MetrouTrenurile de metrou din București

Topic: Trenurile Alstom Metropolis (BM4)

862 posts, 255885 views

Go to page:  1  ... 48 49 50 51 52 53 54  ... 62

📖 Pagination options
Re: Trenurile Alstom Metropolis (BM4) Stefan28

Costin wrote here:
Nu e o solutie, trenurile trebuie sa fie compatibile cu intreaga retea.

Compatibile poate doar la rețeaua de curent electric. Că virgulă compatibile la automatizare sunt doar cu cea de pe M5 (Urbalis 400), M1, M2, M3 având sistemul (încă) Cityflo 350, și oricum ar fi, înafară de M5, ar merge cu instalațiile de siguranță izolate.
Și sincer mă îndoiesc că o să vedem și la București prea curând un sistem de automatizare unitar pentru toată rețeaua, ca în alte mari orașe europene.

Re: Trenurile Alstom Metropolis (BM4) punmeister

Si nici afara n-ai sa gasesti sisteme unitare, poate cu mici exceptii precum Amsterdam unde au pe toata reteaua URBALIS 400 sau Berlin unde au peste tot anticul PZB.

Believe it or not, Berlin nici in ziua de azi n-are ATC. Abia peste cativa ani vor avea pe liniile U5 si U8 noul sistem Siemens Trainguard SIRIUS CBTC, comandat de curand.

Re: Trenurile Alstom Metropolis (BM4) TudorSt

Si la Viena au acelasi sistem pe toate liniile, mai putin U6 (dar ea are alt statut).

Re: Trenurile Alstom Metropolis (BM4) thatspongy

Intre timp la Hala de Parcare.
Sursa: Tiktok Liviu_0777

Re: Trenurile Alstom Metropolis (BM4) TudorSt

Mă pregăteam să întreb dacă merge pe puterile lui, dar de unde…

Re: Trenurile Alstom Metropolis (BM4) Shadow56_

Cu ce scop a fost scos?

Re: Trenurile Alstom Metropolis (BM4) TheTigerBeast

punmeister wrote here:
Poti sa dai un timestamp te rog? La inceput am vazut ca se discuta de agricultura.

Imi cer scuze, am uitat ca TVR Plus incarca emisiunile noi pe linkul ala. Am inregistrat eu si pus pe YouTube deoarece interviul mai acopera si alte teme de discutie importante: simulatorul pentru BM4 care nu functioneaza, data estimata de finalizare a M6 si despre datoria de 21 de milioane de euro.

Re: Trenurile Alstom Metropolis (BM4) TheTigerBeast

Colegul meu Catalin Deacu a facut un reportaj mai amplu despre BM4. A stat de vorba si cu directorul Alstom Romania care a explicat problema cu saritul sigurantelor.

Repet, de ce nu s-au folosit de Metropolis M5/M6 din Amsterdam ca referinta?

Re: Trenurile Alstom Metropolis (BM4) shoppy

Pai poti sa iei ca referinta orice, la Amsterdam nu cred ca scade tensiunea, daca tensiunea scade atunci curentul creste, la pantograf suprafata de contact este mai mica decat la captatori, deci curentul maxim este limitat mai puternic ca altfel topesti o gaura in pantograf, de aceea sar sigurantele.
Vad ca Alstom este ina binevoitor, nu a declarat razboi, inca se negociaza.

Re: Trenurile Alstom Metropolis (BM4) Robert

Ce război să declare Alstom? Că au o căruță de penalizări de plată…

Si faptul ca proiectul BM4 poate sa devina oricand munitie pentru alde Siemens, CAF, Skoda si Stadler pentru eventualele contestatii la diverse licitatii de material rulant din lume unde se baga Alstom.

Re: Trenurile Alstom Metropolis (BM4) shoppy

Pai daca nu se mai inteleg omeneste atunci declara razboi si merg la tribunal.
Nu inteleg cum sa devina munitie pentru contestatii, nu poti contesta ca cineva nu o sa livreze ce promite ca stii tu ca este incompetent.

Re: Trenurile Alstom Metropolis (BM4) cosminduru

Președintele CA al Metrorex susține că Alstom face special (inventează motive) să nu lase noile trenuri în circulație pentru că ar pierde mentenanța trenurilor IVA. Am pus link-ul la știri.
Mie mi se pare o ipoteză absurdă și o acuzație cam penală, presupun că se pot proba variațiile de tensiune și toată hârțogăraia să se verifice cine are dreptate. Dacă vor ajunge la experți la tribunal. Caz în care nu vom vedea aceste trenuri prea curând pe M5.

Go to page:  1  ... 48 49 50 51 52 53 54  ... 62

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Trenurile de metrou din București  • 
Choose destination

Since our 2422 forum members have written 433661 posts in 5400 topics and 518 subforums.

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”