Zona metropolitană BucureștiIstoria transportului în comun din București şi Ilfov

Topic: Întrebari și răspunsuri

1082 posts, 355762 views

Go to page:  1  ... 72 73 74 75 76 77 78

📖 Pagination options
Re: Întrebari și răspunsuri mafteiu

Se desfiinta pe masura ce se avansa cu lucrarile de amenajare complexa a raului Dambovita?
Stiu ca o perioada s-a circulat in timp ce se executau, am o amintire cu tramvaiul trecand pe splai aproape "pe marginea gropii" in vreme ce in albie era plin de tevi, batardouri, excavatoare, etc.

Re: Întrebari și răspunsuri rosetti61

Se modificau progresiv iar circulatia era mentinuta paralel cu lucrarile pana in "ultimul ceas".

Stie cineva de cand si cat a circulat 253 pe la inceputul anilor 2000 pe sensul spre Fundeni prin Grigorescu - Basarabia iar spre Barajul Dunarii prin Lucretiu Patrascanu?

Re: Întrebari și răspunsuri Chev Celios

Eu unu nu am auzit de vro deviere lui 253 de acest fel vrodata. Si l-am folosit tot timpul.

Apare asa pe harta galbena Busman din 2005 si pe atlasul scos tot de ei in 2007-2008.

Iti pot spune sigur ca in perioada respectiva 253 nu a avut aceasta deviere.

Re: Întrebari și răspunsuri bgd70

@rosetti61

Intr-o harta RATB din 2001 apare 253 ca merge pe Bd. Basarabia. De asemenea, in ghidul RATB din 2003 e trecut si aici ca circula pe Basarabia.
Detaliu liniei 253 in zona Balta alba. Harta este din 2001
detali_253_2001.jpeg (212.1 KB; downloaded 1536 times)
Traseul liniei 253 in anul 2003
traseu_253_2003.jpeg (54.97 KB; downloaded 1536 times)

Re: Întrebari și răspunsuri omirica

rosetti61 wrote here:
Stie cineva de cand si cat a circulat 253 pe la inceputul anilor 2000 pe sensul spre Fundeni prin Grigorescu - Basarabia iar spre Barajul Dunarii prin Lucretiu Patrascanu?

A fost invers, sensul spre Barajul Dunării era prin Basarabiei - Grigorescu și sensul spre Fundeni prin Pătrășcanu.

Este gresita harta. 253 a circulat pe Patrascanu pe ambele sensuri. Este gresita harta, cel mai probabil din cauza ca 102 circula pe Basarabiei pe sensul spre Progresul si au crezut ca si 253 face la fel. Stau in zona Fundeni si am folosit si folosesc linia 253, plus ca tatal meu a lucrat mult timp pe linia 253 si nu a existat o deviere de genul.

Harta RATB este din iulie 2001, pe harta Busman din 2001 (nu stiu cand a aparut) 253 apare numai pe Basarabia iar pe cea din 2005 (la fel si atlasul 2007/8) sensul spre Fundeni este figurat pe Basarabia iar cel spre Barajul Dunarii prin Patrascanu. Dintr-o lista publicata pe vechiul forum ante transira din 2005, reiese ca circula in ambele sensuri pe traseul indicat acolo, adica prin Patrascanu; linia urmatoare are indicatii de dus si intors. In ghiduri deseori se prezenta numai una din semicurse, criteriu ales poate in functie de importanta capatului de plecare etc.
busman2001.JPG (1.65 MB; downloaded 1351 times)
busman2005.JPG (1.62 MB; downloaded 1351 times)
trasee 2005.jpg (143.4 KB; downloaded 1351 times)

Re: Întrebari și răspunsuri Saint666

Nu a circulat niciodata 253 pe Grigorescu si Basarabia spre Costin Georgian.
Doar invers, dinspre Costin Georgian pe Bd. Basarabia si apoi pe Nicolae Grigorescu.
Stau la Diham dintotdeauna, si foloseam aproape zilnic autobuzele din zona.

Si modificarea asta cat a tinut pana sa fie dus cu totul prin Patrascanu?

Re: Întrebari și răspunsuri omirica

Destul de puțin, de ordinul un an - doi. Am impresia că a fost legat de niște lucrări de termoficare pe Grigorescu care jenau virajul la stânga la Potcoava, dacă nu mă înșală memoria.

Re: Întrebari și răspunsuri Gabi23

În ce an s-a construit linia de tramvai de pe Bd. Ion Mihalache, între intersecția Bd. Banu Manta / Str. Doctor Felix și Str. Buzești? S-au intreprins lucrări de modernizare de-a lungul anilor?

Go to page:  1  ... 72 73 74 75 76 77 78

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Istoria transportului în comun din București şi Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2454 forum members have written 436962 posts in 5455 topics and 520 subforums.

© 2009 - 2025 Asociația „Metrou Ușor”