Zona metropolitană BucureștiGeneralități despre transportul în comun din București și Ilfov

Topic: Eliberarea titlurilor de călătorie (sisteme de ticketing)

1008 posts, 395727 views

Go to page:  1  ... 66 67 68 69 70 71 72

📖 Pagination options
Re: Eliberarea titlurilor de călătorie (sisteme de ticketing) shoppy

Este normal sa faci un LED test ca sa vezi ca se aprind toate led-urile si pixelii de pe ecran dar mai mult de o secunda nu are rost.

Re: Eliberarea titlurilor de călătorie (sisteme de ticketing) WT_fan06

Mulțumesc pentru materiale și indicații!

• V2A
  • Posted:
  •  

Re: Eliberarea titlurilor de călătorie (sisteme de ticketing) V2A

https://www.facebook.com/watch?v=1179059406740454
🆕 NOI metode de plată pentru transportul public: de acum și prin PayPoint
De astăzi, poți să îți cumperi titluri de călătorie și din magazinele partenere PayPoint - acele terminale de plată pe care le găsești în:
➡ magazine de proximitate;
➡ marile rețele de retail;
➡ centre comerciale;
➡ piețe;
➡ benzinării;
➡ sedii ale băncilor partenere;
➡ primării și alte instituții publice.
”Continuăm procesul de modernizare a transportului public din București. Avem un parc nou de vehicule, se lucrează la modernizarea și reparația infrastructurii șinelor de tramvai și am creat benzi unice de circulație. Lucrăm în continuare la diversificarea metodelor de plată și oferim soluții pentru toate categoriile de călători”, a declarat Daniel Istrate, directorul general al STB SA.
În total punem la dispoziție peste 830 puncte de plată PayPoint- în București și în Ilfov - de unde îți vei putea reîncărca cardul ACTIV.
💳💸 Poți plăti atât cash, cât și cu cardul bancar.
_______
✅ Simplu: în doar câteva minute îți poți reîncărca titlul de călătorie (vezi video).

• V2A
  • Posted:
  •  

A fost ridicată toneta fostului punct de vânzare din stația Bd. Mărășești, sens Tineretului.

• V2A
  • Posted:
  •  

Au fost introduse noi titluri de călătorie, la plata prin SMS: abonamentul de 72 de ore (AB3) și cel de 7 zile (AB7), pe lângă cele existente - o călătorie (C) și abonamentul de 24 de ore (redenumit AB1). Numărul la care se trimite SMS este același: 7458.
SMS_211201_CB.jpg (540.57 KB; downloaded 1906 times)

Re: Eliberarea titlurilor de călătorie (sisteme de ticketing) shoppy

Este foarte bine ca scriu ca este valabil de la momentul primirii mesajului de confirmare care poate fi intarziat artificial ca sa nu mearga smecheria ca scrii C si stai sa apesi Send cand vezi ca urca controlul.

Re: Eliberarea titlurilor de călătorie (sisteme de ticketing) soldy

Dacă ar adauga si optiunea de a avea abonament metrou si sa folosesti NFC pentru acces, ar fi de nota 10.

Re: Stații, case de bilete, microdispecerate cosminduru

O nouă mostră de batjocură din partea STB, cum sunt întâmpinați turiștii sau oamenii care zboară pe Otopeni și iau proasta decizie să folosească transportul în comun.

