MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM7 Sos. Alexandriei - Unirii - Colentina - Voluntari

Topic: Stația Unirii M 7 - propuneri

137 posts, 30693 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 4 5 6 7 8 9 10

📖 Pagination options
Re: Stația Unirii M 7 - propuneri orex

Vedem, vorbim, ca, poate si cu proteza-n gura, ne vom mai intersecta p-aci! ;)
PS
Se demonstreaza (cu PS 4, vezi raspunsurile la clarificari) si se va demonstra ( si cu PS 5) ca autoritatile locale nu sunt in stare de o lucrare de asemenea anvergura, oricat si-ar aroga-o! :yes:

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Stația Unirii M 7 - propuneri sab

Corect, mai este mult pana departe. Pana atunci o sa ne "dam" cu metrou prin marele oras Otopeni..
La schita asta de la pag 2 ma refeream. Insa este clar ca este greu, mult mai greu ca la M6...
Orice alt amplasament este un dezastru pentru calator... :bere:
propunere Unirii 3.jpg (219.25 KB; downloaded 661 times)

P.S. Eu in locul lor nici n-as mai reface planseul in zona, as devia direct raul prin niste conducte care sa faciliteze constructia ulterioara a M7.

Cum lansezi tu peretii mulati prin cele 2 statii, ca observ ca schita ta le intersecteaza pe amandoua? :think:

• sab
  • Posted:
  •  

Nu le intersecteaza, dimpotriva, se incadreaza fix intre cele doua statii existente (maxim le atinge tangential...), statii cu care comunica la cele doua capete.
Este un desen facut in graba in Paint  ;)  , doar ca sa arat unde ar trebui sa fie statia si ca nu ai cum sa nu ajungi sub Dambovita (cu bleu).  
Cel mult intersecteaza culoarul catre Manuc, dar nu cred ca este o mare tragedie. Important este sa ne incadram pana in pasajul rutier, sa nu il mai demolam si pe el...
Partea interesanta este ca nici nu ar fi nevoie de alte guri de acces, M7 le-ar putea folosi pe cele ale M1 si M2 .

Si uite asa poti sa faci, cu o statie "smechera", inclusiv un pasaj pietonal de traversare pe diagonala a pietei, de la Manuc la Luca sau chiar la statia lui 32...

Ziceai ceva de imposibilitatea fezabilitatii variantei subsemnatului?
Cam da, numai ca n-ai luat in calcul urmatoarele:
30 de m sunt suficienti pentru 2 galerii suprapuse, pe diagonala, atat cat exista spatiu intre fostul magazin Junior ( actual tribunal Bucuresti) si blocul A4 (bd. Unirii nr. 37), pentru a o coti spre bd. Mircea Voda!
O statie suprapusa, recte proiectul Mosilor M5.2 are latimea de 18,60 de m. Deci se poate, indubitabil ca tunelurile M7 sa treaca printre cele doua imobile amintite mai sus fara niciun fel de probleme.  :D
PS
Tu stii ca noi, aici, ne dam cu parerea, dar sunt convins ca daca ai fi staroste peste MT sau Bucuresti ai alege varianta de trecere prin/pe sub piata a mea, nu de alta dar e mai facila, fara sa reintorci arealul  Pietii Unirii in anii '84! :bere:

• sab
  • Posted:
  •  

Adica asa ?
Screenshot 2024-08-20 212038.png (866.35 KB; downloaded 562 times)

• sab
  • Posted:
  •  

Este perfect fezabil. Doar ca nu stiu regimul acelor terenuri acum virane.
Problema este intrarea in statia M7 de pe amplasamentul propus de tine (probabil vor trece pe sub gradina "prea-fericitului"), dar si corespondenta cu M2. Dupa aceea poti sa mergi "ca-n branza", chiar si pe sub cladiri.
Tuneluri suprapuse la M5 nu au facut de placere, ci pentru ca nu aveau alta solutie.. :lol:  Aici nu sunt nevoiti sa faca asta nici in piata, nici dupa piata. Se pot duce pe sub cladiri.
Iar statia o pot face si sub Bd Unirii,  dar aici devine problematica o corespondenta atat cu M1,cat si cu M2  din cauza pasajului rutier.

De aceea, desi este greu, cel mai bine si mai logic este pe diagonala. Restul este un dezastru pentru calator, asa cum am spus... Dar cum ne-am obisnuit cu corespondente ciudate si solutii ieftine, nimic nu m-ar mira...

Stii cum se zice, ”om trai s-om vedea”!
Nu am incredere ca acest proiect, cu orice variante la Piata Unirii, va prinde contur pana prin 2035. :yes:

• sab
  • Posted:
  •  

2035...optimism vorbind.

Bragadiru-Unirii ;)

Go to page:  1  ... 4 5 6 7 8 9 10

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M7 Sos. Alexandriei - Unirii - Colentina - Voluntari  • 
Choose destination

Since our 2415 forum members have written 433057 posts in 5389 topics and 518 subforums.

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”