Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiLucrări finalizate începând cu anul 2006Pasajul Suprateran Basarab (INAUGURAT 18.06.2011)

Topic: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2)

1718 posts, 420957 views

Go to page:  1  ... 93 94 95 96 97 98 99  ... 123

📖 Pagination options
Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) subway guru

S-a montat si ultimul reazem de neopren cu miez de plumb, care pana acum a fost la laborator pentru testare...
DSC01894.jpg (88.75 KB; downloaded 2097 times)
DSC01895.jpg (76.23 KB; downloaded 2097 times)

Luxten sapa de zor la Leu si in dreptul Palatului Cotroceni pentru feeder-ii de alimentare a substatiei de tractiune tramvaie...

Re: Presa despre Pasajul Basarab elloyy

VladG wrote:
Nu-i o consolare ca eu ca biciclist o sa am un monument funerar frumos ridicat din banii platitit de vinovat...
In conditiile actuale evit cat pot de mult sa merg cu bicla in oras. Nu merita riscul.
Daca ar fi piste, cu siguranta mi-as regandi pozitia. Pana atunci inca o masina ingroasa coloanele de pe strazile orasului nostru, pentru ca folosind RATB as face cu 15-20 min in plus fata de masina :(
Si astept cu interes deschiderea Pasajului, care e fix pe traseul meu.  ;)

Man nu te supara dar fraza 'eu ca biciclist' nu prea se impaca cu 'eu in masina care ingroasa coloanele'. Mi se pare ca se incadreaza in aceeasi gama cu ' o sa dau bani pe bilet de RATB cand o sa imi placa in troleu'.
Iar piste au mai aparut, iar in zona de care zici chiar e bine, de ex toata v. oltului si toata timisoara are pista. ca e pe trotuar, ok, dar trotuarul e destul de lat si cu destui de putini pietoni cu unele exceptii. Si cu aia te mai intelegi totusi, sau macar ramai in viata la o eventuala coliziune :D.

Re: Presa despre Pasajul Basarab 2009

Oricum tin sa precizez ca exemplul de mai sus cu Parisul si pistele de biciclete e foarte prost. In afara de podul acela Bir Hakeim unde sub estacadele metroului e pista de biciclisti, in rest pe sub estacadele metroului parizian nu sunt piste de biciclisti. Acolo unde metroul merge pe estacade e exact pe inelul median al orasului si acolo nu exista pista de biciclisti! Sa nu aveti impresia ca Parisul e plin de piste de bicilisti! Nici vorba! Sunt locuri de unde poti inchiria biciclete dar asta in general in apropierea parcurilor, dar piste de biciclisti nu sunt mai multe ca in Bucuresti, cu atat mai mult pe inelul median. Uite si eu vreau poftim, daca suntem mai catolici decat papa pista speciala pentru carucioarele cu rotile! Da vreau sa se faca ca altfel nu putem avea o capitala europeana! :lol:

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) Dominatrix

3mil wrote:
andrei11 wrote:
Si schema de intoarcere cum e, ca in trecut sau fiecare 'sosire' cu bucla ei ? In trecut iesirea spre 'Plevnei' dispunea de 2 linii iar cea spre 'Dinicu Golescu' doar de o linie, eu asa tin minte si nu cred ca ma insel, am inregistrat 'anomalia' foarte bine. ( Bucla beneficia de 2 linii, una cu dublu acces spre Plevnei si Golescu si una numai spre Plevnei ).

Daca nu ti-ai gasit inca raspunsul la aceasta intreabare din fotografiile postate de Utilizator anonim, configuratia in bucla e cam asa: linia din exterior pentru tramvaiele care vin dinspre Dinicu Golescu, linia din interior pentru cele care vin dinspre Orhideelor. Era bine macar ca linia ce vine dinspre Orhideelor sa aiba acces la ambele bretele.
Din poze observ ca cele 2 "bretele" din bucla nu par sa comunice una cu cealalta, sa inteleg ca intre ele va exista o singura traversare cu 4 inimi in interiorul buclei? Asta ar insemna ca avem practic 2 bucle "incalecate" care nu comunica una cu cealalta. Cam ciudata configuratia.
Sava6115-6315 wrote:
Legat de bucla dinspre exterior, dedicata accesului dinspre Gara - mi se pare o prostie atata timp cat nu au existat niciodata tramvaie pe Dinicu Golescu care sa aibe aibe capat permanent aici.
Ba au existat pana in 1990 (liniile 27 si 34) si sporadic dupa aceea.

Re: Presa despre Pasajul Basarab subway guru

jailor wrote:
...un biciclist merge cu 15-20 km la ora(computerul meu de bord din masina personala imi da medie in Bucuresti 24km/h) practic apoximativ cu aceeasi viteza ca o masina... un pieton cu 5 si nu merg toti in acelasi sens...
@Subway...nu stiam ca te afli printre cenzorii acestui forum...nu cred ca ai facut un sondaj la care sa participe Toata lumea ca sa poti spune in numele lor ca stiu parerile mele.

