Zona metropolitană BucureștiGeneralități despre transportul în comun din București și Ilfov

Topic: Accidente / incidente

5211 posts, 1491190 views

Go to page:  1  ... 339 340 341 342 343 344 345  ... 373

📖 Pagination options
Re: Accidente / incidente REDX

Ireparabil mai este și 4499 de la Autobaza Nordului,cel care a avut parte de acel accident cumplit de pe Calea Dorobanților.

Re: Accidente / incidente yoyoMax

Un incendiu e o avarie majora pana la urma, poate fi afectata si structura de rezistenta, dar oricum in zona aceea se afla un procent semnificativ din pretul vehiculului, cum se spune ca din fata pana in volan e 70% din costul de productie al unui autoturism.
Un caz bun de comparatie, zic eu, e cel al lui 4235, care a fost accidentat rau in fata, si fiind nou, a fost reparat chiar daca reparatia a constst in sudarea de la jumatate a altei caroserii. Ma intreb daca se va proceda la fel aici, dar trebuie tinut cont de diferenta de echipamente care se afla in fata si in spate.

Re: Accidente / incidente Costin

Tineti cont ca autobuzul e inca in garantie, deci va urma o lupta intre STB si Otokar pentru a dovedi fiecare ca de vina e celalalt. Daca rezulta ca e vina Otokar, autobuzul va fi reparat sau inlocuit.

Re: Accidente / incidente punmeister

Iar Otokar poate da oricand vina pe Cummins, producatorul motoarelor de pe Kenturile solo.

Re: Accidente / incidente valy

Chiar și așa, nu ei răspund de ce pun pe mașină? Dacă ar face asta, nu tot ar trebui să livreze alt autobuz în cazul în care acesta este ireparabil?

Re: Accidente / incidente 1689

@Cosmin , da,teoretic Otokar este integral responsabil  de intretinerea autobuzelor in perioada de garantie, dar - ma tem - *TB nu va fi in stare (sau nu va avea argumente) sa dovedeasca o problema tehnica in spatele acestui incident…

Sint curios cum se va termina, dar parerea mea e ca nu vor avea cistig de cauza.

Da, daca ar fi fost in derulare o licitatie la care Otokar participa acum, poate (din motive de PR) ar fi acceptat sa inlocuiasca/repare autobuzul …
Dar in conditiile actuale, ma astept sa se foloseasca de orice chichita legala (motorina neconforma, exploatare peste numarul de ore / zi, vreo lipsa de planificare a unei revizii la timp, lipsa unei instruiri a soferului - orice…) pentru a muta responsabilitatea incidentului in gradina *TB.

Re: Accidente / incidente Nenea_titi

Am mai spus, mașina are deja o vârstă și un rulaj, la care vârstă/rulaj trebuia să aibă niște revizii/inspecții/înlocuiri. Rămâne de văzut dacă: s-au făcut, nu s-au făcut, dacă s-au făcut în realitate sau doar pe hârtie. Dacă STB dă mașina la service și apoi o ia înapoi, nu se face o predare/primire pe semnătură? La service la revizii nu merge și un reprezentant al STB să vadă că serviceul face treaba corectă?
Am spus, dacă era un vehicul de maxim 50000 km era plauzibilă direct garanția, așa la cca 300.000 se poate invoca deja întreținere incorectă. Rămâne de văzut.

Cât despre structura de rezistență...eu nu m-aș mai baza pe ea.

Cum se face totuși că sunt tot mai multe ghinioane cu mașini noi în toată țara?  
Brăila un Pantograf la Astra și un incendiu la un ZTE, mașini de nicio lună, la Bv două incendii la electrice, la Craiova un Solaris Diesel a luat foc... în lume, a ars un garaj în Stuttgart de la un autobuz electric, în Cehia sau Slovacia au izbucnit în flăcări niște SOR diesel...la Roma incendiile de autobuze erau ceva obișnuit...apropo, anul ăsta la început a ars un V3A CH PPC.
A luat foc și un Imperio la motor, dar au stins repede...
Ori STB chiar nu știe să gestioneze mașini noi ori mașinile noi se fac din ce în ce mai slabe.

Re: Accidente / incidente shoppy

Se evalueaza valoarea masinii scazand 10% pe an si Otokar le da banii sau ii scad din garantia de buna executie de la sfarsit.

Re: Accidente / incidente 1689

Nenea_titi wrote here:
[…] a ars un garaj în Stuttgart de la un autobuz electric, […]

Ca sa fim mai exacti, este vorba de un incendiu care a avut loc in 2021 si a  afectat 25 de autobuze.

Re: Accidente / incidente ikarus13

Garantez pentru service-ul Otokar. Reviziile se fac la timp pe bune (vazut des cu ochii mei). Mai bine zis, angajatii de acolo chiar muncesc. Totul se schimba la timp. Chiar daca vehiculele nu se duc cu orice problema la reprezentanta, in fiecare seara angajatii Otokar vin in autobaze si rezolva micile defecte care apar.

Re: Accidente / incidente Nenea_titi

Happy Garrage? A fost în mijlocul unor scandaluri.

Re: Accidente / incidente punmeister

Nu mai exista din ce stiu, au fost absorbiti de Otokar Europe parca.

• V2A
  • Posted:
  •  

Re: Accidente / incidente V2A

Linia 41 este blocată în zona Pod Ciurel. O mașină s-a ciocnit de autobuzul 4940 (linia 201), apoi a ajuns pe linia de tramvai.

Re: Accidente / incidente nathalael

Autobuzul l-a bușit după ce a intrat pe linia de tramvai, cele 2 circulând pe sensuri diferite
IMG_3060.jpeg (820.37 KB; downloaded 1915 times)

Go to page:  1  ... 339 340 341 342 343 344 345  ... 373

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Generalități despre transportul în comun din București și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2440 forum members have written 435399 posts in 5430 topics and 520 subforums.

© 2009 - 2025 Asociația „Metrou Ușor”