Zona metropolitană BucureștiTraseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov

Topic: Discuții despre transportul local din București (partea a II a)

1660 posts, 375740 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 30 31 32 33 34 35 36  ... 119

📖 Pagination options
Re: Discuții despre transportul local din București (partea a II a) punmeister

Blasfemie la adresa troleibuzului!  :popa:

/s

Re: Discuții despre transportul local din București (partea a II a) petro burgener

1689 wrote here:
105 era autobuz, pariu ca si “noul” 93 ramine tot autroleibuz. La fel ca 97…

Nu pune pariu că vei pierde!

Re: Discuții despre transportul local din București (partea a II a) Aron

Avem atatea linii, ATATEA linii ce puteau fii scimbate modificate/electrificate. Zici ca le aveam pe taote perfect si a ramas 105-ul singur stingher poluant. Ceea mai neinspirata modificare de daprte. Si cu atatea conectari/deconectari... Nu mai zic ca prelungirea trebuia facuta dupa ce se instala reteaua in toata Piata Garii :popa:

Re: Discuții despre transportul local din București (partea a II a) WT_fan06

Atâtea linii? Te rog prezintă MINIMUM 3 propuneri care să înlocuiască autobuze cu troleibuze de mâine.

Mă aștept la niște propuneri serioase, bine argumentate, nu ca "cea mai neinspirată modificare de departe" adresată lui 93. Poate revii să argumentezi și acolo și poate înțelegi și că e nevoie de presiune atât din exterior (public) cât și din interior (operațional) pentru a se monta rețea acolo. Credeam că este evident acest lucru, că dacă troleibuzele erau o prioritate, acea rețea s-ar fi făcut de mulți ani.

Deci minimum 3 propuneri te rog, chiar sunt curios! 😁

Re: Discuții despre transportul local din București (partea a II a) Cezar210

In plus, care este problema cu deconectarile si conectarile? Sunt concepute pentru asta..

Re: Discuții despre transportul local din București (partea a II a) cris_m

Unii nu pot suporta "oroarea" calatoriei cu troleibuzul :mrgreen:

WT_fan06 wrote here:
Atâtea linii? Te rog prezintă MINIMUM 3 propuneri care să înlocuiască autobuze cu troleibuze de mâine.

Mă aștept la niște propuneri serioase, bine argumentate, nu ca "cea mai neinspirată modificare de departe" adresată lui 93. Poate revii să argumentezi și acolo și poate înțelegi și că e nevoie de presiune atât din exterior (public) cât și din interior (operațional) pentru a se monta rețea acolo. Credeam că este evident acest lucru, că dacă troleibuzele erau o prioritate, acea rețea s-ar fi făcut de mulți ani.

Deci minimum 3 propuneri te rog, chiar sunt curios! 😁

Sunt chiar mai mult de 3 in pachetul facut de Asociatie. Si daca nu iti este suficient mai gasesti si prin PMUD destule. Spor la citit :bere:

Re: Discuții despre transportul local din București (partea a II a) DenisM017

Dar și modificarea liniilor 93 și 105 a fost propusă tot de către Asociație, împreună cu montarea de rețea nouă prin Piața Gării de Nord.
După ce criterii spui că una dintre propuneri este:
Aron wrote here:
Cea mai neinspirata modificare de departe.

iar că alte propuneri ar fi mai bune?

Din punctul meu de vedere, aceasta este o modificare bună. În primul rând, linia 93 păstrează legătura dintre cartierul Drumul Taberei și Piața Presei, iar transbordarea dintre liniile 93 și 105 se poate face în mai multe locuri. În al doilea rând, s-au mai scos din autobuzele de pe Calea Griviței, care circulau pe sub firele de troleibuz, fie ele și Hybride.

Aron wrote here:
Sunt chiar mai mult de 3 in pachetul facut de Asociatie. Si daca nu iti este suficient mai gasesti si prin PMUD destule. Spor la citit :bere:
În documentul trimis de Asociație este cuprinsă și propunerea înlocuirii lui 105 cu 93 pe segmentul Gara De Nord - PPL.

