Regiunile RomânieiDobrogeaJudețul ConstanțaTransportul în comun din municipiul Constanța (CT BUS SA)

Topic: Autobuze electrice ZTE Granton

86 posts, 27538 views

Go to page:  1 2 3 4 5 6 7

📖 Pagination options
Re: Autobuze electrice ZTE Granton LucaCDK

Stefan_79 wrote here:
Azi am avut ocazia de a călători cu unul dintre exemplare, și la categoria calității finisajelor mi-se par foarte slabe, sub MAZ, care MAZ nu este așa de renumit la acest punct. Autobuzul se zdruncină din toate încheieturile când acesta trece cu viteză redusă peste limitatoarele de viteză. La autobuzul cu care am avut ocazia de a călători are un geam interior (este vorba despre geamul ce servește drept separator dintre scaun și ușă) ciobit, și nu cred că acesta a fost spart în prima zi de circulație.
În concluzie, foarte slabe calitativ, nu exprimă un aer de calitate spre deosebire de BYD, ce sunt cu mult peste aceste autobuze. Era mult mai bine dacă în locul acestora erau 22 de BYD.  :roll:

nu înțeleg de unde ai reușit tu să scoți 22 de autobuze BYD.. Ele fiind 20 și ZTE-urile sunt 21...

Re: Autobuze electrice ZTE Granton Stefan_79

Scuze, era mai bine dacă erau 21 de BYD pe lângă cele 20 existente în loc de 21 de ZTE. Asta încercam să spun.

Re: Autobuze electrice ZTE Granton Jeorje

HEW deja are probleme cu usa 1. Partea "calatorilor" este defecta, putin bagata inauntru si nu se mai deschide. Soferul este nevoit sa deschida prima portiune a usii 1, blocandu-i vederea in oglinda.

Am observat și eu acest lucru la mai multe autobuze, plus că la unele ușile nu se închid etanș, ele mișcându-se când autobuzul trece peste un opritor de viteză, peste o groapă sau când acesta rulează cu viteză mare. Totodată acestea nu au și opritoare pentru uși, ele pot fi deschise în mers.

Adica soferul poate deschide usa cand are el chef? Ca la MAZ?

Exact. Nu știu dacă ați reușit să observați acest lucru până acum, dar mie mi s-a întâmplat ca șoferul să apese butonul pentru deschiderea ușii înainte să oprească complet la bordură, iar aceasta s-a deschis aproape complet înainte ca autobuzul să frâneze de tot. Dacă acest lucru se întâmpla la Isuzu, și comanda ușii era acționată înainte ca autobuzul să oprească complet la bordură, se auzea soneria ușilor dar ușile nu se deschideau până ce autobuzul nu era frânat complet. Treaba asta, plus lipsa soneriei la deschiderea/închiderea ușilor, le consider un minus la aceste noi autobuze.

La Isuzu s-au scos de catre soferi. Cele mai multe inca au protectia aceea la usi, putine sunt care nu au. Dar ca un autobuz sa vina pur si simplu fara acea protectie si fara sonerie la usa, mai ales un autobuz electric produs in anii 2020, mi se pare strigator la cer.

Re: Autobuze electrice ZTE Granton LucaCDK

Prezentarea exterioară a autobuzului ZTE Granton 16HEP - E37 staționând la încărcare , alături de autobuzul MAZ 103 08TLB - 073 pe linia 101 sosind in capătul de linie Gara CFR
~05.04.2024
1712349356350.jpg (1.6 MB; downloaded 3209 times)
1712409444077.jpg (1.62 MB; downloaded 3219 times)
1712409504565.jpg (1.63 MB; downloaded 3218 times)
1712409455850.jpg (1.83 MB; downloaded 3211 times)
1712409499277.jpg (1.63 MB; downloaded 3208 times)
1712409494748.jpg (1.9 MB; downloaded 3207 times)
1712409490067.jpg (1.92 MB; downloaded 3209 times)
1712409462496.jpg (1.58 MB; downloaded 3208 times)
1712349558400.jpg (1.6 MB; downloaded 3212 times)
1712349539558.jpg (1.61 MB; downloaded 3218 times)

In legatura cu separarea cabinei soferului, avand in vedere modul in care este amplasat bordul (cu podea ridicata), eu spun ca nu se poate realiza aceasta modificare.
Insa, se pare ca deja este un lucru negativ, avand in vedere un eveniment care s-a intamplat, in care un sofer a fost agresat de un calator deoarece acesta considera ca sunetele de avertizare ale autobuzului sunt din vina soferului...

La unele autobuze se fac improvizări cu sfoară pentru a separa canatul ușii șoferului de canatul călătorilor. Până la urmă sper că le fac cabină separată ca la Isuzu. Țineți cont că la ZTE cabina constă doar într-o ușă care nici aceea nu este plină, și ea nemaiavând o completare (un geam despărțitor) până în parbriz, pe când Isuzurile și când aveau cabină cu intrare prin salonul călătorilor erau complet închise. Nu știu exact situația Bucureștiului și ZTEurile lor de acolo, dacă au cabină închisă sau nu. Dacă ar avea, cei ce le-ar modifica la Constanța se pot inspira de acolo și să improvizeze altceva, sau mai bine, să cumpere direct piesele necesare de la furnizorul autobuzelor. Situația cu evenimentul este una chiar foarte serioasă, și trebuie luată în considerare și implicit luate măsuri. Chiar dacă s-ar arunca vorbe între individul recalcitrant și conducător, cabina aceea inspiră pentru șofer siguranță și îl ajută să nu intre în panică. Oricum sunetele de avertizare sunt enervante și pentru cea mai calmă persoană posibilă, și cred că și pentru șofer, să auzi mereu la atât la plecarea de pe loc cât și la oprire acel bipăit, plus când semnalizezi autobuzul să înceapă să ”vorbească” te cam calcă pe nervi.

