MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM6 1 Mai - Aeroport Henri CoandăM6 • Discuţii, planuri, ştiri

Topic: Discuții pe baza lucrărilor și a proiectului

708 posts, 204971 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51

📖 Pagination options
Re: Discuții pe baza lucrărilor și a proiectului skinner

Eu cred ca vor face cu sapatura deschisa si il sparg din exterior iar M4 va circula pe celalalt fir. Plansa e de la licitatie adica faza SF, la PT e posibil sa fie mici diferente. Am mai atasat una destul de relevanta aici https://forum.metrouusor.com/ViewTopic?p ... ByPostId

Asteptam sa inceapa efectiv ceva, momentan au scos peroane si linii de tramvai si au taiat copaci, nimic altceva.

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Discuții pe baza lucrărilor și a proiectului sab

Este foarte important, daca este cum scrie pe plansa (adica demolarea se face in galerie) inseamna ca circulatia pe M4 va fi afectata mult mai putin fata de varianta unei demolari in incinta deschisa. In varianta unei demolari deschise, sensul M4 catre GdN se inchidea pe durata demolarii + durata constructiei galeriei.
Eu zic ca textul este foarte clar  ("se va demola in interiorul galeriei"). Nu stiu daca se poate, dar nu vad de ce nu.
Screenshot 2024-08-29 112705.png (215.94 KB; downloaded 3052 times)

• sab
  • Posted:
  •  

@cris_m
Din aceasta schita iti dai seama ca nu aveau unde sa faca PSS-ul mai ferit. Sunt la limita carosabilului si mai era putin pana la blocuri. In rest...ce am spus mai inainte ramane valabil, doar sa-l fi facut mai spre Pod Constanta, dar nu cred ca au avut cum, din cauza subtraversarii M4 si a spatiului necesar sa revii in palier pentru jonctiune.

Daca aplicau solutia de la NG, cu peron nou, era altceva...
@subway guru
De ce nu s-a adoptat solutia aceasta ? Statie veche era o zona mai ferita, in afara intersectiei, unde puteai sa faci si peron nou si PSS. Nu blocai doua artere importante.
Doar din cauza macazurilor M4?
Screenshot 2024-08-29 141759.png (999.22 KB; downloaded 3008 times)

Re: Discuții pe baza lucrărilor și a proiectului shoppy

Au fost politicienii in vizita, declaratii de notat:
- altii mai destepti decat noi au fost mai incompetenti decat noi, o sa negociem cu UE sa ne ierte intarzierile asa cum le-a iertat si lor
- progresul pe tronsonul 1 este 14%
- pe 9 incep scolile, o sa fie disconfort in trafic dar nu ca pe Valea Oltului, pana pe 9 MT, MI si PMB o sa studieze toate posibilitatile si o sa aplice cele mai bune solutii(si in comunism tot asa era)

https://www.gandul.ro/politica/marcel-ci ... 20290445
Important este videoclipul, nu citez tot articolul ca nici nu cuprinde toata declaratia si mai este si scris agramat de nici macar autocorect din Word nu au folosit.

• sab
  • Posted:
  •  

Niciun răspuns de ce nu s-a aplicat soluția cu un peron dedicat M6 la 1 Mai, ca la Eroilor si, mai nou, la NG?

• sab
  • Posted:
  •  

Nu prea se pune, nu este folosita.😀
Dar ai dreptate...și acolo avem proiectat un peron dedicat. Crangasi este ca NG, cu peroane diferite către aceeași directie, trebuie sa te uiți bine la ce peron te duci.
1 Mai va fi prima stație diferita.... si nu găsesc prea multe avantaje.

Re: Discuții pe baza lucrărilor și a proiectului BGP2597

1 Mai va fi exact ca Romancierilor. Probabil numărul mai mare de stații de pe fiecare ramură a M4/6 va crea ceva sincope care pe M5 nu există, dar cu un grafic de circulație bine pus la punct, trenurile se pot intercala pe tronsonul comun fără să staționeze în tunel (sau cel mult să o facă doar în caz excepțional).

