine și știe că oamenii vor veni oricum, și pe jos dacă e nevoie.
În schimb, pentru o zonă din afara orașului, cum este domeniul Stirbey, este interesul organizatorului să aibă acest transport și să aducă oamenii la festival, iar primăria nu face decât un serviciu plătit (rent-a-bus), nefiind afectată cu nimic dacă acest festival are sau nu transport în comun.

Re: Discuții despre transportul local din București (partea a II a) andreiiul

Am trmis petitie dimineata. Sunt curios si eu de raspuns, probabil vor da vina ori pe STB, ori pe mine ca nu am fost suficient de prevazator. Revin cu raspunsul cand il primesc.

Legat de ora de desfasurare a evenimentului, aici doar detinatorul de drepturi TV stabileste orele, partial in acord cu partile implicate.
In Anglia orele de desfasurare sunt dictate tot de partea media. Doar ca nu neaparat media din UK si foarte mult si de partea asiatica a detinatorilor de drepturi (care au dat o gramada de bani pe exclusivitati).
Ex: la Londra acum este ora 13:40 si la Beijing este ora 20:40. Foarte multe derby-uri din PL se joaca undeva cam pe la 16-17 ora locala, deci o ora relativ rezonabila si in Asia.

Re: Discuții despre transportul local din București (partea a II a) ByOnu

Antena1 a facut un reportaj despre linia 243.

Cred ca teroarea liniei este Bd. Pompeiu. Lucrez in zona si depasesc pe jos si cate 6x 243 PE FIECARE SENS.

De asta este esential ca linia de tramvai sa de modernizeze in regim de culoar unic Tram+Bus, ceva ce insa nu este de interes pentru autoritati.

243 este premergatorul tramvaiului de pe median care, insa, stagneaza... nu se lucreaza serios la nimic. De 2 ani PS2 si PMB se chinuie cu realizarea SF. Iar mai rau decat orice, noul primar PS2 probabil va opri SF, intrucat s-a declarat public impotriva proiectului.

Re: Discuții despre transportul local din București (partea a II a) BGP2597

Problema nu e că e linia lungă, ci blocajele de pe traseu. Am un caz documentat în care un autobuz de pe 243 a făcut 3h40min de la Pasaj CFR Constanța până la Emil Racoviță. Din acest timp, 1h30min au fost pierdute de la intersecția Barbu Văcărescu x Fabrica de Glucoză până la Petricani x Fabrica de Glucoză, iar situația se repetă cam zilnic pe Dimitrie Pompeiu.

Re: Discuții despre transportul local din București (partea a II a) ByOnu

Evident ca problema nu este ca e linia lunga, nu am sustinut asta. 🤗

Go to page:  1  ... 50 51 52 53 54 55 56  ... 119

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Traseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463915 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”