Aha, incepi sa mai vii de acasa...un automobilist invederat care 'predica' mersul pe bicicleta...frumos... :mrgreen:
Una vorbim, alta fumam... :lol:
'Sondaje' sunt destule, uite-ti pun eu unul 'oficial' conform caruia chiar si daca tu ai fi in prima categorie, noi majoritatea suntem in cea de-a treia, si avem un IQ suficient de ridicat ca sa nu trebuiasca sa ne 'asasinezi' de sapte mii de ori cu aceeasi idee fixa pentru a 'intelege mesajul'... :cry:
'Got the message?' :ugeek:
sau trebuie iar sa repet de n-ori postingul pana 'pricepi'...

Re: Presa despre Pasajul Basarab Dominatrix

elloyy wrote:
VladG wrote:
Nu-i o consolare ca eu ca biciclist o sa am un monument funerar frumos ridicat din banii platitit de vinovat...
In conditiile actuale evit cat pot de mult sa merg cu bicla in oras. Nu merita riscul.
Daca ar fi piste, cu siguranta mi-as regandi pozitia. Pana atunci inca o masina ingroasa coloanele de pe strazile orasului nostru, pentru ca folosind RATB as face cu 15-20 min in plus fata de masina :(
Si astept cu interes deschiderea Pasajului, care e fix pe traseul meu.  ;)

Man nu te supara dar fraza 'eu ca biciclist' nu prea se impaca cu 'eu in masina care ingroasa coloanele'. Mi se pare ca se incadreaza in aceeasi gama cu ' o sa dau bani pe bilet de RATB cand o sa imi placa in troleu'.
Ba se cam impaca, VladG are dreptate. Atat timp cat serviciile de transport public vor continua sa fie o bataie de joc la adresa calatorilor, asa cum sunt acum, iar interesele lor reale vor fi pe ultimul loc, orice asa-zisa incurajare de folosire a acestor servicii in detrimentul masinii personale ramane la stadiul de "aberatie", indiferent cat ar costa benzina. Idem si cu biciclistii daca nu li se creeaza conditii decente (si mai ales sigure) de deplasare in tot orasul nu numai pe cateva artere.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) larus

Sunt sigur ca s-a mai scris despre asta, totusi ce rol au stalpii flexibili incercuiti cu albastru ?
IMG_8488.JPG (84.1 KB; downloaded 2460 times)

Re: Presa despre Pasajul Basarab VladG

elloy, nu spun tampenii. Consider mult mai riscant sa merg cu bicla in Bucuresti decat sa cobor in viteza pe un forestier de munte.
Am prieteni accidentati serios si nu erau genul de teribilisti, care sa mearga pe o roata, sunt si soferi in acelasi timp, deci stiu ce-i aia strada. Chiar eu am scapat de cateva ori "la mustata". Astfel am ajuns la concluzia ca pur si simplu nu merita sa-mi risc viata si prefer sa merg cu masina, cata vreme nu am un RATB civilizat sau piste de bicicleta. Linia lui 41, inclusiv Podul Grant, nu se incadreaza la niciuna dintre categoriile astea.
Oricare din conditiile de mai sus fiind indeplinita, pastrez cu placere masina doar ptr we sau cumparaturi. Din pacate e doar retorica si parere de rau in afirmatia precedenta.

Ca sa inchei aici offtopicul mai adaug doar un rand.
Vezi pe ciclism.ro topice de genul "iar mi s-a deschis usa-n bot", "biciclistii si soferii" sau "plimbaricubicicleta.ro", ca nu ma dau biciclist iar bicla zace-n debara.  ;)

• Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) Utilizator anonim

Au rol de echilibrare a tablierului datorita fortelor care ii dau tendinta de ridicare (daca am retinut bine de pe santier, daca nu sigur subway guru ma va corecta).

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) telvanni

larus wrote:
ce rol au stalpii flexibili incercuiti cu albastru ?

Stabilitate, mai ales la cutremur. De partea cealalta a pilonilor avem rampele de pe Grivita care fac cam acelasi lucru.

Am mai spus candva ca hobanatul trebuie sa-l priviti ca pe o uriasa balanta cu brate 'inegale'...bratul 'lung' peste cf, 'trage in jos', bratul scurt 'trage in sus' si pentru echilibrare e 'agatat' cu tirantii aia 'barosani' ca sa nu se 'smulga'...tehnic se numesc 'penduli dublu articulati'...
IMG_8488.JPG (85.61 KB; downloaded 2405 times)

• Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) Utilizator anonim

.....

DSC01589.JPG (280.39 KB; downloaded 2397 times)

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) bercenicity

Si ca o continuare,

De ce nu s-a facut pasajul hobanat mai lung spre Plevnei, sa fie o balanta "mai egala"? Nu ar fi iesit si mai ieftin (mai putine pile, tablier &co de beton)? Sau e mai scump sa faci tablierul de metal hobanat?

Go to page:  1  ... 93 94 95 96 97 98 99  ... 123

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Pasajul Suprateran Basarab (INAUGURAT 18.06.2011)  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463901 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”