Transportul feroviar în RomâniaPrezentări și discuții - material rulantVagoane de călători

Topic: Vagoane seria 21-91 (Astra Arad/Atelierele CFR Grivița)

42 posts, 9878 views

Go to page:  1 2 3

📖 Pagination options
  • GPS
  • Posted:
  •  

Re: Vagoane seria 21-91 (Astra Arad/Atelierele CFR Grivița) GPS

004 și 002 miercuri, 24.07.2024, în compunerea trenului IC 581.
IMG_5285.jpeg (1.94 MB; downloaded 1845 times)
IMG_5286.jpeg (1.9 MB; downloaded 1845 times)
IMG_5287.jpeg (1.82 MB; downloaded 1845 times)
IMG_5288.jpeg (1.94 MB; downloaded 1845 times)

Re: Vagoane seria 21-91 (Astra Arad/Atelierele CFR Grivița) Robert

FabiM wrote here:
Zarite de mine prin Gara de Nord:
Nu pot să nu mă stresez când văd ca iar ieșim din schemă express … :roll:

Din ce am citit…mai vine o schemă, cea a garniturilor prin PNRR. 😃

Re: Vagoane seria 21-91 (Astra Arad/Atelierele CFR Grivița) Dristorul Nr.3

Arată bine, iar interiorul pare mai bine gândit decât la seria 21-76 9xx.
Acum sa vedem cât vor tine și display-urile alea....

Re: Vagoane seria 21-91 (Astra Arad/Atelierele CFR Grivița) bizo

Urmează încă un lot din acesta serie din ce am înțeles de niste oameni de la atelierele Grivița. 2 vagoane ar fi gata, mai trebuie să pună mobilier pe ele, și schema de vopsire va fi ca locomotivele modernizate de Reloc și Softronic.

@bizo , poti afla ceva si de vagoanele Business Class? Se stie ceva de viitorul lor la nivelul Atelierelor Grivita?

Re: Vagoane seria 21-91 (Astra Arad/Atelierele CFR Grivița) Robert

bizo wrote here:
Urmează încă un lot din acesta serie din ce am înțeles de niste oameni de la atelierele Grivița. 2 vagoane ar fi gata, mai trebuie să pună mobilier pe ele, și schema de vopsire va fi ca locomotivele modernizate de Reloc și Softronic.

Am scris mai sus de acest aspect, încă din Iulie.

Re: Vagoane seria 21-91 (Astra Arad/Atelierele CFR Grivița) bizo

Dristorul Nr.3 wrote here:
@bizo , poti afla ceva si de vagoanele Business Class? Se stie ceva de viitorul lor la nivelul Atelierelor Grivita?

Din ce am vorbit cu niste oameni de acolo vor rămâne în conservare

Re: Vagoane seria 21-91 (Astra Arad/Atelierele CFR Grivița) ANDREI_TB_CFR_413

Încet-încet, CFR Călători renunță la schema express. Seria asta e vopsită în roșu cu gri și negru, un alt vagon din altă serie în schema PNRR și tot așa.

Nu cred ca renunta. Mai degraba vor fi cateva locomotive/vagoane modernizate vopsite asa cu prilejul PNRR-ului.

Re: Vagoane seria 21-91 (Astra Arad/Atelierele CFR Grivița) shoppy

Activ nu se renunta la ceva, doar pasiv, adica tot ce iese nou se vopseste altfel, ca sa se vada ca este nou.

Problema este că pe călătorul de rând nu-l interesează că vagonul X e vopsit într-un fel și vagonul Y e vopsit altfel, ci doar să fie curat, să aibă săpun și hârtie igienică la toaletă și să nu întârzie. Așa că, nu știu cât de mult se merită ca seria 21-91 să fie vopsită diferit de restul seriilor. Poate vor fi și astea vopsite în schemă de culoare expres.

Ca sunt alte probleme mai grave nu inseamna ca schema este lipsita de importanta, sa ai o sorcova de scheme fara nici o logica dezorienteaza pasagerii la imbarcare si creeaza o imagine de improvizatie, nesiguranta si nestabilitate, fix imaginea opusa celei care trebuie transmisa de transportul pe calea ferata, mai ales atunci cand incerci sa castigi noi calatori de la masina personala.
Ca orice schema o sa multumeasca pe unii si o sa nemultumeasca pe altii, aia e, schema perfecta nu exista, dar sa aleaga una si sa fie doar aia.

Nu zic că schema de culoare este lipsită de importanță, însă ne așteptam ca seria 21-91 să iasă din fabrică vopsită în schema expres, la fel ca celelalte serii. De aia sper ca celelalte vagoane să fie vopsite așa.

Din nefericire politicienii folosesc schemele noi ca sa isi evidentieze contributiile in perpetua campanie electorala, asa ca cel mai probabil o sa fie o schema noua.

Go to page:  1 2 3

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Vagoane de călători  • 
Choose destination

Since our 2458 forum members have written 437155 posts in 5460 topics and 520 subforums.

© 2009 - 2025 Asociația „Metrou Ușor”