Automatul de cartele  de la Aeroportul Otopeni stă defect cu o foaie printată în bătaie de joc pe care scrie ceva de genul nu merge, motive tehnice, bla bla. Oamenii vin și apasă disperați pe ecranul stins degeaba.
Casa de bilete cu operator uman are program doar până la 7 seara, deci dacă vii cu un avion după 7, ghinion. Sunt MULTE avioane pe OTP, chiar și seara! Era așa de greu să țină oameni în 2 sau 3 ture pe acel punct de vânzare? Mai ales în condițiile în care automatul e defect, mută nene un casier temporar acolo!
În autobuz, validatoarele merg și nu prea, turiștii străini sunt confuzi, nu înțeleg instrucțiunile, nu toate cardurile de credit funcționează, la unii merge la alții nu, nu există o chitanță printată prin care călătorului să i se confirme validrea, doar un mesaj rapid pe ecran care dispare instant. Omul trebuie să aibă încredere că s-a validat și să dovedească la control, cum, prin aplicația băncii? Poate nu are aplicație banca lui. Ce face, cu cine se ceartă controlorii? Poate nu are net, nu toată lumea are roaming activ.
Numărul scurt SMS nu merge pe rețele străine, deci nici acela nu e o opțiune.
De instalat alte aplicații pe telefon - 24pay sau whatever? Iarăși, se presupune că omul are net și timp să bibilească așa ceva, aplicația configurează la rândul ei un card, deci bătaie de cap triplă.

Șoferul le mai urlă card card și săracii oamenii încearcă , din 10 probabil că 5 au reușit să valideze iar din ăia 5 unii au făcut sigur validare multiplă (deci 2-3 bilete fără să înțeleagă)

Managementul STB ar trebui demis pentru asemenea rușine, dar nimănui nu-i pasă!
În țări mai sărace există minim 3-4 automate de bilete care FUNCȚIONEAZĂ la orice oră și poți pleca liniștit, sau în cel mai rău caz bilete cu plata la șofer .

Re: Stații, case de bilete, microdispecerate Chev Celios

Din cate stiu eu daca validezi cu cardul bancar si mai pui odata cardul nu iti mai ia inca o calatorie. Iti arata ca ai validat deja. Daca vrei sa mai platesti o calatorie trebuie sa apesi pe acel "+" ca sa iti taxeze din nou.

Re: Stații, case de bilete, microdispecerate BGP2597

Nu poți face validare multiplă accidentală. Indiferent că folosești card activ, multiplu sau bancar pentru validare multiplă trebuie să apeși pe butonul + (sau 2 pe validatoarele UTI).

Problema validării multiple culmea o au fix cei care își doresc chestia asta și nu știu că trebuie să apese un buton, fiindcă nu există în aproape niciun mijloc de transport instrucțiuni de validare, iar în puținele în care există, sunt lipite oriunde i-a dus capul numai în dreptul validatoarelor nu.

Dacă apropii un card deja validat îți apare data și ora la care a fost validat și numărul de persoane pentru care s-a validat.

Re: Stații, case de bilete, microdispecerate Aron

Validarea multipla pe acelasi card este posibil. Am platit prin apple pay cu un card, a murit telefonul pe drum si exact ca in legile lui Murphy au urcat controlorii. Eu am zis ca a achitat card dar nu mai am telefon si daca e pun ACELASI card real folosit prin apple pay....Surpriza mi-a luat banii...

Re: Stații, case de bilete, microdispecerate alexandru_gr

Același lucru am pățit și eu.
Am validat cu Gpay de pe telefon apoi când am vrut sa fac transfer am validat cu cardul fizic și...am mai plătit o călătorie.

Re: Stații, case de bilete, microdispecerate BGP2597

Cardul virtual și cardul fizic, deși au același număr, dată de expirare și CVC, sunt două lucruri diferite. Cardul înrolat în Google Pay / Apple Pay este un token de autentificare, diferit de card în sine, tocmai de aceea v-a mai luat încă o călătorie.

Re: Stații, case de bilete, microdispecerate WT_fan06

Cardul real și cardul virtual sunt 2 lucruri diferite peste tot, nu doar la noi. În Londra dacă intri cu telefonul și ieși cu smartwatch / cardul fizic ești bun de plată: din același cont ți se va percepe de 2 ori cuantumul maxim al unei călătorii, întrucât sistemul nu poate determina unde începe și unde se termină călătoria făcută.

De aceea este regulă sfântă să folosești același card / device și la intrare și la ieșire.

Go to page:  1  ... 66 67 68 69 70 71 72

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Generalități despre transportul în comun din București și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2703 forum members have written 463820 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”