Topic: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2)
1718 posts, 420976 views
📖 Pagination options
-
- shoppy
-
Posted:
-
Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2)
shoppy
Ba am inteles foarte bine, sunt 2 probleme, aspectul util si aspectul estetic. Eu nu combat aspectul util ci pe cel estetic, aspect la care tu Nightwolf te lasi in totalitate la mana arhitectului. Daca tie iti place foarte bine, mie nu-mi place, si daca suntem multi la care nu ne place asta ar trebuii sa insemne ceva, ca daca ne amintim de acea gloata de riverani care scandau "nu vrem pod la Basarab"...
Asa ar trebuii sa se faca si la noi. E tare citatul ala din Einstein, de acord, sa arate maimutele cu degetul proiectul care le palce si dupaia sa se pondereze fiecare vot cu IQ-ul, dar macar asta sa se faca.
Ba am inteles foarte bine, sunt 2 probleme, aspectul util si aspectul estetic. Eu nu combat aspectul util ci pe cel estetic, aspect la care tu Nightwolf te lasi in totalitate la mana arhitectului. Daca tie iti place foarte bine, mie nu-mi place, si daca suntem multi la care nu ne place asta ar trebuii sa insemne ceva, ca daca ne amintim de acea gloata de riverani care scandau "nu vrem pod la Basarab"...
Goldmund wrote:
Discutii "da" sau "nu" inainte de a aproba un proiect de genul Pasajului Basarab. Indraznesc sa exemplific cum e in Germania:
cateva echipe de arhitecti(primii clasati la concurs) expun machetele proiectelor lor(de obicei in holurile Primariei- Primaria e deschsa 10-12 ore/zi pentru toti cetatenii orasului) si poate expus inca o data intr-un loc f. frecventat de cetateni)incepe dezbaterea publica, mai ales ziaristii specializati pe astfel de proiecte mari, ONG-urile isi expun punctul lor de vedere. O comisie independenta de arhitecti, urbanisti, sociologi s.a. propun- si decid in cele din urma- castigatorul proiectului. Dupa care se alege constructorul. Restul nu mai conteaza....De obicei proiectul castigator e si cel mai bun, eficient, estetic, ecologic, uman etc.. Dar dupa ce un proiect este trecut prin toate procedurile posibile, cale de intors nu mai exista(un exemplu care face exceptie de la regula ar fi proiectul "Stuttgart 21",http://www.youtube.com/watch?v=rbM0RtOXmxI , in care un partid politic se opune, iar multi cetateni(chiar) cred ca au fost "saritzi" la decizii...si "e prea scump"! Oamenii inca demonstreaza...
Asa ar trebuii sa se faca si la noi. E tare citatul ala din Einstein, de acord, sa arate maimutele cu degetul proiectul care le palce si dupaia sa se pondereze fiecare vot cu IQ-ul, dar macar asta sa se faca.
-
- chevic
-
Posted:
-
chevic

Am luat aceasta poza de la topicul cu proiectul. Am remarcat acele degajari pe unde am presupus ca se va face coborarea la sol din statia de tramvai de pe pasaj. Vad ca turnarea a fost continua si nu inteleg acum pe unde se va face coborarea ?

Am luat aceasta poza de la topicul cu proiectul. Am remarcat acele degajari pe unde am presupus ca se va face coborarea la sol din statia de tramvai de pe pasaj. Vad ca turnarea a fost continua si nu inteleg acum pe unde se va face coborarea ?
- gabriels
-
Posted:
-
gabriels
Daca te uiti mai atent vei vedea ca sunt lasate spatii pt scari(fixe si rulante) si lifturi.
Daca te uiti mai atent vei vedea ca sunt lasate spatii pt scari(fixe si rulante) si lifturi.
-
- chevic
-
Posted:
-
chevic
gata le-am gasit, la dimeniunea pasajului parca-s furnici. m-a derutat faptul ca la inceput era vorba de mai mult spatiu gol acum au lasat doar in locurile pt lift si scari.
gata le-am gasit, la dimeniunea pasajului parca-s furnici. m-a derutat faptul ca la inceput era vorba de mai mult spatiu gol acum au lasat doar in locurile pt lift si scari.
