Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiLucrări finalizate începând cu anul 2006Pasajul Suprateran Basarab (INAUGURAT 18.06.2011)

Topic: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2)

1718 posts, 421193 views

Go to page:  1  ... 94 95 96 97 98 99 100  ... 123

📖 Pagination options
  • Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) Utilizator anonim

Pai cel mai probabil cu cat se lungea podul cu atat crestea si numarul hobanelor, inaltimea si grosimea pilonilor principali si prin urmare costul lucrarii. Devenea si prea imens si inestetic...

Parerea mea...

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) bercenicity

La capatul dinspre Plevnei sunt cateva hobane grupate... sa-l fi lungit cat ar fi putut fi sustinut de habenele alea mai rasfirate. S-ar fi aerisit situatia un pic si la sol - de exemplu imi place cum la Grozavesti nu e niciun stalp pe o lungime considerabila.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) subway guru

@bercenicity:
Evident ca un metru liniar de pod hobanat e mai scump decat un metru liniar de viaducte...
Cele patru hobane 'grupate' sunt 'fix' deasupra pendulului albastru exemplificat de #Utilizator anonim (e situat acolo unde am scris eu cu rosu 'si aici e la fel...', acum e 'invelit in beton' si nu se mai vede asa de pregnant), forta din ele nu solicita tablierul, se transmite direct la 'penduli'...rolul celor patru hobane 'grupate' e ca sa 'echilibreze' pilonii, sa nu fie 'incovoiati' inutil...
In alta ordine de idei la ce ai intrebat, n-are nici un rost sa faci un pod cu o deschidere mai mare decat cea 'tehnic' necesara...Gandeste-te numai ca ai mai fi avut inca niste zeci/sute/mii de tone in plus de 'tablier' care sa se 'balanganeasca' inutil in caz de seism...
ok? :ugeek:

Re: Presa despre Pasajul Basarab 2009

Mă refeream la piste de biciclişti făcute exclusiv pentru biciclişi de la început, nu unde circulă şi taxiuri şi autobuze, De alea stai liniştit că ştiu şi le cunosc foarte bine, majoritatea fiind aşa. Adică nu luate din carosabil sau trotuar cum s-a făcut în Bucureşti. Exact aşa s-a făcut şi în Paris. Atunci de ce când vorbim de Bucureşti ne plângem că pistele s-au făcut pe trotuar şi când vorbim de Paris nu mai are importanţă că e pe banda de autobuz şi totul e roz?

Ia să vedeţi ca daca era în Bucureşti aşa se comenta încontinuu că e periculos. Tot timpul vedem doar partea rea a lucrurilor la noi, iar când vorbim de Occident totul e roz. Cunosc Parisul foarte bine şi stai liniştit că nu e o plăcere să te plimbi cu bicicleta în Paris! E foarte periculos! mai periculos ca în Bucureşti! Tu ai habar cam ce viteză au autobuzele alea pe banda lor? Aproximativ cum circulă la Bucureşti pe Kogalniceanu. Ce simplu e sa vorbesti de niste lucruri din fotoliu, si sa crezi ca toate sunt roz, dar daca ar fi sa testezi pe propria piele iti spun eu ca nu te-ai risca. Sunt si piste adevarate, si sigure in apropierea parcurilor. Alea sunt piste de biciclisti! nu astea luate din carosabil. In Bucuresti se comenteaza pentru ca sunt luate din trotuar, iar in Paris poate sa fie pe banda de autobuz ca nu are importanta! Da intr-adevar e mai periculos sa mergi cu bicla pe trotuar decat sa mergi cu ea prin Paris pe prima banda a autobuzelor. Defapt ce mai conteaza ca daca ai zile scapi! :lol:  si chiar daca doamne fereste patesti ceva o patesti la Paris, mare capitala europeana, nu la Bucuresti mahalaua Orientului asa ca merita efortul!€

Semnatura mea se identifica foarte bine in legatura cu ceea ce am spus mai sus! ;)

Re: Presa despre Pasajul Basarab DocOctavius

Dacă este să vorbim despre benzile de autobuze pe care au voie și bicicliștii pot aduce exemplul Manchester-ului unde o pistă de biciclete nu va dubla niciodată o bandă de autobuz. Totuși când un autobuz este în stație ai alegerea aceea între: a sta în spatele lui în dreptul țevii de eșapament sau a depăși cu riscul de rigoare. Și vă spun că depășirea unui "double decker" în timp ce un alt "double decker" trece în viteză pe banda doi poate să dea ceva palpitații. În rest nu prea sunt benzi de bicicliști, aceștia fiind asimilați în legislație cu mopedele, motocicletele, etc deci au dreptul de a merge pe carosabil și pot fi amendați dacă sunt pe trotuar. Asta le conferă dreptul la banda lor... eg dacă vreau să fac dreapta, semnalizez, mă înscriu, ajung pe banda de dreapta, iar mașina din spate nu are de ales decât să aștepte în urma mea.
Acum asta atrage și responsabilități, cum ar fi în accidentele cu pietonii sau cu alte vehicule (nu trebuie RCA) dar te costă dacă intri în plin în portiera unuia cu prioritate. Sau un exemplu mai elocvent, îți poți avea permisul de conducere suspendat în caz că ești depistat "sub influență" pe bicicletă.
La tratamentul special mai pot adăuga și zona speciala de biciclete în dreptul majorității stopurilor care permite depășirea coloanei pe o bucată de pista lungă de vreo 3-4 mașini și plasarea în fața tuturor la stop cam cum folosesc șmecherii de la noi banda de stânga și trecerile de pietoni.
Iar ca să destind un pic atmosfera adaug și un exemplu de bandă de biciclete extremă, ;) viteza minimă de acces cred că este vreo 100Km/h   :lol:€

Re: Presa despre Pasajul Basarab elloyy

VladG wrote:
elloy, nu spun tampenii. Consider mult mai riscant sa merg cu bicla in Bucuresti decat sa cobor in viteza pe un forestier de munte.