Re: Autobuze electrice ZTE Granton cris_m

In Bucuresti au cabina inchisa din fabrica, iar pe unde nu era inchisa au rezolvat-o in garaj, in cel mai romanesc fel: geamul din spatele soferului a fost obturat cu cutii de carton presate, unde nu ajungeau peretii despartitori s-au adaugat bucati de plexiglas, golurile de la imbinari s-a umplut cu spuma sau au lipit bucati de burete. Mai urmeaza curand sa astupe si grilele acelea prin care poti vorbi, cel mai probabil cu banda adeziva transparenta ca sa nu mai auda absolut nimic.

Cu alte cuvinte, o adevarata baricadare, de parca ar conduce vehicule cu detinuti extrem de periculosi... Toate astea in timp ce colegii de la Voluntari circula fara nicio protectie prin zone cunoscute pentru calatorii recalcitranti (linia 420 prin Sintesti, de exemplu) si nu am auzit sa aiba incidente majore, cu exceptia unui geam de usa spart intr-o luna (fata de 1 geam pe saptamana cand 420 era la STB).

Ma limitez strict la oferirea la aceste informatii obiective, fara a emite alte puncte de vedere, lucru pe care, in calitate de moderator, va rog sa-l faceti si voi. Discutia pro/contra cabine este un subiect recursiv si prin alte sectiuni ale forumului, acesta avand un potential conflictual ridicat in 99% cazuri, neaducand nimic constructiv in final. Asa ca, incercati sa nu intreceti aceasta limita informala cu discutii sterile. Multumesc!

Re: Autobuze electrice ZTE Granton shoppy

Daca soferii cred ca, cabina ii va apara sa nu fie agresati atunci se insala, pentru asta cabinele sunt inficiente, doar nu sunt blindate, daca vrei sa agresezi soferul atunci nu te va opri cabina, poti foarte usor sa lovesti cu picioarele sau alte obiecte in cabina si sigur vei ajunge repede la sofer. Daca tot vorbim de solutii tampite atunci mai bine soferii si-ar lua in cabina si ciomege pentru autoaparare(si daca ii intreaba cineva spun ca sunt ca sa tina deschisa capota de la motor).
Ca nu se vede in oglinda daca nu ai cabina si este aglomeratie nu cred, sau sigur exista o solutie, in tarile civilizate nu au cabina si nu cred ca nu vad in oglinda daca este aglomeratie.
Ca le trebuie cabina si cu o usa doar a lor ca sa nu ii blocheze calatorii daca vor sa coboare ca sa ajute un pasager, watmanii de EP trebuiau sa coboare mereu ca sa schimbe macazele si nu aveau o usa doar a lor, deci se poate, sigur calatorii apreciaza smai mult sa aiba mai mult spatiu in salon/pe usa si sa permita accesul ocazional al soferului decat sa aiba mai putin spatiu permanent.

Pana la urma soferii se bucura de cabina vazand-o ca pe o concesie smulsa de la conducere dar defapt gresesc, cabina nu este smulsa de la conducere ci de la pasageri; apoi se plang ca pasagerii nu ii respecta pe ei si meseria lor, de parca respectul se poate castiga prin izolare si prin ziduri, fie ele si doar de cabina.

Re: Autobuze electrice ZTE Granton punmeister

Vatman nu WATMAN!!

@shoppy Șoferul nu va fi implicat într-un scandal decât dacă el dă curs violenței de orice tip. Mai există cazuri izolate în care lumea se ia ”ca boala de om sănătos” de șofer, dar mai mereu conflictul se termină rapid deoarece șoferul în general nu ar trebui să răspundă acestor indivizi. Chestia cu lovitul în cabină mi-se pare SF și deja ajunge la alt nivel în care (teoretic) ar interveni publicul călător, iar șoferul va fi nevoit deja să apeleze la organele competente.
Dacă tot ați adus vorba de tramvaiele EP, în acea perioadă erau alte vremuri în care dacă un copil se întâmpla să injure în mijlocul de transport în comun, toți călătorii îi săreau în cap, eventual mai primea și o poșetă în cap de la o duduie, spre deosebire de acum când persoanele stau cu picioarele pe scaun și nimeni nu spune nimic, toți ”se fac că plouă”. Prin asta am vrut să spun că nu mai există respectul în primul rând față de persoana care te conduce la destinație, și în al doilea rând față de călătorii ce te inconjoară, de aceea nici nimeni nu prea mai intervine în scandalurile iscate în mijlocul de transport în comun, și de aia se ajunge la geamuri sparte, șoferi/călători agresați etc.

Go to page:  1 2 3 4 5 6 7

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Transportul în comun din municipiul Constanța (CT BUS SA)  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463923 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”