Infrastructura feroviară din RomâniaMagistrale de cale feratăMagistrala 100

Topic: Linia 125: Oravița - Anina

32 posts, 14988 views

Go to page:  1 2 3

📖 Pagination options
Re: Linia 125: Oravița - Anina ByOnu

Nu stiam ca acoperisul depoului Oravita s-a prabusit. In 2011 cand am mers acolo l-am vizitat, iar aburoasa era in interior, la adapost.

Cred cu tarie ca daca si-ar dori cu adevarat sa atraga turisti, iar linia sa-si asigure existenta (astfel incat sa nu mai stam in fiecare an cu teama ca se va inchide), ar trebui sa repuna locomotiva cu aburi in functiune. Nu ar fi simplu, nu ar fi ieftin, dar sigur n-ar fi imposibil.

Re: Linia 125: Oravița - Anina orex

Riscul inchiderii e frecventa trenurilor (unu pe zi) pe aceasta linie, nu ca nu exista cerere, Cu, sau fara ”aburoasa” vagoane nu prea sunt. ;)

Re: Linia 125: Oravița - Anina ByOnu

Daca il tratam drept un tren turistic (ceea ce este deja), atunci 1 tren / zi pentru inceput este suficient.

Morala discutiei este sa-si doreasca ministerele cu adevarat sa puna in valoare ruta asta tinuta actualmente "la aparate".

Dupa cum bine se discuta in mai toate clipurile acestea de promovare turistica, experienta turistului este neatragatoare: degeaba are linia viaducte si văi superbe daca din tren nu poti vedea nimic. Ar trebui amenajat un popas pe traseu, undeva cu priveliste spre unul dintre viaducte. Altfel, chiar stai pe un scaun incomod aproape 3h doar pentru a te uita la vegetatie neingrijita pe geam, in timp ce trenul vopsit in schema kitsch ATC este tras de un diesel oarecare. Nu este atragator nici pentru pasionatii feroviari, si nici pentru publicul larg.

Vagoane similare s-ar mai gasi probabil abandonate prin remize pentru restaurare si punere in uz. Sau ar putea lucra cu Hocevar pentru obtinerea unor vagoane cu gabarit potrivit din Occident.

Re: Linia 125: Oravița - Anina shoppy

Sa pui in functiune o locomotiva cu aburi este ceva foarte greu, sa o pui pentru singurul tren pe zi al unei linii este imposibil, chiar si un tren turistic cu niste vagoane turistice este foarte greu pe Valea Prahovei, sa zicem Comarnic - Brasov, unde ai ce sa vezi si ai si o droaie de turisti.
Nu stiu cati o sa vina de dragul locomotivei cu aburi, nu cred ca foarte multi, de exemplu cremaliera Schafberg https://www.google.com/maps/place/Schafb ... ntry=ttu din Austria, acum 20 de ani era doar cu locomotive cu abur, apoi au inceput sa fie inlocuite cu locomotive cu baterii parca, dar popularitatea nu a scazut, chiar daca au de ales in ce tren se pot urca, turistii vin si nu ii intereseaza ce fel de locomotiva are trenul, se urca unde se nimereste.

Go to page:  1 2 3

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Magistrala 100  • 
Choose destination

Since our 2710 forum members have written 465054 posts in 5810 topics and 544 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”