Regiunile RomânieiDobrogeaJudețul ConstanțaTransportul în comun din municipiul Constanța (CT BUS SA)

Topic: Discutii diverse

71 posts, 15632 views

Go to page:  1 2 3 4 5 6

📖 Pagination options
Re: Discutii diverse Stefan_79

În Tomis III pe strada Soveja în zona poștei vechi (unde este farmacia Minifarm acum) s-a amenajat o nouă stație (ce nu a fost dată în uz momentan) probabil pentru a muta stația Zmeurei a liniilor 13, 102 și N102.

Re: Discutii diverse citaro4775

O întrebare, este un motiv pentru care atât ieri, cât şi astăzi majoritatea autobuzelor de pe linia 100M sunt Isuzu? Asta am remarcat în aceste două zile cât am fost prin Constanța, până acum vedeam maxim 2-3 astfel de autobuze numai în timpul zilelor de lucru.

Mai sunt unele BYD ce sunt lovite, plus cele 6 autobuze ce sunt alocate liniilor 43M și 100C (3 pentru fiecare), plus alte cauze de motiv meteorologic. În datele de 30 și 31 orașul se transformase într-o mică Veneție, iar acest lucru împiedică autobuzele electrice (cel puțin BYD) în a circula. Oricum, dacă ar fi toate autobuzele apte de traseu nu s-ar putea acoperi cele 3 linii în totalitate full BYD, deoarece parcul liniei 100 este mai mare pe perioada când aceasta ajunge până în Mamaia, spre deosebire de extrasezon. E bine că nu s-au alocat MAZ 107, chiar dacă la aglomerația de care această linie are parte ar fi fost nemaipomenite.

Re: Discutii diverse idk_vlad

…păi nu erau vehiculele electrice bune în cazuri de genul (inundații)?  :D

Nu, cel puțin în cazul BYD. Acestea sunt retrase din traseu de fiecare dată când străzile se inundă, ei motivând că ar avea bateriile amplasate prea jos.

Re: Discutii diverse LucaCDK

Stefan_79 wrote here:
Mai sunt unele BYD ce sunt lovite, plus cele 6 autobuze ce sunt alocate liniilor 43M și 100C (3 pentru fiecare), plus alte cauze de motiv meteorologic. În datele de 30 și 31 orașul se transformase într-o mică Veneție, iar acest lucru împiedică autobuzele electrice (cel puțin BYD) în a circula. Oricum, dacă ar fi toate autobuzele apte de traseu nu s-ar putea acoperi cele 3 linii în totalitate full BYD, deoarece parcul liniei 100 este mai mare pe perioada când aceasta ajunge până în Mamaia, spre deosebire de extrasezon. E bine că nu s-au alocat MAZ 107, chiar dacă la aglomerația de care această linie are parte ar fi fost nemaipomenite.

Uneori nici Isuzu-urile de la Coloana 4 nu fac față și trimite de la alte coloane , gândește-te că la 102 nu poți să circuli numai și numai cu MAZ 107 , îți trebuie și 4-5 Isuzu. Cât despre BYD-uri , autobuzele sunt superioare față de ZTE-uri.

Re: Discutii diverse Jeorje

Retragerea multor autobuze MAZ 107, precum si retragerea temporara a catorva Isuzu se simte in special pe linia 13, unde acum cateva luni in timpul saptamanii din 8 ture, doar una sau doua erau efectuate cu Mercedes Benz Cibro. Acum, din 8 ture, doar doua sunt efectuate de Isuzu.

Chiar voiam să subliniez și eu acest lucru... din păcate flota de Isuzu îmbătrânește încet, dar sigur, pe MAZuri se pune amprenta timpului, electricele nu prea dau randamentul la care ne așteptam, CT BUS e cu un picior în groapă... se apropie din situația din 2012 când picau 103-uri pe capete și din cauza lipsei de mașini se redusese programul și se răriseră turele.. De obicei reparațiile autobuzelor nu au randament, deoarece reintră 2-3 Isuzu pe traseu și pică alte 2-3, idem și MAZ..

Re: Discutii diverse BGP2597

Mă poate ajuta cineva cu o turație a tuturor liniilor? Mă interesează numărul maxim de autobuze folosit la orele de vârf în timpul săptămânii? Aveam impresia că există pe undeva pe forum informația, dar nu reușesc să găsesc vreo listă.

Nr. Linie - Turație maximă zi săpt. - Turație maximă S-D
Linia 1: 3 - 1
Linia 2-43: 23 - 12 ~
Linia 3: 5 - 3
Linia 3b: 1 - 1
Linia 5-40: 25 - 15 ~
Linia 5b: 2 - 2
Linia 13: 8 - 8
Linia 14: 8 - 8
Linia 42: 10 - 5 ~
Linia 43C: 3 - 3
Linia 43M: 3 - 3
Linia 44: 10 - 5
Linia 47M: 1 - 1
Linia 48: 10 - 5
Linia 51: 6 - 3
Linia 51B: 2 - Nu circulă
Linia 100: 12 - 6 ~
Linia 100C: 3 - 3
Linia 101:12 - 6 ~
Linia 101M: 3 - 3
Linia 102: 14 - 8
Liniile E1, E2 și E3 câte 2 autobuze fiecare.
Total: 164/101, dintre care autobuze operaționale: Isuzu: 90-95 (din 104), MAZ 50 (din 79), ZTE Granton: 21 (din 21), BYD: 20 (din 20), Mercedes Cibro 14 (din 18). Restul de autobuze până la numărul total existent sunt presupuse defecte/retrase.
* Unde există ~ în dreptul liniilor există o marjă de eroare de 1-2 autobuze +-

Re: Discutii diverse LucaCDK

țin să te contrazic , linia 2-43 are 14/8 , linia 101 are 14/7 și cam diagramele ăstea le am

Re: Discutii diverse Jeorje

De unde 50 MAZ? In acest moment mai sunt active 48 de MAZ-uri, inclusiv cele care fac cursele de personal dimineata.

LucaCDK wrote here:
țin să te contrazic , linia 2-43 are 14/8 , linia 101 are 14/7 și cam diagramele ăstea le am

La linia 101 e posibil, nu știu sigur, dar la linia 2-43 sunt mult mai multe decât 14, ținând cont că are un interval de 5-6 minute și o cursă durează ~90 minute. Poate nu sunt 23 de autobuze, dar 20 sunt sigur. @Jeorje despre MAZ și restul a fost strict o estimare grosso-moddo, nu știu exact ce este activ și ce nu.

Go to page:  1 2 3 4 5 6

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Transportul în comun din municipiul Constanța (CT BUS SA)  • 
Choose destination

Since our 2449 forum members have written 436367 posts in 5441 topics and 520 subforums.

© 2009 - 2025 Asociația „Metrou Ușor”