- catalinm
-
Posted:
-
catalinm
iluminatul la sol nu este prevazut (sau instalat) in intersectii in zonele acoperite de grinzile podului asa ca sunt mari probleme de vizibilitate tocmai in intersectii;
mindmasster wrote:catalinm wrote:
2 intrebari as avea:
pe cand inaugurarea (estimativ)?
ce se-ntampla cu iluminatul sub pod (intersectiile pod grozavesti si plevnei cu orhideelor), ca nu-s suficiente semafoarele pt asta?
Inaugurarea nu se stie momentan cand va avea loc . Lucrarile cum vezi sunt la final . A zis guru ca ne tine la curent . SI iluminatul de sub pod . Nu inteleg ce vrei sa spui mai exact
iluminatul la sol nu este prevazut (sau instalat) in intersectii in zonele acoperite de grinzile podului asa ca sunt mari probleme de vizibilitate tocmai in intersectii;
-
- Costin
-
Posted:
-
Costin
Aceeasi problema este si in statiile de tramvai de sub pod, care, noaptea, sunt cufundate total in cea mai neagra besna
Evident ca este o problema ce trebuie rezolvata, sper ca si constructorul (sau beneficiarul) sa o cunoasca. S'ar rezolva elegant cu cateva felinare montate direct pe tablier, ca sub Podul Grant.
Aceeasi problema este si in statiile de tramvai de sub pod, care, noaptea, sunt cufundate total in cea mai neagra besna
- cosmin212
-
Posted:
-
cosmin212
in zona Orhideea circul foarte des si am observat breteaua care coboara catre Giulesti se opereste in râpă, mai concret 2 benzi de sub pod + 1 banda breteaua, toate 3 se unesc in curba pe o sosea cu 2 benzi.
Stiti cumva daca se va schimba ceva in locatia respectiva ?
in zona Orhideea circul foarte des si am observat breteaua care coboara catre Giulesti se opereste in râpă, mai concret 2 benzi de sub pod + 1 banda breteaua, toate 3 se unesc in curba pe o sosea cu 2 benzi.
Stiti cumva daca se va schimba ceva in locatia respectiva ?
-
- telvanni
-
Posted:
-
telvanni
S-a mai discutat asta, se va face o mica expropriere urmata de racordarea fireasca la strada. (nu ma intreba cand se va face?!)
S-a mai discutat asta, se va face o mica expropriere urmata de racordarea fireasca la strada. (nu ma intreba cand se va face?!)
-
- shoppy
-
Posted:
-
shoppy
Banuiesc, ca dupa deschiderea oficiala, deci prima luna pasajul o sa fie deschis cu breteaua aia blocata.
Banuiesc, ca dupa deschiderea oficiala, deci prima luna pasajul o sa fie deschis cu breteaua aia blocata.
- mihai_tomaro
-
Posted:
-
mihai_tomaro
ce se mai aude despre data deschiderii neoficiale, aceea in care pot si eu sa folosesc podul?
shoppy wrote:
ce se mai aude despre data deschiderii neoficiale, aceea in care pot si eu sa folosesc podul?
-
- subway guru
-
Posted:
-
subway guru
Exista si un 'plan B' pentru functionare tranzitorie pana la demolarea gheretei politiei tf
Exista si un 'plan B' pentru functionare tranzitorie pana la demolarea gheretei politiei tf
-
- shoppy
-
Posted:
-
shoppy
Pana nu vedem "furnicile" pe hobanat nu are rost sa ne agitam, poa sa guite oprescu orice.
Pana nu vedem "furnicile" pe hobanat nu are rost sa ne agitam, poa sa guite oprescu orice.
-
- subway guru
-
Posted:
-
subway guru
'Furnici' pe auto + 'licurici' pe sinele de tramvai!...
-
- mindmasster
-
Posted:
-
mindmasster
Adica inca 1 luna de asteptat?
subway guru wrote:
Adica inca 1 luna de asteptat?
📖 Pagination options