Oricum, miștouri de genul "mai citește" nu sunt potrivite. Eu te-am invitat să-ți expui argumentat niște puncte de vedere pentru că nu se știe niciodată, poate ai niște idei bune la care nu s-au mai gândit alții. Nu e nimeni perfect și nu s-a născut nimeni învățat, deci orice idee în plus este binevenită.

Dacă tu nu vrei să duci discuția într-o direcție productivă, este okay, rămânem cu ideea că nu-ți place această mutare și gata, cu toate că forumul nu e scena potrivită pentru vent-uri.

este cuprinsă și propunerea înlocuirii lui 105 cu 93

Bun, care au fost criteriile pentru care s-a abordat asta mai prioritar fata de restul? Avem active 14 linii de troleibuz acum. Doar 4 au fost modernizate+prelungite, din care 1 prelungita de 2 ori(93).

Oricum, miștouri de genul "mai citește" nu sunt potrivite.

Momentan, timpul meu liber se rezuma la 30-40 de minute de dimineata, in care dau repede un ochi si peste forum. Dar da, tu considera ca fac mistouri...ne place sa ne aruncam in concluzii.

niște puncte de vedere

In mesajul original am spus un prim argument care trebuia sa fie punctul de start al acestei modificari -> reteaua sa acopere toata piata Garii.

linia 93 păstrează legătura dintre cartierul Drumul Taberei și Piața Presei

Asta nu e nici pe departe argument valid. Nimeni sanatos la cap nu o sa mearga cu 93 din Dr. Taberei la PPL ocolind si mai mult decat ar fi facut-o cu 105-ul( poate ai uitat de 41?).  Este vorba de calatori transportati pe anumite segmente.

Acel prim argument că rețeaua de la gară lipsește și de aceea nu trebuia extins 93 l-am tranșat rapid.

Aștept alte argumente pentru a susține de ce mutarea cu 93 a fost "cea mai neinspirată modificare de departe" și încă aștept minimum 3 propuneri de trasee care să înlocuiască de mâine autobuze cu troleibuze. Asta dacă vrei să dezbatem productiv, concret, ce ți se pare ție mai prioritar.

Dacă nu, așa cum am mai spus, e okay că nu ai timp și ai făcut doar un vent pe forum (pe care atunci îl putem trata ca atare). Și da, "spor la citit" a fost un mișto.

Dupa ce am raspunsul la intrebarea mea, poate gasesc timp sa elaborez.

Re: Discuții despre transportul local din București (partea a II a) sorin.niculescu_

Observ că străzile Tineretului și Sergent Ilie Petre rămân fără transport în comun. Personal, mă gândeam ca după ce se vor termina lucrările de pe Str. Tineretului, să modifice linia 483 astfel: la intersecția Str. Apeductului/Str. Sergent Ilie Petre, autobuzele să vireze stânga pe Str. Sergent Ilie Petre și să aibă capăt undeva pe acea stradă (nu sunt sigur unde), apoi viraj stânga pe Drumul Ciorogârla, la intersecția Drumul Ciorogârla/Drumul Osiei/Str. Rezervelor/Str. Macului să o ia drept înainte pe Str. Macului, viraj stânga pe Str. Acvilei, viraj stânga pe Str. Apeductului și viraj dreapta pe Str. Rezervelor, apoi traseul actual. De asemenea, sper ca după ce se vor termina lucrările de pe Str. Tineretului, să reintroducă măcar 138 pe fostul său traseu…

Re: Discuții despre transportul local din București (partea a II a) Gabi23

Str. Tineretului din comuna Chiajna, este în șantier. După finalizarea lucrărilor va avea transport public. Și Ilie Petre este o stradă care necesită necesită transport în viitor în funcție de evoluția zonei și efectuarea anumitor modificări la intersecția cu Str. Apeductului (unu din motivele pentru care 478/483 - circulă în prezent pe Str. Stelelor).  
De luni linia 483 va utiliza capătul de linie cu staționare de la Stelelor. Pentru linia 478 staționarea va rămâne în Autobaza Militari.
Liniile 138 și 178 sunt linii urbane care asigură alte conexiuni în pentru cartierele din Municipiul București.

Go to page:  1  ... 30 31 32 33 34 35 36  ... 119

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Traseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463912 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”