Transportul feroviar în RomâniaPrezentări și discuții - material rulantLocomotive electrice

Topic: Locomotive clasa 450 (ex 45 - Electroputere/Siemens/Softronic)

439 posts, 188387 views

Go to page:  1  ... 26 27 28 29 30 31 32

📖 Pagination options
Re: Locomotive clasa 450 (ex 45 - Electroputere/Siemens/Softronic) WT_fan06

Numai eu nu pot vedea cele 2 poze postate de colegul @Luca01?

Re: Locomotive clasa 450 (ex 45 - Electroputere/Siemens/Softronic) WT_fan06

Ciudat. De pe date mobile le pot vedea și eu dar de pe wifi nu îmi permite linkurile de imgur.

Re: Locomotive clasa 450 (ex 45 - Electroputere/Siemens/Softronic) Bogdan Ciorascu

Neinspirat botul alb...jeg dupa prima luna de exploatare!

Re: Locomotive clasa 450 (ex 45 - Electroputere/Siemens/Softronic) virgil23

Luca01 wrote here:
Mă gândesc că există posibilitatea să treacă prin reparații toate cele clasa 45 cu modernizare avută la Softronic și să iasă toate așa.

Nu este vorba de un RR propriu zis, ci doar de o revopsire + o mică cosmetizare în cabină, nici boghiurile nu știu dacă au fost reparate din nou, având în vedere că i-au fost schimbate vara trecută. Deci varianta asta pică, cel puțin pentru moment. Probabil așa a fost comandată revopsirea de către depou.

Re: Locomotive clasa 450 (ex 45 - Electroputere/Siemens/Softronic) Luca01

Nu am specificat nicăieri că ar fi avut aceasta reparații, era vorba de un lucru de viitor, la un moment dat vor trebui reparate și acestea încadrate în clasa 45 cu modernizare la Softronic și la momentul respectiv, având în vedere decizia de acum de a se vopsi 322 așa, ar fi posibil să vedem mai multe din clasa 45 vopsite așa. De asemenea, se poate să intre și în cosmetizări restul din clasa 45 cum a intrat aceasta și să iasă vopsite tot așa, nu neapărat reparații.

• GPS
  • Posted:
  •  

Re: Locomotive clasa 450 (ex 45 - Electroputere/Siemens/Softronic) GPS

virgil23 wrote here:
Probabil așa a fost comandată revopsirea de către depou.

Să înțeleg că la vagoane avem noroc că toate remizele le-au comandat în schema Express?

Re: Locomotive clasa 450 (ex 45 - Electroputere/Siemens/Softronic) shoppy

Vagoanele sunt modernizate în loturi și tot lotul se face lafel, nu se știe la ce revizie(nu remiză) va ajunge fiecare.

Re: Locomotive clasa 450 (ex 45 - Electroputere/Siemens/Softronic) virgil23

GPS wrote here:
virgil23 wrote here:
Probabil așa a fost comandată revopsirea de către depou.

Să înțeleg că la vagoane avem noroc că toate remizele le-au comandat în schema Express?

Spre deosebire de vagoane, la locomotive fiecare depou poate comanda ce schemă dorește, ex.: DA 1156 în schema tipică TSAM, DA 1197 în schemă tricoloră, ambele de la depoul Satu Mare, în timp ce restul locomotivelor DA ieșite de la RR au fost vopsite în schema tipică albastru-alb-albastru. Și lista poate continua și la electrice, EA 001 și EA 905 au ambele șasiul vopsit în concordanță cu restul carcasei, de vreme ce 008, 567 sau 926 au șasiul/fusta gri. Și deci, fiecare depou/SELC poate comanda ce schemă dorește. Probabil la 322 s-a dorit a face totuși ceva special, pentru a omagia seria Siemens, o inițiativă destul de frumoasă.

shoppy wrote here:
Vagoanele sunt modernizate în loturi și tot lotul se face la fel, nu se știe la ce revizie(nu remiză) va ajunge fiecare.

Da, exact.

Bine că s-a găsit justificarea, toți șefii de depou sunt acum istorici și specialiști în comemorări, deci pot să vopsească locomotivele cum îi taie capul că comemorează ceva.

Re: Locomotive clasa 450 (ex 45 - Electroputere/Siemens/Softronic) Dristorul Nr.3

Au sunat anii 2000', isi vor schema Siemens inapoi  :lol:
E interesant ca s-a ales cel putin momentan ca macar o unitate re-modernizata ICOL din seria 45-lor sa aiba din nou paintjob-ul original aplicat in 1999 odata cu RK-ul/modernizarea respectiv/a

@shoppy , imi permit sa iti impartasesc parerea si totodata as mai adauga si faptul ca in Romania exista si moda cu "inzorzonatul" locomotivelor cu tot felul de steme, stickere cu "depoul x say y", perdelute mai ceva ca mileul bunicii s.a.m.d
Cultura asta balcanica ar cam trebui sa inceteze iar toate locomotivele dintr-o serie anume sa aiba fix aceeasi schema de vopsire, acelasi interior stock fara a aplica alte "zorzoane" precum icoane s.a.m.d. Locomotiva este a companiei de transport feroviar, in cazul de fata detinuta de stat, nu a celor care cred ca e locomotiva lor de-acasa !
Asta e strict parerea mea si mi-o mentin !

Re: Locomotive clasa 450 (ex 45 - Electroputere/Siemens/Softronic) Luca01

322 într-o scurtă vizită sâmbăta trecută (21 septembrie) în gara București Nord, fiind purtată de către GM 1046 din revizia de vagoane București Basarab în depoul BC, după ce a sosit inactivă de la Brașov cu un tren regio. Aceasta primește și câteva accesorii ce îi oferă un aspect plăcut. Ultima fotografie este dintr-un comentariu de pe Facebook, comentariu ce aparține de Edy Obretin.

Cata energie irosita pentru un lucru care este pana la urma daunator, ce bine ar fi daca s-ar investi eforturile in ceva util, cum ar fi sa se puna nisip in nisipare, dar sa ai placutele si bandajele bune nu gadila orgoliul meseriasilor, doar boteala care sare in ochi.

Go to page:  1  ... 26 27 28 29 30 31 32

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Locomotive electrice  • 
Choose destination

Since our 2419 forum members have written 433206 posts in 5388 topics and 518 subforums.

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”