Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiRealizarea de culoare dedicate transportului public (201x-202x)

Topic: Discuții diverse

1399 posts, 467424 views

Go to page:  1  ... 83 84 85 86 87 88 89  ... 100

📖 Pagination options
Re: Culoare unice pentru tramvaie, autobuze și troleibuze Victor92

Ca se face nu e bine, ca se face ... tot nu e bine ....  :roll:  :roll:

Re: Culoare unice pentru tramvaie, autobuze și troleibuze Aron

Replica asta este expirata si nefondata. Decat sa se faca ceva si sa aiba rezultate APROAPE de 0 mai bine nu se face din start si gata. Mai faceti o analiza la postarea din paginile trecute unde anuntau banda bus in centru, o sa vedeti acolo ca au mai scris unde mai este implementata banda in tot orasul. Cu asta in cap daca faceti o analiza din teren, 60% din asa zise benzi unice nu sunt de fapt benzi unice :popa: .
Deci din nou decat sa se faca doar de dragul de a spune ca s-a facut mai bine pas si asteptam pe cineva cu niste bilute mai ferme ca sa implementeze corect, cum trebuie (camere + echipaje de politie + delimitatoare de un singur tip nu 3 samd) si sa nu bage de seama tipetele unora.

Re: Culoare unice pentru tramvaie, autobuze și troleibuze shoppy

Daca nu dai amenzi poti sa pui orice vopsea, semne, lumini, limitatoare, degeaba, trebuie ori foarte multa politie care sa dea amenzi foarte mari ori camere video si un politist se uita pe camera si scrie amenzi, ca in Timisoara.
Masinile taxi sau care fac Uber / Bolt au voie pe aceste benzi?

Re: Culoare unice pentru tramvaie, autobuze și troleibuze cosminduru

Într-o țară civilizată, o linie continuă trasată era suficientă, și desigur camere pt. amenzi.

Din păcate în Ro nu numai că nu se dorește implementarea camerelor, dar nici amenzile dacă sunt emise nu ar fi plătite, sunt atâtea portițe în legi și sunt o grămadă care au oficial venituri 0 și scapă. Se poate ajunge și ca la ruși, să-și ascundă numerele de înmatriculare.

Cu astfel de șoferi, măsurile trebuie luate drastic, fizic. Deci stâlpi serioși, garduri, iar la intrarea pe benzi bariere ca la parcări/aeroport sau bolarzi din aceia care se ridică automat sau la telecomandă.
Aceste delimitatoare minimale de cauciuc sunt complet inutile și șoferii le vor încăleca fără probleme.

Re: Culoare unice pentru tramvaie, autobuze și troleibuze ByOnu

Pentru context: linie continua exista de vreo 10 ani si nu a insemnat vreodata ceva pentru soferi. Este, deci, nevoie de mai mult decat de niste banale marcaje.

Re: Culoare unice pentru tramvaie, autobuze și troleibuze cosminduru

Știu. De bun simț, eu ca șofer niciodată nu foloseam acele benzi. Dar legal era, fiindcă de regulă nu aveai și indicator de interzicere la începutul benzii.
Așa că dacă intrai pe bandă la început, teoretic era legal să mergi pe ea fără să încalci linia continuă.

Acum că banda s-a "oficializat" și prin indicatoare și prin delimitatoare, va fi ceva mai evidentă în mentalul șoferilor, probabil cei mai nesimțiți vor continua să o folosească, dar pt. asta avem poliție.

Re: Culoare unice pentru tramvaie, autobuze și troleibuze alchimistul

Nu e clar daca portiunea din fata ex-Intercontinental este dedicata STB ori poate fi folosita si de automobile pentru a vira dreapta pe Batistei. Teoretic ar fi aproape 2 benzi, dar de regula sunt taxiuri stationate pe acolo

Re: Culoare unice pentru tramvaie, autobuze și troleibuze BIGRED1984

Am mers azi pe jos intre Romana si Universitate. Crima si pedeapsa sa treci cu masina dimineata pe acolo, in schim STB trecea fluierand. In general se respecta banda dar se mai gaseau din cand in cand viteji.

Re: Culoare unice pentru tramvaie, autobuze și troleibuze cris_m

Am circulat si eu la pranz cu 381 in ambele sensuri, diferenta e de la cer la pamant. Intr-adevar, mai e loc de imbunatatiri...

Re: Culoare unice pentru tramvaie, autobuze și troleibuze valy

Iuliu Maniu,  azi la 8 dimineața.
20241015_081514.jpg (1.58 MB; downloaded 3222 times)

Re: Culoare unice pentru tramvaie, autobuze și troleibuze andreiiul

Este ceva normal acolo, dar din pacate si semnalizarea rutiera este deficitara. Circul de cel putin 2 ori pe saptamana in zona si nu am vazut sa existe indicatoare sau marcaje rutiere care sa iti arate ca acolo este banda BUS.

Re: Culoare unice pentru tramvaie, autobuze și troleibuze neoman

Săptămâna trecută am văzut cum un polițist de la locală încercând să elibereze intersecția Bd. Aviatorilor cu Arh. Ion Mincu, dirija mașinile pe culoarul autobuzelor. No comment.

Re: Culoare unice pentru tramvaie, autobuze și troleibuze ByOnu

De la generala sau de la sector?

Go to page:  1  ... 83 84 85 86 87 88 89  ... 100

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Realizarea de culoare dedicate transportului public (201x-202x)  • 
Choose destination

Since our 2703 forum members have written 463832 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”