Re: Discuții pe baza lucrărilor și a proiectului shoppy

Pai nu o sa stationeze in tunel, o sa stationeze la Pajura si Jiului, cand un tren pleaca din 1 Mai deabia atunci pleaca trenul urmator din Jiului sau Pajura si este clar ca are traseu liber pana la 1 Mai(un alt avantaj al statiei Pajura).
Avantajul pentru 1 Mai simpla este costul, alt avantaj al 1 Mai este ca are peronul central, solutie considerata de mare capacitate, fata de Eroilor care avea peroane laterale, bine, a mai fost si nebunia lui ceasca de a construi catedrale sub pamant care sa fi justificat unele nazbatii.

• sab
  • Posted:
  •  

Exact, nu ma gândisem la asta, va fi ca la Romancierilor.  
Diferența (si marele neajuns la 1Mai) este ca, spre deosebire de M5, unde nu cred ca iei metroul sa mergi de la Valea Ialomitei la Raul Doamnei (sau cine știe, vrei sa te plimbi prin cartier și atunci ai același dezavantaj....), la M4/6  poate vrei sa ajungi de la Otopeni la Jiului/Bazilescu/Laminorului/Straulesti (sau invers...).
Faptul ca ai un singur peron la 1 Mai, iar metroul va stationa la statia anterioara, îți mărește șansele sa pierzi "legatura"...
Este fix ce fac acum fără logica  pe M3 , câteodată metroul staționează la Politehnica doar sa nu se întâlnească cu cel de M1 la Eroilor. Asta desi la Eroilor avem peroane dedicate și au unde stationa.  Este mai bine daca metrourile se întâlnesc la Eroilor, poți lua metroul de care aveai nevoie sa continui călătoria( de ex GdN sau către Titan). Chiar nu ii înțeleg...

Re: Discuții pe baza lucrărilor și a proiectului subway guru

N-am înțeles care ar fi avantajele unei stații cu o combinație de peron central și peron lateral, eu văd numai inconveniente.

• sab
  • Posted:
  •  

Eu nu am zis nimic de tipul de peron.
Ce este greșit la NG ca ai peron lateral? Te dai jos la peronul nou și au șanse sa prinzi metroul către Republica.  DA, ideal este sa ai un peron central, dar nu poți sa favorizezi toate schimburile. Important este sa nu le defavorizam, neavând un peron nou.
Indiferent de tipul peronului, aici la 1 Mai, cu un  nou peron, puteai sa faci schimbarea intre M6 și M4. Asa , stationand metrourile în stațiile anterioare, ai toate șansele sa pierzi metroul de care ai nevoie.
Ce este greșit la Eroilor ca ai peron lateral? Urci niște scari și cobori, dar poți sa faci schimbul cu mai mari șanse pentru o durata mai mică a călătoriei.  Acum sunt niște imbecili ca staționează unele metrouri la Politehnica. Pentru 1-2 min pierd legatura către D2 și stau 7 min...

Re: Discuții pe baza lucrărilor și a proiectului subway guru

Adică urci și cobori scări sau mergi la Grivita?
Pierdere inutilă de timp, soluția optimă e un singur peron central.

• sab
  • Posted:
  •  

N-ai înțeles sau nu vrei sa intelegi. Degeaba nu urci/ cobori nicio scara, daca pierzi metroul de legatura din cauza ca astepti la Jiului sau la Pajura. Am scris asta deja de câteva ori..
Asta este, nu poți avea soluția optima, cu peron central, in care sa faci doar câțiva pași. Insă orice alta soluție este mai buna ca cea actuala, în care ai șanse ca metroul de care ai nevoie tocmai sa fi plecat de la 1Mai de câteva secunde.

Go to page:  1  ... 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M6 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2703 forum members have written 463826 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”