Totul despre transporturi şi infrastructura adiacentăTransport rutierAutobuze, autocare, microbuzeROCAR (Tudor Vladimirescu/Autobuzul)

Topic: Vehicule produse la Uzinele Tudor Vladimirescu / Autobuzul / ROCAR

91 posts, 68356 views

Go to page:  1 2 3 4 5 6 7

📖 Pagination options
  • ADK
  • Posted:
  •  

Re: Vehicule produse la Rocar (Tudor Vladimirescu/Autobuzul) ADK

TV20R, se vede ușa manuală pe față și e modelul mai nou tip Iași, cu geamul la șofer mai mare.

Poza de când e (pe FB nu mai am acces)? Mă mir să fi avut așa ceva prin anii '80... Pe de alta, după '90 le știam dispărute (atunci era la modă un DAC sau un IK4 "gondolă", nu știu dacă au fost și RD 111/112), deși mai erau o mână de autobuze TV20 care nu erau așa muncite.

Nu știu ce plăcere putea exista să mergi cu un autobuz decapotat pe gerul bobotezei, se vede și șoferul ce cojoc de 10kg avea. Înghețai și până să-l decapoteze, dar acum era treabă sigură.

Re: Vehicule produse la Rocar (Tudor Vladimirescu/Autobuzul) shoppy

Sigur s-a facut pentru propaganda si cel mult se circula foarte incet si pe o distanta scurta doar pentru placerea copiilor.

Re: Vehicule produse la Rocar (Tudor Vladimirescu/Autobuzul) 1689

Un colaj de reportaje realizate la Uzina Tudor Vladimirescu, via cineclic.

Re: Vehicule produse la Rocar (Tudor Vladimirescu/Autobuzul) ByOnu

Din Arhivele AZOPAN (sursa: https://www.ujelet.ro/ )

Anul 1960.
azopan_00019779.jpg (639.08 KB; downloaded 2442 times)

Din Arhivele AZOPAN (sursa: https://www.ujelet.ro/ ).

Fotografie realizata inainte de 1977, intrucat Teatrul de Stat din Ploiesti a fost demolat dupa marele cutremur.
azopan_00005651.jpg (333.18 KB; downloaded 2401 times)

Pliant TV anii '70.

Sursa este in numele fisierului.
Dorin Suveghes Facebook.png (76.39 KB; downloaded 2291 times)

Și un alt pliant scos la lumină recent de Caleidoscop.

Autobuzele din acesta par a fi niște machete-prototip, cu parbrizul până la acoperiș și cu casete de afisaj deasupra ușilor.
caleidoscop uzina autobuzul tv tudor vladimirescu.png (434.46 KB; downloaded 2207 times)

Re: Vehicule produse la Rocar (Tudor Vladimirescu/Autobuzul) Dristorul Nr.3

Am mai vazut aceste pliante si altundeva.
Al doilea (cel de jos) a existat ca prototip functional si a fost expus la EREN intr-un an....
Primul insa este bizar: Ori este macheta;Ori desen: Deoarece geamurile sunt prea fumurii...

Mie unul ambele imi par a fi machete. Geamurile pot parea "fumurii" din cauza luminii din momentul fotografiei, fundalului sau chiar materialului din care sunt facute geamurile.

Re: Vehicule produse la Rocar (Tudor Vladimirescu/Autobuzul) shoppy

Pozele sunt trucate, o practica des intalnita in comunism, se vede ca acoperisul nu are continuitate in spatele casetei de afisaj.
S-or fi gandit ca parbrizul mare inspira siguranta si modernism dar la autobuz nu se poate ca toata lumea din statie sa vina in dreptul primei usi ca sa vada pe ce linie circula.

• GPS
  • Posted:
  •  

Re: Vehicule produse la Rocar (Tudor Vladimirescu/Autobuzul) GPS

Am găsit pe acest forum (http://classiccar.3xforum.ro/post/15873/ ... _Nasaud/) poze cu două autobuze TV ce se aflau în zona Craiova. Ele au fost din câte înțeleg ale Facultății de Agronomie din Craiova și se aflau lângă fostul combinat chimic de la Ișalnița.

Știe cineva din zonă dacă aceste autobuze mai există sau au fost casate între timp? Probabilitatea de a mai exista este minimă, dar merită încercat.

Pun și niște capturi de ecran cu mesajele, întrucât forumul nu este secure.
d8dac10b-5d18-4dfa-b425-d4f989fb59a0.jpeg (219.17 KB; downloaded 2598 times)
1b9acf1e-107e-47cc-abc6-592c06463761.jpeg (280.34 KB; downloaded 2596 times)
63fd0803-79a5-4816-b32c-6eff75e4619d.jpeg (197.09 KB; downloaded 2598 times)
667abd5f-41d8-40aa-ad5b-466c0a977d69.jpeg (130.72 KB; downloaded 2599 times)

O curiozitate: este confirmat faptul ca TV-20 este patent dupa ZIU-9? Cel putin partea frontala a caroseriei seamana izbitor, daca nu este chiar identica 1:1.

Re: Vehicule produse la Rocar (Tudor Vladimirescu/Autobuzul) Dristorul Nr.3

Toate vehiculele concepute la Autobuzul in perioada 1960-61'   -1970 au fost creatia arhitectului Adrian Visan la capitolul design.

Farurile in golul convex si parbrizul par a fi clar inspirate macar de la ZIU-9. Acum, nu imi e clar care a fost primul.

Go to page:  1 2 3 4 5 6 7

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: ROCAR (Tudor Vladimirescu/Autobuzul)  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463975 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”