Man, sunt de acord, de multe ori e adevarat, prin simplul fapt ca pe forestier tu esti in control, te dai in functie de calitatea solului, panta, cata lumina mai ai  :D  etc, pe cand prostia nu prea e cuantificabila.
Astfel am ajuns la concluzia ca pur si simplu nu merita sa-mi risc viata si prefer sa merg cu masina, cata vreme nu am un RATB civilizat sau piste de bicicleta. Linia lui 41, inclusiv Podul Grant, nu se incadreaza la niciuna dintre categoriile astea.

pot sa respect punctul asta de vedere, dar nu sunt de acord. Nu ma consider vreun extermist, revolutionar or something, dar nu cred ca faptul ca se mai intampla accidente e o scuza sa lasi bicicleta acasa.(OK, am inteles ca te dai cu ea in afara orasului, poate vorbim sa facem o iesire in grup) dar aici vorbim de schimbarea unei mentalitati, de un 'paradigm shift': Oprescu si restul de onor dom primari nu or sa depuna eforturi mai mari de a usura situatia biciclistilor cat timp sunt considerati un fel de secta de sinucigasi si toata lumea accepta faptul ca tre sa fii nebun sa mergi cu bicla prin buc. si ca orcum nu-s prea multi asa ca de ce sa ne batem capul.
Revenind la accidente, sotia mere cu masina si cred ca ea a avut mai multe evenimente 'near miss' decat mine :d. Si chiar as fi curios sa ma uit pe niste statistici, gen cate accidente de masina sunt in oras/nr de masini si cate de bicicleta/nr de bicle.
Anyways, asta e ultimu post pe tema asta de la mine promit, am dus OT-ul prea departe

Eu unul prefer pistele din Bucuresti, ma duc cu bicicleta sa ma plimb si sa ma relaxez nicidecum sa ma iau la intrecere cu autobuzul in Paris pe Bd. de Grenelle. Cine prefera Parisul din punct de vedere a pistelor de biciclisti plimbare placuta la Paris.

Re: Presa despre Pasajul Basarab chevic

o ipotetica pista de biciclisi pe pasaj cum s-ar fi putut continua pe ingustul titulescu sau pe ingusta banu manta ? nu e loc pentru autobuze si masini, unde sa mai faci piste de biciclisti prin bucuresti ? iar daca e vorba de o alternativa la transporul cu masina proprie acela e itb-ul nu bicicleta. plimbare placuta iarna sau cand ploua. oi fi ingust la minte dar consider bicicleta utila pentru plimbari de weekend, pe la tara, parcuri, padurea baneasa - ce ma mai plimbam cand eram mic.....

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) SniperGuy

Astazi am trecut pe langa Carrefour, si se asternea asfaltul rosu pe trotuare despre care se vorbea inainte :) Arata interesant. Nu am putut opri sa fac poze, dar sigur Utilizator anonim le va poza cand va ajunge prin zona.
Se muncea pe tot santierul din ce am vazut (statii de tramvai, iluminat, zona de la sol dintre plevnei si gara basarab).

• Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Am fost azi pe santier normal, a fost si primarul, revin cu stiri, reportajul de ieri + reportajul de azi.

IMG_9214.JPG (272.97 KB; downloaded 2040 times)

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) Mokele

Am explorat aseara Pasajul de la un capat la altul inclusiv mers cu tramvaiul. Mie mi se par foarte intunecoase acum spatiile de sub pasaj . Am vazut niste tije de fier iesind din tablier. Pe acolo or sa se monteze ceva lumini ? Ma bucur sa vad ca se toarna un strat de asfalt peste betonul trotuarului. Ieri o tipa si-a rupt tocul chiar in fata mea. Acest strat de asfalt rosu o sa se toarne pe toate trotuarele ?

• Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Da, va fi turnat pe toate trotuarele de la sol, probabil cam o saptamana dureaza toata operatiunea.

Re: Presa despre Pasajul Basarab ioan

In concluzie vom circula pe pasaj in mai-iunie ? Daca prima reglare a hobanelor trebuie facuta cu podul incarcat inclusiv tramvai , trebuie sa asteptam finalizarea liniei pe hobanat.... Dar asta nu stiau...., de ce afla tocmai acum ?? Nu cumva trebuie sa finalizeze si scarile rulante si lifturile ?

Go to page:  1  ... 94 95 96 97 98 99 100  ... 123

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Pasajul Suprateran Basarab (INAUGURAT 18.06.2011)  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463921 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”